Search results

  1. faezil

    Jom pasang Sistem Affiliate Lite dan gandakan jualan anda

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Setelah sekian lama tak membuka jualan, hari ini dengan sukacitanya saya kembali menjual skrip affiliate yang dikenali sebagai Sistem Affiliate Lite v2 KELEBIHAN SISTEM AFFILIATE LITE 1. Statistik & Rekod Status Jualan Affiliate Admin dan agen affiliate...
  2. faezil

    Adakah Mailgun memberatkan server hosting ?

    Assalamualaikum semua.. nak tanya kepada rakan2 sekelian... Siapa sini pernah pakai servis mailgun.com ? Saya bercadang nak create autoresponder sendiri... untuk kegunaan sendiri... sepertimana yang diketahui, kalau pakai shared hosting boleh kena banned kalau install autoresponder sebab ia...
  3. faezil

    Mari !! Mari !! Mari !! Siapa nak sambar hosting paling enak

    Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua rakan-rakan WC, Hari ini dengan sukacitanya saya ingin memperkenalkan dan mempromosi pakej hosting dari ZiyaHost Kenali ZiyaHost ZiyaHost diasaskan oleh saya, Faezil Aidil dan rakan saya, Aleya Ruzailla dan didaftarkan di SSM dengan nama Ziya...
  4. faezil

    Time Cam Lari Je...

    lari ekk ? test..test... test hantar post edited : walaweh.... terus jadi 1st post... sorry TT :p
  5. faezil

    Jom promosi blogger anda di radio Internet Funker FM

    Assalamualaikum rakan-rakan Adakah anda ingin mempromosi blog anda kepada hampir 13,000 orang secara PERCUMA ?? Hari ini saya ingin mengajak rakan-rakan, terutama yang ada blog untuk menyertai program 'Fun Double Trouble Blogger Babble' di radio Internet Funker FM Seorang blogger akan...
  6. faezil

    Siapa pernah guna unlimitedtree.com ?

    Assalamualaikum semua, Sebentar tadi ada seorang rakan kita promote blog dia... yang menggunakan platform unlimitedtree.com. Saya pun cuba tinjau unlimitedtree.com. Nampak macam menarik.... unlimited space, unlimited bandwidth. Memandangkan ia percuma, dan menggunakan cpanel.... tentu sesuai...
  7. faezil

    Faezil Aidil Melaporkan Diri

    Assalamualaikum dan selamat sejahtera, .: Nama Faezil Aidil Jamian .: Asal Johor Bahru, Johor .: Pekerjaan IT Trainer (2004 - 2007) Web Programmer (2007 - sekarang) .: Pengalaman Berniaga Offline Mengendalikan koperasi kolej semasa di Universiti .: Pengalaman Berniaga Di Internet Mula...
  8. faezil

    Viral PDF Pro - Promosi produk anda secara viral

    Assalamualaikum Saya ingin perkenalkan satu perisian menarik, mampu membantu anda mempromosikan produk anda.. Memperkenalkan Apakah kegunaan Viral PDF Pro ? Rebrand ebook (PDF) dengan menukar nilai sama ada text ataupun link Contohnya, katakan dalam ebook sedia ada mempunyai nama saya...
  9. faezil

    [Shopping Cart] Tahap kemahiran pengguna/prospek

    Assalamualaikum semua, Kepada rakan-rakan yang pernah mengendalikan sistem shopping cart seperti oscommerce, prestashop, zen cart, WP-commerce dll Nak tahu tahap kecekapan pengunjung, terutama pengunjung/prospek yang tiada asas IT/Internet, 30an ke atas. Adakah mereka mempunyai masalah dari...
  10. faezil

    [Khas untuk Beginner IM] Berapakah jumlah wang yang anda sanggup laburkan ?

