Search results

  1. starline

    Mesin Heatpress A4 + Cutter Silhoutte Cameo + PU Vinyl + Tshirt Kosong

    Mesin Heatpress A4 + Cutter Silhoutte Cameo + PU Vinyl + Tshirt Kosong untuk dilepaskan. Kiranya set lengkap untuk buat heatpress. Condition masih tip top tanpa masalah. Jarang digunakan. Beli pada tahun 2015. Nak jual kerana sudah tidak buat printing baju. Mesin Heatpress: Size:69.2cm x 46cm...
  2. starline

    Jadi Internet Marketer: Fokus 1 Niche Atau Diverse Pelbagai Bidang (Yang Ada Demand)...?

    Kalau dalam blog, niche ni memandu kita menulis dalam ruang kategori. Jadi penulisan tak tersasar jauh dan target audience senang kita tetapkan. Contoh kalau blog berkaitan produk kesihatan, kita boleh dapat pembaca/follower dari mereka yang perlukan info kesihatan. Kalau tak niche pun boleh...
  3. starline

    Item.My - Website Jual Beli Barang Terpakai

    Sudah Sudah tidak ada sebab domain tak sempat renew.
  4. starline

    Salam perkenalan dari owner baru wangcyber

    Tahniah Tokey.
  5. starline

    Liga Malaysia Kini Makin Suram

    Bila dah jadi macam ni stesen percuma ni tak nak ambil peluang bagi yang terbaik pada rakyat. Macam-macam la orang komen: 1. kualiti gambar macam hanphone 2. liga premier tak ada 3. ulasan sebelum game 10 minit je..kalau Astro 1/2 jam. 4. Ulasan tak professional..tak best la senang cerita...
  6. starline

    Masalah Besar Blogger

    1. Tiada fokus -> Kena tahu matlamat dan fokus - tetapkan tujuan, jangan rojak dengan macam-macam cerita dalam blog. Kalau fokus dengan satu niche, orang pun lebih yakin dengan blog kita. 2. Tiada perancangan -> Buat rangka post - contoh tulis 10 idea post-post yang bakal disiarkan. 3. Tiada...
  7. starline

    Betul ke kalau charge telefon dalam kereta, bateri lambat penuh?

    Lebih kurang saja rasanya. Sebab tak pernah kira berapa jam penuh :D
  8. starline

    20 Cara Jimat Duit

    1. Beli borong memang jimat. Biasa beli banyak-banyak di Mydin 2. Berhenti rokok. Ini paling jimat. Cubalah pada sesiapa yang sedang merokok. Jimat & sihat. Dua2 untung. Dial up rasanya dah tak ada orang pakai sekarang ni. Tq TT, info yang sangat berguna.
  9. starline

    Adakah Southampton Akan Ke Champions League?

    BPL la bro.. La Liga asyik Barca & RM je. Bosan tengok. Tapi season ni Altletico pun mantap. Bundesliga Bayern je. Takpe, TT dah bukak thread Soton ni, rembat je la MrDisc.. Tagline macam pernah dengar...Hafizal Hamad ni..Terima kasih 3x
  10. starline

    Adakah Southampton Akan Ke Champions League?

    Soton memang power walaupun season ni ramai player dah berhijrah ke kelab lain mcm Liverpool. Mungkin sebab scout dan manager yang power tactical. Tapi serius. Season ni unpredictable.
  11. starline

    Pandangan saya selepas saya mengunjung WC sepanjang hari ini

    Selamat datang bro. Moga kita sama-sama dapat manfaat.
  12. starline

    Terpaksa buat akaun baru..huhu

    akaun saja baru tapi pengalaman dah berkurun.
  13. starline

    Mengapa Anda Join WangCyber?

    1. Produk mahal & berkualiti - puas hati 2. Produk sampah - murah ke mahal memang tak puas hati 3. Produk Sampah yang mahal - paling tak puas hati. Nama pun dah tak puas hati. Sebab utama jual produk sampah ni untuk untung je. After sales, kualiti dan faedah kepada pelanggan tu tak pernah...
  14. starline

    Forum Wangcyber Ni Dah Layu Ke?

    Saya tidak katakan post blog WC. Saya nyatakan secara umum melihat kepada konsep komen-komen di blog2 lain. Sebab komen blog lebih mudah tanpa pendaftaran dan pengaktifan. Usaha MrDisc buat ni satu langkah yang sangat baik nak meriahkan semula WC. Mungkin otai-otai yang sudah lama diam akan...
  15. starline

    Forum Wangcyber Ni Dah Layu Ke?

    Bagusnya WC sekarang ni ada artikel blog yang dikemaskini hampir setiap hari. Itu sangat bermanfaat dan unik sebagai nilai tambah sebuah forum. Ramai orang suka komen pada post blog. Sekurang-kurangnya, WC sentiasa segar dan fokus pada memajukan rakyat Malaysia untuk celik bisnes internet. Jika...
  16. starline

    Kerajaan Telah Mewajibkan Usahawan Online Daftar Dengan SSM

    Bagus sangat daftar sebab bakal pelanggan lebih yakin untuk berurus niaga. Lepas daftar SSM elok daftar Akaun Semasa khas untuk perniagaan. Tetapi CIMB sekarang sudah perlukan lesen PBT sebagai syarat tambahan untuk daftar Akaun Semasa. Dulu cuma SSM sahaja. Saya ada hubungi khidmat pelanggan...
  17. starline

    Rahsia Bisnes Printing - Jual Murah Jer

    OK. Sama-sama. Tahun depan la saya khatamkan video ni :D
  18. starline

    Rahsia Bisnes Printing - Jual Murah Jer

    Macam mana nak beli dengan diskaun ni?
  19. starline

    bagaimana nak tarik customer beli produk di internet

    1. Bagi saya untuk produk/servis baru, ceritakan dahulu kelebihan, informasi dan sebagainya kepada para pembaca. Biar diorang dapat informasi. Eloknya secara percuma dengan guna blog atau FB. 2. Bagi diskaun untuk pembelian pertama sebab pembeli ragu-ragu untuk buat tempahan untuk kali...
  20. starline

    Terformat Pendrive

    Saya biasa guna EASEUS Data Recovery Wizard. Sangat membantu. Seeloknya jangan copy apa2 file selepas format sebab file lama sudah tidak boleh recover. Elok terus guna recover software.
Top