Search results

  1. M

    Dalam Negara Beli road tax dgn insurans motosikal secara online

    Haaa...nak habaq mai ni. Sekarang korang dah tak perlu beratur panjang kat pejabat insurans, pejabat pos, JPJ, upah runner dan sebagainya. Ni sebab Loanstreet dah memperkenalkan portal insurans yang membolehkan rakyat Malaysia untuk membeli atau memperbaharui road tax dgn insurans motosikal...
  2. M

    Nak jual domain .my discount 50%

    i berminat nak beli 3 domain .my hampir masukkan ciri2 kredit kad baru terjumpa tajuk ini. percuma ke atau kena beli?
  3. M

    ePayment Gateway utk kad kredit & FPX

    Otai2 & Sifu2 skalian. Kalau hendak satu epayment gateway yang regional (boleh handle malaysia, indonesia, thailand, singapore website), ade x? EPG itu dihendaki handle credit card & FPX transactions. iPay88, MOL Pay, eGHL, Braintree. yang mana bagus?
  4. M

    Personal Loan/Pembiayaan Peribadi Bank Rakyat

    salam, ape kebaikan memohon dari anda berbanding dengan memohon dari laman sini? Pinjaman Peribadi Terbaik Malaysia 2017 - Mohon & Menang!
  5. M

    Paypal dgn kad kredit utk ebay

    Nak tanya, ade x sifu2 kat cni yg guna paypal dan ade link akaun paypal ngan credit card anda. Nak tau, bila terima payment, boleh x i gunakan utk offset baki kad saya? bagaimana caj dia kalau boleh?
  6. M

    Lifehack untuk mereka yang pakai kad kredit

    Ini i dapat baca dari quora. Walaupun tips2 ini yg aku copy+paste ni dalam bahasa om puteh, mmg berbaloi dipelajari utk menjadi org yg pandai menguruskan kewangan peribadi terutamanya kad kredit, balance transfer dan rolling interest.
  7. M

    Dalam Negara Polis akan laksana Op Cantas Khas 2.0 banteras kongsi gelap

    wayang. gangster paling besar di malaysia dok kat bkt aman...
  8. M

    Memerlukan Pinjaman Segera

    hairan aku. camne anda dapat tau yg mereka tu sindiket afrika dan bukannya ahlong yg biasa offer pinjaman peribadi atau pinjaman perumahan dgn kadar faedah tinggi2?
  9. M

    Expectation salary

    1) Kebolehan 2) Pengalaman 3) Panduan gaji utk bidang tersebut Sebagai panduan, saya 32 ceburi bidang FMCG sebagai Manager. Pendapatan Gaji Bersih: RM5230 Extra income dari company claims (x tentu): RM1800-2700 Hutang Pinjaman Peribadi: ~RM500 (Sebenarnya easy payment scheme utk...
  10. M

    Self employed nak beli rumah (tolong advice)

    Yg aku tau, memang susah nak dapatkan pinjaman perumahan skrg kalau ko freelancer. Cuba tanya kat laman web Loanstreet mereka patut boleh tolong self-employed dapatkan loan.
  11. M

    Adakah sekarang masa utk beli rumah?

    Aku ni dalam dilema nak beli rumah x dgn keadaan ekonomi Malaysia skrg. I sudah simpan dana sebanyak RM60k so patut cukup utk beli rumah RM350k. Walaupun komitment saya (car loan satu) akan ditambahkan lagi satu pinjaman perumahan dan komitmen bulanan akan jadi tinggi, tapi i ingat masih...
  12. M

    layakkah saya memohon sebarang pinjaman?

    terus apply je kat laman web perbandingan personal loan ini. boleh cuba tanya kat customer service diaorang. pinjaman peribadi utk orang yg boleh dikira freelancer i ingat RHB Easy senang sket utk dapat.
  13. M

    Realiti Seorang Pekerja Makan Gaji

    bukan semo pun cantik jadi usahawan. org yg boleh betul2 menghargai kerja sebagai pemakan gaji adalah mereka yg pernah jadi usahawan dan telah gagal. rumit dan tensyen kehidupan usahawan.
  14. M

    Teknik SEO: Anda tanya saya jawab

    jv ada minat. apa itu share pbn?
  15. M

    Pinjaman peribadi&perniagaan

    Kalau betul nak dapatkan deal yg best, boleh pergi ke laman web loanstreet untuk bandingkan personal loan di lamanweb loanstreet.com.my/personal-loan
  16. M

    9 Cara Untuk Mengekploitasi Bank Anda

    9 Cara untuk Mengekploitasi Bank Anda Kebanyakan pandangan individu terhadap bank berkaitan dengan lintah, pemangsa, perompak dan sebagainya. Tetapi, tahukah anda yang sistem bank juga terdapat kelemahan yang dapat kita gunakan untuk menentang bank? Setelah anda mengetahui perkara ini, bukan...
  17. M

    Bagaimana konsep Groupon berfungsi/bekerja?

    ko nak mulakan satu groupon baru ye? susah bro. mydeal, livingsocial, dealmates, hulala etc.
  18. M

    Bagaimana konsep Groupon berfungsi/bekerja?

    1) Bagaimana Groupon menjana pendapatan? Yuran dari keahlian merchant ATAU makan percent dari hasil jualan? - Percent hasil jualan 2) Bagaimana mereka mendapatkan merchant? Hantar salesman ke pemis niaga merchant ATAU merchant buat segala2nya menerusi internet? - Ada online interface. Tapi...
  19. M

    60 Orang Bankrap Setiap Hari & Kereta Punca Utama Bankrap di Malaysia

    That's great info. Kalo ikut demographic breakdown and skew, kaum melayu is under-represented. and that's a good thing. tapi kebanyakan pinjaman peribadi dgn biro angkasa so x jadi masalah lagi. Untuk info selanjutnya: loanstreet.com.my/ms/pusat-pembelajaran/kebankrapan-dan-harta-kepunyaan
Top