Search results

  1. shafrizal

    Ini gua punya story

    Aku sibuk. Sibuk belajar, kerja. Lgpun kerja kapal. Kalau dulu kena 9 bulan at least atas kapal, skrg kena 3 bulan je. Tapi minat dgn online biz mmg tak pernah padam. Byk sudah duit spent utk beli e-book ni, e-book tu. Aku tak rasa rugi pun, sbb semuanya ilmu. Ada sekali tu sampai eksiden masa...
  2. shafrizal

    Review e-book terbaru : panduan lengkap bisnes internet

    Salam semua. Saya ada buat e-book baru. Tajuk : Panduan Lengkap Bisnes Internet. Ini adalah produk first saya sebenarnya (sebelum ni asyik affiliate produk org lain je). Jadi sesiapa yang mahu baca, cross-check dan review boleh komen di bawah. Dan mohon berikan pandangan dan cadangan anda...
  3. shafrizal

    Skim Pelaburan Emas Menipu

    Dari tahun 2009 sehinggalah tahun 2015 ini, berbagai-bagai skim pelaburan emas yang tidak diketahui asal-usulnya timbul. Macam cendawan selepas hujan. Ramai yang join. Ramai yang tertipu. Ramai yang hilang duit. RM10k, RM20k, bahkan ada yang beratus-ratus ribu. Inilah yang kita...
  4. shafrizal

    Cara miliki Emas 4 kg dlm masa 1 tahun.

    Nak kaya makan tahunan. Jangan terlalu ghairah masuk program 'Hari Ni masuk, Esok anda kaya'. Nanti kayap pulak anda. Tapi jangan risau, teknik di bawah ini anda sendiri boleh lakukan. Dengan syarat anda wajib ada modal dan tahap disiplin serta istiqamah anda cukup tinggi. Kalau tak kuat, pergi...
  5. shafrizal

    Langkah Awal Menceburi Bisnes Emas.

    Dah 3 bulan saya menceburi bisnes emas ini. Ramai juga yang terkejut bagaimana saya mampu dapat jualan purata 10 gold bar 1gram dan 10 Gold Bar 10gram setiap bulan tanpa gagal (saya memang sudah setkan target jualan saya sebegitu setakat ini). Ini sebenarnya adalah satu pencapaian yang bagus...
  6. shafrizal

    Translate and jual E-Book?

    Salam semua, ada pertanyaan sikit. Boleh ke kalau kita translate satu-satu E-book dari bahasa lain, contoh dari bahasa Inggeris ke Bahasa Melayu, dan kita jual? Rules nya, kita highlight-kan penulis dan pemilik sebenar E-book itu. Sbb saya ada byk E-book bahasa inggeris dari...
  7. shafrizal

    Koleksi anime dan manga lawak?

    Bagi saya, anime/manga yang saya rasa lawak dan agak mengarut ceritanya... 1 - Sket Dance 2 - Gintama 3 - Kill Me Baby!
  8. shafrizal

    Nak upah translator?

    Salam semua. Alang-alang saya tengah bercuti ni, elok saya spend masa buat kerja. baru la ada income sikit. Okay, sesiapa yang mahu penulisannya, buku, e-book di-translate dari Bahasa Melayu - Bahasa Inggeris, ataupun Bahasa Inggeris - Bahasa Melayu, boleh lah pm saya. Harga upah cincai...
  9. shafrizal

    Siapa pernah pakai software Paint Tool SAI?

    Salam semua. Siapa yang pernah pakai Paint Tool SAI? Software dari jepun ni agak popular di kalangan manga artist. Saya pun baru berjinak-jinak.. lukisan pun haru biru lagi nih. Lebur bosss.... :(
  10. shafrizal

    Salam Perkenalan

    Assalamu'alaikum dan salam sejahtera kepada sifu-sifu, otai-otai dan semua. Sebelum ni saya jadi silent reader saja, tapi tak eloklah ambil ilmu orang suka suki tanpa kenalkan diri dulu. Saya mohon maaf, dan saya mohon izin untuk belajar dari semua forumers sekalian. Terima kasih di atas...
Top