Search results

  1. K

    Pusat jagaan rumah orang tua atau cari pembantu?

    tu la pasal kan. aku baru2 ni tengok satu video kat insta sorang makcik tua ni merayu rayu mintak anak2 dia ambil dia dari pusat penjagaan. kesian weh.. sebak rasanya.
  2. K

    Pusat jagaan rumah orang tua atau cari pembantu?

    aku rasa depends jugak la. kalau cari pembantu tapi kerja acuh tak acuh baik takpayah. pusat penjagaan pulak kalau uncle ko tanak duduk situ pun susah gak.
  3. K

    Housewife Problem

    caregiver? this one https://www.caregiverasia.com/ ?
  4. K

    URGENT. Home nursing wanted for 2 days

    if this is one of platform that provides home nursing service which charged the price according hour based. and this one is really affordable to. i also recommend anyone that seek for home nursing to try caregiverasia as well.
  5. K

    URGENT. Home nursing wanted for 2 days

    if not mistaken there even some home nursing service even charge based on hour.
  6. K

    Runsing sebab kad kredit

    Hahaha. Saje je over sikit buat hype. Tapi kalau ko tengok pun nak pegi gold coast australia pun pakai 27 ribu points je. Sign up je dapat welcome bonus + quarterly bonus 25 ribu points sikit lagi dah boleh redeem ke gold coast. Nice weh.
  7. K

    Runsing sebab kad kredit

    Yela 3000 points tu tambahan untuk welcome bonus dengan pebelanjaan minima rm1500 dalam 60 hari lepas dah sign up card. lepas tu ada points untuk quarterly bonus sehingga 25k big points.
  8. K

    Runsing sebab kad kredit

    Peh gila ah boleh dapat 25k big points bila sign up je?? Dah la dapat 6 points setiap 1 ringgit. Senang gila nak collect points. Boleh fly tiap2 bulan doh!
  9. K

    Branded Engine Oils

    you cant control other people how to think and how to act, but at least you know yourself wont do that is enough loh. Indeed, its better to buy the engine oil at petrol station, other place will worry get the engine oil.
  10. K

    Branded Engine Oils

    Better than no loh, if can free one time also good ma... Original engine oil is not cheap at all, in few years then can save few times alrdy
  11. K

    Branded Engine Oils

    Actually all brand got good quality, it depend how you evaluate the brand. Normally if you support the brand better buy at petrol station, but at other place normally get the fake one.
  12. K

    Branded Engine Oils

    If you want the brand with good benefit, i can suggest shell product, now this brand got buy 3 free 1 program. I think it is very good to join the program.
  13. K

    Dalam Negara Bayi dicampak dari tingkat 2 di Hentian Kajang

    bukan la. yang ni kau upah pengasuh datang rumah jaga anak. tapi bukan sebarangan pengasuh. dorang dari caregiverasia ni berpengalaman dan trusted sikit. aku pernah upah pengasuh dari website tu.
  14. K

    Dalam Negara Bayi dicampak dari tingkat 2 di Hentian Kajang

    tu la tu. biasa kalau ambik pengasuh sesuka hati dari fb ke iklan tepi jalan je dapat yang macam tu punya gila la. aku dulu upah pengasuh dari satu website ni, caregiverasia. elok jaga anak aku. memang ada pengalaman lah
  15. K

    Dalam Negara Bayi dicampak dari tingkat 2 di Hentian Kajang

    tu la pasal. sedih dengar mak kandung sendiri campak bayi. biasa dengar ibubapa tak prihatin ambik pengasuh gila jaga anak dorg.
  16. K

    Dalam Negara Bayi dicampak dari tingkat 2 di Hentian Kajang

    adoi2. mak sendiri campak anak tu dah knp? 9 bulan dlm kandungan penat lahirkan lepas tu campak. tak syg ke? kalau kes pengasuh gila dera budak boleh lagi aku hadam. ni mak kandung. haihhh
  17. K

    DAGING GORENG PATAYA

    Taktau la. Aku pun nak tau jugak. Kene la tunggu esok gamak je. Aku dah teruja siap follow page dia lagi.
  18. K

    DAGING GORENG PATAYA

    Aduh apa daa x suka bawang putih dan sayur. Sayur tu bagi ko jadi kuat tau tak? Dan bawang putih tu banyak khasiat dia rugi kalau tak makan. Bawang merah jangan kata la.. Lagi bagus.. https://www.facebook.com/weareunifi/photos/a.171586053880.116273.167871508880/10156963857878881/?type=3&theater...
  19. K

    Dalam Negara Khamis 17 Mei 2018 tarikh mula puasa

    tulah aku pun ade ternampak post tm pasal bawang tu. aku syak ni mesti kes membawang kat internet. internet ni kan tempat utama orang bersosial skrang. mesti membawang tu tak dapat di elakan.
  20. K

    Dalam Negara Khamis 17 Mei 2018 tarikh mula puasa

    hahahaha biasalah. time raya ni la stahun sekali nak membawang ramai2 baru syok. jgn cakap makcik2 atau akak2.. laki2 pun same join membawang sekali. soalan2 pedas tu memang biasa la. hadap je bagi jawapan cliche..
Top