Search results

  1. jamiah_Fasir

    Tukar air filter kereta utk jimat FC

    Sebab minyak dia dah menambahbaik proses atomisasi, jadi minyak jadi lebih licin dan tidak cepat haus. Masa kami memandu, kereta lebih stabil dan boleh jalan dengan jarak yang lebih jauh.
  2. jamiah_Fasir

    Tukar air filter kereta utk jimat FC

    Prodrive bagus juga, ada satu kali saya pergi highway isi minyak prodrive, rm 30 dah boleh pergi 120 KM, dulu lebih kurang 100KM sahaja...
  3. jamiah_Fasir

    Tukar air filter kereta utk jimat FC

    Kes emergency tak ada pilihan lah, mesti kena settle masalah kereta dulu, tapi workshop luar mesti naik harga, takur kena tipu sahaja, kualiti kerja mereka tak pasti boleh percaya tak.
  4. jamiah_Fasir

    Tukar air filter kereta utk jimat FC

    Kamu buat servis dekat mana, workshop luar ke atau servis center sendiri. Macam saya lebih yakin kalau hantar servis di servis center... perkerja sana lebih professional sikit.
  5. jamiah_Fasir

    Dyno tab.

    Kalau selalu campur petrol tak menjejas enjin kereta ke? Tapi ikut pandangan kamu, mungkin dalam masa dekat tak nampak apa lagi, dalam masa panjang jimat sikit pun jadi banyak.
  6. jamiah_Fasir

    Dyno tab.

    Petrol nak pakai mana baru tahu dia sesuai, kalau cakap nak jimat minyak yang apa boleh jimat, bagi saya mcam lebih kurang sama sahaja, kata ada yang boleh tahan lama sikit pun bukan ada perbezaan banyak.
  7. jamiah_Fasir

    Dyno tab.

    Sekarang ron 97 yang harga tinggi sahaja, ron 95masih kekal harga sama, kalu betul betul nak jimat kena kurangkan penggunaan kereta, kalau pergi tempat dekat jalan kaki pun sampai.
  8. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    Nampak dekat sahaja, nak pasang sampai ke tempat kamu saya rasa masih kena ambil masa lagi. kalau nasib baik bulan depan dah boleh pasang ke tempat kamu.
  9. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    Betul juga, kalau di office boleh refer pekerja yang sama, kalau guna phone call susah nak cari balik staff yang pernah cakap dengan saya. Nanti saya kena ditanya dengan soalan yang sama sahaja.
  10. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    Saya pun nak tahu benda tu, saya tanya kat office mereka kata kalau pengguna TM streamyx nak upgrade ke unifi biasa tak payah, tapi kena hantar staff pergi tengok dulu rumah saya kalau boleh pasang macam biasa, mesti pasang port dengan percuma.
  11. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    oK, jadi best lah kalau boleh tukar ke unifi, yang 100 mbps nampak macam best. tangok movie mesti tak ada masalah kan? tak sabar lah nak ambil pakej ni.
  12. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    Kena tunggu sampai dapat, kalau tak pergi office tanya je, nanti mereka akana minta alamat penuh dan check coverage tu. Lepas tu bagitahu kamu akan datang, saya dah buat benda ni selama 3 tahun, akhirnya sampai juga.
  13. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    oh ye ke? tapi kenapa saya nampak official page sana banyak orang cakap line slow dan pekerja tak respond, tunggu lama pun tak boleh selesai masalah.
  14. jamiah_Fasir

    unifi unifi unifi

    sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?
  15. jamiah_Fasir

    Jadilah Pelancong Bijak

    Tak rugi pun kalau tak sempat beli tiket dalam masa promosi diskaun ni, saya rasa dia akan keluar banyak promosi lagi untuk member, tunggulah apa promosi menarik yang akan dikeluarkan, sekarang kumpul big point dulu...
  16. jamiah_Fasir

    Where can i find the cheapest flight ticket from KL to Bangkok?

    faster loh... today is the last for the 88 discount promotion. who want to grab the benefit need to be book at least by tonight
  17. jamiah_Fasir

    Where can i find the cheapest flight ticket from KL to Bangkok?

    Same here, i think.my friend jealous with me because of the discount, last time i ask them to join big member they dont want, now they miss 2 great opportunity to get those benefit.
  18. jamiah_Fasir

    Where can i find the cheapest flight ticket from KL to Bangkok?

    very good isnt it? i might need to get it faster as now just need purchase rm 300 then can get discount, if not will need rm500 min flight ticket then only entitle to get it.
  19. jamiah_Fasir

    Where can i find the cheapest flight ticket from KL to Bangkok?

    i join it as member, i success gain so many point and redeem the 1st flight ticket for next month trip, feeling great, and now they also got the rm88 discount, go get ot if you interest to this.
  20. jamiah_Fasir

    Panduan Perjalan Jauh

    Hlix ultra tu memang famous dalam keluarga saya, hari itu saya cakap dengan ayah nak cuba minyak enjin petronas, dia pun kata minyak tu cepat haus, ni lah tu lah.... semua kata helix ni bagus sahaja+XD+
Top