Search results

  1. A

    [Free] Siapa nak WEBHOSTING dari shinjiru dengan 3 Domain, + 1 domain dari godaddy

    Sebenarnya dah ada hosting lain dan tngah sibuk menguruskan website.. So yg shinjiru nie terbiar jer.. ada dalam 5 bulan lagi.. bersama dengan 3 domain dalam akaun tu + 1 domain dari godaddy.. Jadi.. bagi sesiapa yg berminat untuk menguruskan website meh ler join.. Sye buat website, (cakap...
  2. A

    What??? Hard to believe : Isu Tarikh 2012 : Adakah dinyatakan dalam quran..

    Angka 2012 Dalam Al-Quran ? PENYELIDIKKAN DALAM SURAH AR-RAHMAN MENEMUKAN TARIKH 1433H (2012M) DAN RAKAMAN SESUATU YANG BAKAL BERLAKU. السلام عليكم ورحمة الل&#1607...
  3. A

    Website x muncul kat google.. Why huh???

    Nie first time terjadi kat aku.. website laen2 ok jer ke 1st page google, tapi yg nie buat hal.. xmuncul terus kat google.. dah try googling.. jawapan banyak tapi xde pun yg dapat membantu.. so, terpaksalah share kar sini.. ade sape2 bleh tolong.. adakah domain aku kena ban? xkan lah kot...
  4. A

    Diari seorang Newbie nak hasilkan Top Website Malaysia..

    Tajuk tu.. angan2 jea tuh.. tapi aku mmg tngah buat projek mega nie.. Mega bagi akulah.. Bagi otai2 nie projek kecik jea kot.. Ade 2 projek sebenarnya.. satu besar, satu medium.. yg besar tu dah 80% complete tapi modal plak besar.. jadi aku nak buat yang medium dulu.. Tapi aku perlukan...
  5. A

    ** kejatuhan bakal top website malaysia **

    Why "BAKAL" ?? Ye lah.. sejak 2 menjak nie banyak plak naik website baru kat MALAYSIA yg kononya akan menjadi TOPSITE.. Tetapi kebanyakannya GAGAL.. WHY?? dan buat apa nak tau sebab dye GAGAL.. MMg kena tau sebab musibab WEBSITEx2 Ini GAGAL bagi mengelakkan kite yg GAGAL...
  6. A

    Buat Yahoo Answers Guna Wordpress??

    Nak buat ape?? Buat cam Yahoo Answers buat ape?? Untung ke?? Larhhhh.... Untung ke?? ke?? Perghhh.. Mmg untunglarh... Cbe alexa skit brape rank Yahoo Answers.. Cer tngok traffic dye.. anda amik 1% pun cukup lah.. 1% dah dapat lebih 10k sebulan.. xcaye?? xpe.. Kite survey yg lain plak.. 1...
  7. A

    Tips Ringkas : Cara buat website iklan..

    Anda nak buat website iklan? cam Mudah.my? sye bagi beberapa tips mudah.. 1. Untuk wordpress : Pakai jea theme nie -appthemes.com (paling ramai guna) -premiumpress.com -dailywp.com -sitemile.com 2. PHP (free) -osclass -openclassified...
  8. A

    Tolong Beli domain .my sebelum dikebas semuanya..

    Salam, warga WC, aku minta tolong sangat kepada anda semua tolong beli domain .MY yang cantik2 + pendek @ market tinggi sebelum org cina kebas semuanya.. Exabytes antara pemegang terbanyak domain .my yang lawa2.. contoh domain yg dah kena kebas.. auto.my blog.my site.my saya.my one.my...
  9. A

    Bonus Untuk Pemilik Akaun Maybank..

    Salam.. kepada pemilik akaun maybank yang nak bantu saya, sye bagi reward yg cukup best.. Cara : Tolong transfer RM110 ke akaun Maybank seseorang.. (Nanti sye bagitau) Reward : Saya bagi RM150 kepada melalui Paypal, atau beli apa2 seperti webhosting atau domain.. Anda untung RM 40...
  10. A

    Putih Mata : MYNIC Cancel Domain Aku

    Terlebih dulu aku minta maaf seba citer kisah peribadi kat sini.. Xde tempat nak luah.. yg sudi dengar jelah yea.. Ok start.. Sejak beberapa minggu, aku selalu lepak kat mynic.. nak cari domain yg best2.. penat jge lah mencari nie.. dan lepas sebegitu lame mencari aku jumpa domain yg x...
  11. A

    Halal @ Haram Duit Anda..

    Salam semua... Sememangnya sangatlah penting bagi umat islam bagi mengatahui adakah pendapatannya halal atau haram.. Justeru.. Aku nak bincangkan 3 Tajuk Perniagaan Internet yang boleh jadi halal dan boleh juga menjadi haram.. 1. Lelong 2. Dropship 3. Payment Ok.. aku mulakan dengan...
  12. A

    WC membosankan ??

    Tengok pic tu.. Aku printscreen masa tapi wangcyber kat google.. Rank ke 2 kalau taip wangcyber kat google.. entri nyer.. http://panduankit.com/2011/05/forum-wangcyber-makin-bosan/ Bagi aku WC ngan gempak jea forum yg best.. sebab 1. kurang mlmers.. 2. komuniti yg merendah diri 3...
  13. A

    Wangcyber.com <<< Host kat mana?

    Cam stabil jea WC nie.. Host kat mane agak2 nya.. Nak cari VPS @ Semi-D nie.. Ada cadangan?
  14. A

    Sape Nak Rasa Pakai VPS.. >> Free Nie Gne VPS aku..

    Klik Disini Password : gempak Username : Please PM me.. Susah woo nak pakai.. aku pun pening.. x tau nak buat ape..
  15. A

    Apesal x leh bayar dengan Paypal balance..

    Ade sapa2 tau x? Duit kat paypal ade tapi bila nak bayar paypal set kat "pay with credit/debit".. Dah tnye google.. rpe2 nye bersepah orang yg ade masalah cam aku.. tapi satu jawapan pun xde.. ada yg tau x?
  16. A

    +++ Guna VPS tanpa Cpanel +++

    Ada x sape2 pernah gne VPS tanpa cpanel.. gne OpenVZ sahaja? ssah x? sbb mmg nak pakai nie.. urgent.. tpi budget senget sket.. senget sebelah kiri..
  17. A

    *** Kenapa Aku Tak Nak Jadi KAYA*** Part1

    Assalamualaikum & Salam Sejahtera Warga WC... Tetiba rasanyer syok sniri nak citer pasal diri sniri.. Tetapi itulah kenyataanya.. aku memang x nak kaya.. Aku cuma nak bahagia sahaja.. Cukup makan minum pon dah bolehlah.. Bagi aku kalau aku set kat minda nak jadi kaya, raya lak tu, boleh...
  18. A

    Wahh Cantiknya website dye.. Anda Nak Tiru?

    Assalamualaikum dan salam sejahtera warga WC.. saya nak open khidmat first saya.. hehe... Back to the topic, ada x dikalangan yang kagum dengan website orang laen.. mahukah anda menirunya.. Jika ya.. saya ada menyediakan perkhidmatan meniru website.. Post je link website yang nak...
  19. A

    [ Panas ] Teknik buat 100 email sejam..

    Haa.. Sebelum tu.. salam perkenalan dari saya.. :D Ni saya ada jumpa satu rahsia.. Dah lama jumpa tapi malas nak share.. Takot kena ban.. Jadi.. Apa rahsianya.. Mende "ini" membolehkan anda buat satu email dalam masa 5 saat.. Sangat best untuk buat akaun banyak2 bile join benda2 yang...
Top