    Assalamualaikum, Khas buat beginner IM (dan yang dah lama tetapi belum berjaya) Antara perkara menarik yang menjadi topik hangat di kalangan beginner2 adalah masalah modal untuk memulakan perniagaan Internet. Maka, berapakah jumlah pelaburan yang anda sanggup keluarkan untuk memulakan...
  11. faezil

    Fon Handwriting dalam web anda

    Salam semua, Mungkin ada yang dah lama tau mende ni.... saya baru je tahu ilmu ni dan rasa nak berkongsi kepada semua :D Baru-baru ni saya telah ditemukan dengan satu plugin yang bernama cufon. Fungsinya adalah untuk membolehkan kita menggunakan font yang kita suka dalam website kita...
  12. faezil

    Haram & Syubhah Dalam Kerjaya & Pengajian

    PENIPUAN DALAM BENTUK SEMASA Antara penipuan dalam bentuk semasa adalah seperti berikut :- 1) Mengupah dan berpakat dengan rakan untuk membeli dan memuji barangan jualan sendiri di hadapan pelanggan, dengan niat untuk mempengaruhinya dan meyakinkan kebaikan barang yang dijual. Ia disebutkan...
  13. faezil

    Template Minisite beserta lesen jual semula (MRR)

    Assalamualaikum semua, Hari ini saya ingin membuka jualan koleksi minisite yang merangkumi niche berikut CPA Money Internet Marketing Black Hat SEO Weight Loss Dating Forex Internet Marketing Muscle Building Blogging Copy-Writing PSD dibekalkan... maka semestinya anda boleh...
  14. faezil

    Ucap birthday guna autoresponder ???

    Salam semua, hari tu godek2 autoresponder mailchimp. Masa nak set tempoh masa, terjumpa function untuk menghantar emel mengikut tarikh yang ditetapkan semasa subscribe.. cthnya tarikh hari jadi. Belum cuba lagi function tu.. ingat nak cuba malam ni. Rasanya satu idea yang menarik jika...
  15. faezil

    Seorang suami bengang sebab ada IM buat laman web khas untuk isterinya

    Assalamualaikum dan salam sejahtera Semalam saya telah buka thread mengenai Personalized Sales Letter, membincangkan satu teknik di mana setiap web jualan akan memaparkan nama prospek. Tentunya ia sesuatu yang menarik (abaikan cerita suami bengang) kerana prospek akan terasa gembira melihat...
  16. faezil

    Pendapat mengenai personalized salesletter

    Assalamualaikum, Apa pendapat korang jika buat personalized salesletter ? Cthnya, dalam web jualan tu - tidak menggunakan ganti diri 'anda' tetapi nama pengunjung yang telah diinputkan semasa sebaik sahaja mereka membuka web kita - ucapan alu-aluan mengikut waktu. Cthnya : Selamat tengah...
  17. faezil

    laman e-learning

    Assalamualaikum... Ingin bertanya pendapat rakan2 sekelian, khususnya yang berpengalaman dalam bidang IM ni... Apakah pendapat anda mengenai laman e-learning ? Adakah ia boleh memudahkan pengguna mempelajari sesuatu ilmu ? Bagaimana dengan kerelevenannya dan kehendak pasaran ?
  18. faezil

    Jom kita tulis jawi

    برمينت اونتوق منوليس جاوي ؟ جوم كيت مرتبتك&#1606...
  19. faezil

    Jom belajar cakePHP

    Assalamualaikum semua.... Nampaknya sejak akhir2 ni ramai pulak bercerita mengenai skrip web. Jika sebelum ni kerap bercerita mengenai wordpress shj, warga WC mula bercerita mengenai skrip2 lain seperti joomla, prestashop dsb So, join da club... saya nak cerita pasal cakePHP. Harap otai2...
  20. faezil

    Interface Friendster dah bertukar ? Apa pendapat korang dengan interface baru tu

    Salam, Baru sekejap tadi bukak friendster sbb nak buat promosi kat sana. Dah lama tak bukak fs sbb asyik main facebook je :) Tetiba terkejut melibat interface friendster yang dah berubah. Check URL kot2 salah bukak web ke. Betul mmg friendster :p Aku rasa dari segi grafik dan design...
Top