Search results

  1. ismailn

    Backlink: Profile Link

    Profile link dari forum/media sosial sering digunakan untuk tujuan SEO bagi laman web. Cuma keberkesanannya agak diragui. Ini kerana walaupun laman utama forum/media sosial punyai PR yang tinggi, namun laman profile link kita masih sifar (0). Cuma kebaikkannya jika kita aktif, profile...
  2. ismailn

    Panduan Buat Duit Dengan Google AdSense

    Minggu lalu, blogger-blogger Malaysia dimaklumkan berita gembira yang Google AdSense kini menyokong laman web bahasa Melayu. Ini pastinya memberi peluang kepada ramai blogger untuk menjana pendapatan menerusi AdSense. Namun, saya harap anda semua beri perhatian kepada beberapa perkara sebelum...
  3. ismailn

    Malaysia Website Awards 2015

    Mesti hosting dengan Exabytes juga ke? Kalau company lain dia mahu bagi award juga ke?
  4. ismailn

    Iklan adsense tak keluar

    Blog BM mmg susah dapat iklan sebab kurang advertiser. Buat keyword research dulu sebelum publish artikel. Plus ranking dalam SERP pun mainkan peranan dalam mendapat iklan, terutama bila competition utk keyword tu tinggi. So, optimize blog + keyword research. Gunakan tool seperti Wordstream &...
  5. ismailn

    WordPress: Siapa pakar mengenai canonical tag?

    So, bila wujud duplicate canonical tag? Mcm mana untuk settle kan masaalah ni? Or ia bukan satu masaalah sbb functionnya itu?
  6. ismailn

    WordPress: Siapa pakar mengenai canonical tag?

    Siapa yang tahu mahu buat adjustment di WordPress bila wujudnya duplicate canonical tag? Adakah Yoast plugin auto generate tag ini dan sebab berlakunya duplication ini? Harap membantu. Terima kasih.
  7. ismailn

    Mengapa HARUS tidak menyertai Job Di Rumah (Satu pendedahan lengkap)

    Betul tu. Bila bid banyak kali tak dapat mmg mencabar kesabaran betul. Namun, kerja freelancer mmg cam tu. Normally yg betul buat keje ni adalah housewife kat US atau budak2 kat India. Mmg depa semua bersungguh-sungguh dan selalunya ON komputer.
  8. ismailn

    Masalah Besar Blogger

    Guna blogspot pun perlukan kemahiran tinggi juga ehh.. Setting SEO dia pun perit juga kawe nak faham.. Siapa hantar soalan lagi ke forum.. Tapi yg dah expert mungkin rasa mudah lah..
  9. ismailn

    Masalah Besar Blogger

    Terima kasih atas undi bro he he.. :D
  10. ismailn

    Meta Description Dalam Blogger

    Thanks. Tapi macam mana untuk "available kan dia punya tetapan search engine" ? Sorry, kawe hancusss sikit bab blogspot ni :D
  11. ismailn

    Meta Description Dalam Blogger

    Sudah lama kawe tak guna blogspot/blogger. So, baru-baru ni kawe letak lah satu dua blog kat sana sebagai percubaan. Ya lah FREE kan. Cuba aje. Cuba kawe tak arif lah dengan mende ni lagi. So, mintak tolong kat pakar-pakar blogspot/blogger. Info ni mungkin ada kat internet, cuma kawe dah...
  12. ismailn

    Masalah Besar Blogger

    Adakalanya masaalah orang Malaysia ialah: 1. Tak kuat semangat 2. Mahu cepat sahaja Oleh itu, kita tak mahu cuba bangunkan blog berdasarkan identiti dan kemampuan kita. Bila tengok brader tu masyuk aje atau banyak peminatnya, kita cupa copy 100% cara dia. Tiru tak ada masaalah cuma bila 100%...
  13. ismailn

    Mengapa HARUS tidak menyertai Job Di Rumah (Satu pendedahan lengkap)

    Boleh dapat job menerusi JDR ni. Saya ada tulis di sini: Job Di Rumah. Cuma bukan senang lah. Especially bila baru mahu masuk market. Belum ada reputasi. Giler ker orang nak bagi kerja! Kalau tak silap saya kena spend $$ lagi untuk kasi resume tu lebih cantik iaitu dengan mengambil test...
  14. ismailn

    Jual MainaN Di Ebay Masyuk !!! di jamin 4 angka sebulan !

    Menarik juga ni.. Mungkin boleh share sikit. Stock mainan tu stock tempatan atau luar negara? Mostlyyg beli di ebay nanti tu org M'sia or orang x Malaysia?
  15. ismailn

    Buat sale dari Wang Cyber?

    He he dah lama daftar dengan MailChimp tetapi belum guna lagi. :D Tak tahu apa nak suap supaya org Subscribe dalam list. Ada idea?
  16. ismailn

    Tempat-Tempat Pelancongan Menarik di Malaysia Mengikut Negeri

    Kalau pegi Sabah, jangan lupa tido kat Tanah Tinggi di Kundasang, Ranau. Boleh lepak kat Kinabalu Pine Resort Kundasang Sabah. Terbaik.. Di sana boleh naik gunung http://dululainsekaranglain.com/wp-content/uploads/2014/10/Mount-Kinabalu.jpg Lawat Dairy farm: Plus mcm-mcm lagi...
  17. ismailn

    Siapa Guna Thesis Framework?

    Skin-skin thesis....
  18. ismailn

    Siapa Guna Thesis Framework?

    Classic simple tapi smooth giler... dan laju abis!
  19. ismailn

    Malaysia Website Awards 2015

    Laman web tu lambat loading ehhh.. Boleh summarize tak Malaysia Website award ni? Anyone?
Top