Search results

  1. ismailn

    Backlink: Profile Link

    Profile link dari forum/media sosial sering digunakan untuk tujuan SEO bagi laman web. Cuma keberkesanannya agak diragui. Ini kerana walaupun laman utama forum/media sosial punyai PR yang tinggi, namun laman profile link kita masih sifar (0). Cuma kebaikkannya jika kita aktif, profile...
  2. ismailn

    Panduan Buat Duit Dengan Google AdSense

    Minggu lalu, blogger-blogger Malaysia dimaklumkan berita gembira yang Google AdSense kini menyokong laman web bahasa Melayu. Ini pastinya memberi peluang kepada ramai blogger untuk menjana pendapatan menerusi AdSense. Namun, saya harap anda semua beri perhatian kepada beberapa perkara sebelum...
  3. ismailn

    WordPress: Siapa pakar mengenai canonical tag?

    Siapa yang tahu mahu buat adjustment di WordPress bila wujudnya duplicate canonical tag? Adakah Yoast plugin auto generate tag ini dan sebab berlakunya duplication ini? Harap membantu. Terima kasih.
  4. ismailn

    Meta Description Dalam Blogger

    Sudah lama kawe tak guna blogspot/blogger. So, baru-baru ni kawe letak lah satu dua blog kat sana sebagai percubaan. Ya lah FREE kan. Cuba aje. Cuba kawe tak arif lah dengan mende ni lagi. So, mintak tolong kat pakar-pakar blogspot/blogger. Info ni mungkin ada kat internet, cuma kawe dah...
  5. ismailn

    Whiplash - Filem Paling Hebat 2014

    Tahun lepas saya tidak sedar akan filem Whiplash ini. Cuma bila J.K. Simmons menang best supporting role dalam Oscar, baru terkejar-kejar mencari DvD filem ini. Bagi yang belum tonton cerita ini, saya cadangkan anda semua menontonnya ya. Amat intense dan membuka pelbagai persoalan di...
  6. ismailn

    Siapa Guna Thesis Framework?

    Ini untuk blogger-blogger di WC. Artikel saya selanjutnya di blog nanti adalah mengenai pengguna THESIS Framework di Malaysia. Saya hendak senaraikan (jika boleh) sehingga 20 blog. Jika anda menggunakan thesis di blog anda, harap boleh inform ya. Letakkan URL, nama blog, nama glamer anda, niche...
  7. ismailn

    Tanjung Simpang Mengayau, The Tip Of Borneo

    Bagi mereka yang bercadang untuk bercuti di negeri Sabah, saya ingin mencadangkan anda ke daerah Kudat dan melawat Tanjung Simpang Mengayau, The Tip Of Borneo. Ia merupakan pusat percutian yang paling saya sukai dan kerap kunjungi. Tempatnya cantik, udara yang nyaman dan kos di sana jauh lebih...
  8. ismailn

    Ada sesiapa yang ada blog ada terima "guest blogging"?

    Apa syarat-syarat untuk guest blog di blog anda? Tqvm..
  9. ismailn

    Buat sale dari Wang Cyber?

    Kalau promote brg kat sini, ada hasil ke? Atau sekadar buat link building je? Ada sesiapa yg buat sale kat sini.. Cer citer sikit camne.. Tqvm
Top