Search results

  1. happysus

    Kempiskan perut

    nak kira kalori ni, agak menyusahkan. Saya dapati bagi yang nak kurus cepat kena pastikan kurang makan kabohidrat. Berapa? Saya gagal kawal nafsu makan. Macam produk dah saya guna. Kesimpulan yang saya buat adalah kurang ilmu tentang diet. Sebab tidak ilmu. Asas yang saya belajar dari Kelvin...
  2. happysus

    6 tips bina blog mesra seo

    Ada rujukan dalam moz.com/blog yang boleh dibaca dalam blog Moz yang juga owner kepada opensiteexplorer.org yang memberi kita spam score 3/17 maknanya ada ada 3 page dalam site tuan yang kena penalty oleh google. Moz menggunakan score 0 hingga 17, sistem flag atau sistem bendera. kalau 0 flag...
  3. happysus

    6 tips bina blog mesra seo

    Saya pun guna cara ni juga, kalau rajinlah. Kalau malas saya main macam di atas. Kalau dah mahir tu laju juga. Saya beli artikel BI di site ini dekat sini >>> inedarticles pada saya kalau ada site BI tu, Kalau nak belanja saya gula-gula >>pakat-pakat guna link ini. bit.ly/1lmEYL7 (copy paste...
  4. happysus

    Teknik SEO: Anda tanya saya jawab

    Saya bagi rujukan terbaik di alam SEO step by step 1) backlinko.com/high-quality-backlinks 2) backlinko.com/seo-techniques harap membantu...
  5. happysus

    7 tips membina website yang cepat loading

    saya guna woorank untuk check speed. kalau guna chrome masuk chrome://apps/ cari woorank,serta cara penyelesaian sekali Kebaikan setting dalam chrome boleh guna tool ini free. kalau tak kena bayar. Developer dia msih pemurah bagi free.
  6. happysus

    Kempiskan perut

    Saya cadangkan buat atkins diet untuk 2 minggu. Untuk buang gemuk Air. Banyak tips yang Kelvin Zahri bagi. Yang utama adalah kurangkan Karbohidrat dan manis. Banyak minum air.
  7. happysus

    6 tips bina blog mesra seo

    Jawapan umum, white hat seo : Memang bahaya pada ranking. Seperti Naz Akhtar kata, kalau site sudah authority perkara ini tidak ada effect pada ranking. Google ada lebih 200 correlation signal . Manufaatlah signal yang lain untuk naik. contohnya social signal. Kalau yang buat gray hat tu ada...
  8. happysus

    6 tips bina blog mesra seo

    Salam, satu lagi artikel yang baik. Saya tergerak nak tambah tentang kandungan yang di copy dari web orang lain. Kalau setakat satu perenggan saja tu tak apa lebih baik guna " " nyatakan dari mana kita copy. Kalau satu site tu memang sudah parah. Kalau nak buat audit laman web...
  9. happysus

    facebook kamek facebook.com/happysus Kita ramai group IM di Kuching. Nak join.

    facebook kamek facebook.com/happysus Kita ramai group IM di Kuching. Nak join.
  10. happysus

    Senarai semak SEO untuk Site Review anda

    Saya rasa saya tidak setuju deng mengulangi 2 katakunci dalam tajuk post. Kalau saya cadangkan katakunci 1| katakunci 2 |kata kunci 3 2 pun sudah cukup. Kalau kita lihat digoogle sekarang title yang tidak katakunci pun boleh naik 1 page google. # social bookmark. 2- 4
  11. happysus

    Sitewide bagi Backlinks Website Raja Kamil

    Ada yang untung dari widesite teknik ni, ada yang kena ban.
  12. happysus

    Sitewide bagi Backlinks Website Raja Kamil

    ya. link exchange. Saya sentuh perkara seperti 1. Link dari site lain di footer 2. link blogroll. 3. link dari site lain (social media) Sebelum buat link exchange ni kena pasti kan profile kita di blog kena ada. Ia memberi gambaran kepada SE bahawa blog kita benar2 human. Walaupun metric...
  13. happysus

    Sitewide bagi Backlinks Website Raja Kamil

    Ia adalah teknik yang biasa je Imabiz. kaitan Link dekat widesite blog orang lain yang ada link blog kita. Kalau dilihat dari sudut SEO ini tidak dibenarkan oleh google. Tetapi ada juga reading metric yang masuk bila tool di atas crawl blog raja kamil. Apa yang saya perhatikan adalah letak link...
  14. happysus

    Sitewide bagi Backlinks Website Raja Kamil

    Saya ada buat permerhatian menggunakan 2 Tool iaitu Opensiteexplorer.org dan majesticseo.com untuk melihat backlink masuk ke website rajakamil.biz. Saya dah minta kebenaran sifu Raja kamil di facebook KedaiKopiIM Apa yang saya perhatikan adalah widesite iaitu url atau image yang diletakkan...
  15. happysus

    http://appleiphone5gx.blogspot.com/ blog belum index. [email protected]

    http://appleiphone5gx.blogspot.com/ blog belum index. [email protected]
  16. happysus

    Susah sangat ke nak Conquer SEO ni? bantuan di perlukan!!!!

    seoquake tool bar - adalah terbaik. Dari sini kita tahu KW boleh rank atau tidak. Semua tip di atas adalah terbaik. On page baik, off page lebih dari persaing, (kena spy keyword) persaing dan akhir sekali atasi panda, anda akan dapat 1 page google.
  17. happysus

    Langkah-langkah buat website menjual dan lebih 600 url website PR tinggi

    Contoh; lamanweb yang baik untuk buat backlinks. PR tinggi
  18. happysus

    Langkah-langkah buat website menjual dan lebih 600 url website PR tinggi

    Ada pop up keluar. Saya guna getresponse.com email. data backlink ini dan 3 video Free je bro. Saya bukan ajar keadah macam mana nak spy. saya bagi data saja. Sudah download video saya ada terangkan sekali.
  19. happysus

    Langkah-langkah buat website menjual dan lebih 600 url website PR tinggi

    kajian Keyword Kajian keyword adalah perkara yang terpenting sebelum memulakan membuat website. Jika anda sudah ada website, kajian keyword ini juga adalah penting. Jika kita tahu cara dan keadah kita akan dapat menyediakan phrasa kata untuk dijadikankeyword kita tanpa bersaingan yang...
  20. happysus

    Tip power cara manual cari saingan Keyword anda di Google.

    ya. Thanks hirman. Ya true count or real competitor.
Top