Search results

  1. japari

    Dalam Negara Rakyat Malaysia kaya rupanya, belanja RM6.8 bilion beli telefon pintar

    hurmmm....pelik gak...dlm suasana harga minyak turun naik, ekonomi tak menentu, gst, harga keperluan melambong.....nampaknya rakyat malaysia menganggap telefon pintar sebagai keperluan. siapa yg kaya?......pikir la sendiri
  2. japari

    Latest forum yang aktif di malaysia?

    cari.com.my , syok.org ok skit tapi dah x meriah cam dulu tapi masih aktif. lagi satu forum lowyat.net pon aktif dan meriah .
  3. japari

    Undang-undang dan peraturan yang pelik di dunia

    North Dakota - Adalah salah jika anda berbaring atau tidur dalam keadaan masih memakai kasut. Kanada - Anda dilarang samasekali membuka balutan di tempat awam. Samoa - Adalah salah jika anda tidak mengingati hari lahir isteri anda. Canton - Anda diharamkan menggunakan padang awam untuk...
  4. japari

    5 Cara Mudah Tulis Tajuk Artikel Blog

    tips yg baik. bergantung gak niche blog kita.
  5. japari

    Jana 1st income online

    lagi satu ialah ilmu. Ilmu penting gak. Tu la sebab saya join forum nih. Dapat banyak kawan secara tak langsung dapat banyak ilmu.
  6. japari

    Ini dia wajah-wajah 10 staf terawal syarikat facebook

    wah muka semua cam slenga jer tapi otak superb....
  7. japari

    Kesilapan Blogger Paling Besar

    lagi satu kesilapan ialah kita tak buat blog yg spesifik atau niche blog. Kita buat blog yg terlalu umum. pengalaman saya saya suka buat blog niche kerana banyak kaedah promosi yg boleh dibuat. Contohnya aksesori kereta, kita leh promote kat facebook denga join group aksesori kereta, join forum...
  8. japari

    Apa yang usahawan online boleh belajar dari kejatuhan kodak

    Perkara yg sama juga berlaku kepada Nokia yg tidak mengendahkan teknologi dan tend semasa. Ketika applikasi Android diperjenalkan jenama Samsung telah mengambil kesempatan dan meninggalkan Nokia jauh kebelakang. Begitu juga dengan Motorola. Motorola adalah syarikat pertama yg mencipta handphone...
  9. japari

    Masalah Besar Blogger

    masalah yg pertama ialah apa tujuan kita buat blog. adakah untuk suka-suka, buat duit, org ada blog kita pon ada blog gak, sekadar mengisi lapang atau apa2 saja. Yg penting matlamat tu tentukan dahulu. Apa org cakap ada " mission and vision".Kalau tak der matlamat maknanya sekdar mengisi lapang...
  10. japari

    (Hot) download free IDM+crack

    Boleh terus pakai ker...selau kena patch dulu?.
  11. japari

    program buat duit youtube mcm mane?

    kalau tak silap program tu dipanggil youtube partner. Masalahnya video kita mestilah yg original dan mendapat view yg tinggi. kalau tak der view mananya tak da la duit masyuk.
  12. japari

    Software,Tools,Teknik Buat Duit/ Bundle

    Banyaknyer....semua software to function ker?.
  13. japari

    Berjaya tranfer duit ke paypal ke akaun Hong Leong bank

    kalau tak silap atas USD400 free, bawah USD400 pp caj USD3
  14. japari

    Berjaya tranfer duit ke paypal ke akaun Hong Leong bank

    Oooppss, silap taip tajuk, transfer duit dari paypal ke akaun Hong Leong Bank.
  15. japari

    Berjaya tranfer duit ke paypal ke akaun Hong Leong bank

    Alhamdullilah, saya berjaya transfer USD75 ke akaun Hong Leong Bank. Saya request withdrawal pada hari Jumaat 15/11 dan dapat e-mail dari paypal duit tu akan dimasukkan pada 19/11 hari Selasa. Ptg Selasa saya check dan memang betul duit tu dah masuk. Jika akaun Hong Leong Bank boleh bermakna...
Top