Search results

  1. S

    NEWBIe EBAY

    boleh! aku cube dah ;)
  2. S

    penjual List Email telah merosakkan perniagaan IM

    betol2 aku setuju! banyak emel yang aku hantar kene cop spam -_-
  3. S

    Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

    msos dah buat? kalau dah keep trying. dulu aku pon kene camtu jugak.. las2 aku bengang aku buat msos sekali lagi pastu besoknye baru boleh.
  4. S

    [ Official Thread ] Diskusi Khas DVD Diari Usahawan eBay Berhingus ~!!

    owhh.. aku x tau pon ape senanye yang ko cakap ni.. tapi kalau ade kaitan dengan dvd bro mansur, aku rase bro mansur lah yang patot jawab soalan ko sume tu.. mat saleh cakap "after sale service" ;;)
  5. S

    [ Official Thread ] Diskusi Khas DVD Diari Usahawan eBay Berhingus ~!!

    peace ko da beli ke belom dvd bro mansur ni?
  6. S

    Jom Cari Idea eBay !!

    ermm, kat thread mansurbiz dah ade dah orang bagitau sebenanye, tapi xpe la aku bagi hint. xkan la kau nak korek thread 2000++ page tu en, boleh menanges beradarah tuu. hehe klu - pegi kat google search je custom mousepad. result page petame dah ade dah list yg tunjuk ape tuh AN. :D...
  7. S

    Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

    untuk kad jenis yang same x boleh kot rasenye. tapi kalau nak apply kad kredit keluaran dy yg laen boleh la.
  8. S

    Dropship warga wc

    emm, aku pon x berape pasti xpod ni bermasalah ke x sebenanye.. sbb dalam facebook dy ade kate dah ship. and dy punye sistem ade malfunction bla bla. anyway aku punye order dah seminggu lebeh tapi maseh tules processing and xdpt lagi tracking.. but as long as dah ship so i guess it should be ok...
  9. S

    Debit Card mana yg menjadi pilihan utk kegunaan Ebay&Paypal

    Maybank! pakai je maybank.. all-in-one. akaun bank ade, kad debit ade, e-statement ade, bole link ngan paypal, boleh withdraw dari paypal, senang cite sume boleh. maybank skang ni dah awesome sangat dah. minimum deposit pon rm20 jekk *aku bukan staff maybank tau, hehe
  10. S

    Diskusi Serius eBay Fizikal (Research, Shipping, Packing & Lain²)

    korang ade perasan notis kat homepage pos malaysia x? dy kate pos malaysia tgh upgrade something bla bla bla and disebabkan itu penghantaran mungkin terganggu bla bla bla oh tidakk sesungguhnye aku sangat risau dengan package aku X_X korang punye shipment so far ok x?
  11. S

    Dropship untuk peniaga tegar EBAY!!! Bukan peniaga ebay pun boleh layan

    cik successor dropship ni masih on lagi? wondering coz last post 29/9. sekarang dah 12/1. mane la tau takut nanti ade demand tibe tibe sifu dah x wat dropship ni..
  12. S

    Jom Cari Idea eBay !!

    aku ade satu idea ney.. tapi xde kaitan ngan ebay la sori eh kalau cm off-topic. korang selalu lepak kat forum.lowyat.net x? aku tengok garage sale kat tu cm boley tahan je.. kirenye lagi meriah daripada ebay malaysia la.. aku skang ni tgh plan nak jual kat situ plak ape pandangan korang ek?
  13. S

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    konpem lepas punyehh.. kalau kene baya cukai jugak kol aku bia aku pukul office kastam tuh hahaha tapi ade skali tuh aku orde dekat sebulan baru la sampai umah.. cek2 rupe2nye kastam lambat clearkan.. slalunye jarang la berlaku camtu.. tapi kdg2 kalau ko orde barang dlm 90usd pastu bile...
  14. S

    kena tahan polis

    kawan kawan, aku ade soalan sket ney. 2minggu lepas aku kene tahan roadblock n kene SAMAN. brader polis tu tulis 3 kesalahan, 1. xde lesen [ni mmg salah aku] 2. roadtax xbawak [abg aku pegang. tym tu nak kol abg aku, tapi dy xangkat] 3. xde cover insurans so hasilnye kenelah aku saman yang...
  15. S

    Senarai Wholeseller dan Dropshipper

    rasenye x kot. company mcm tu besenye ship ke billing address yg same dgn akaun ko.. which means kalo ko order barang dari dorang, delivery address tu mesti kat umah ko jugak. even kalo dy kasik ship ke address yg lain pun, packaging dy mesti ade tulis name company nye bla bla bla and skali...
  16. S

    Diskusi Serius eBay Fizikal (Research, Shipping, Packing & Lain²)

    maaf kerana mengganggu perbincangan hangat brader brader, saye dari tadi tertanye - tanye, brader brader yang main ebay fizikal ni kan, mesti stoknye ade kat pegangan brader brader kan? kalu gitu since brader brader semestinye nak mengoptimumkan profit sebanyak yang mungkin, rasenye brader...
  17. S

    Bank Apa Kat Malaysia Yang Ada Mastercard/Visa Card Debit?

    mintak sape sape tolong jawapkan, setahu aku, kalau nak pakai public bank day2day kene ade akaun simpanan PB kan? so kalau aku kene gak bukak akaun simpanan PB, nanti cik akak yg kat kaunter tu nak scan kite punye ic ke setakat mintak fotostat ic je eh? sbb aku punye ic cip rosakk. nga pening...
  18. S

    bro, pe cite malaydilemma.com? asal taleh masok eh?

    bro, pe cite malaydilemma.com? asal taleh masok eh?
Top