Search results

  1. amilia

    Blog wordpress korang bermasalah??

    Assalammualaikun & salam sejahtera kpd warga wcyber. Saya rasa belum terlewat untuk ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin kpd warga wcyber yg beragama Islam. Baru balik cuti ni... Dalam watu bercuti, saya terima email dr pihak wpress utk mengemaskini /update wpress saya kerana pihak...
  2. amilia

    Siapa kat sini penjual di lelong??

    Salam sejahtera kpd warga WC...saya nak tanya sapa yg ada buat jualan di portal lelong?? Saya nak tanya kalau kita upgrade membership atau sahkan ic utk jd seller, berapa lama diorg akan proses permohonan kita?? Adakah normal ambil masa beberapa minggu?? Saya dah buat permohonan utk jd...
  3. amilia

    Pereka applikasi diperlukan-Urgent!!!

    A'kum & salam sejahtera kpd warga wangcyber. Saya nak tanya sapa kat sini yg mahir mereka applikasi?? tak kisahlah samada applikasi biasa atau utk mainan khusus utk google play. Saya nak miliki apps sendiri & kini sedang belajar buat apps sendiri tp ambil masa yg lama, jd sya nk outsource...
  4. amilia

    Kenapa Widget Blog Saya Tak Dapat Guna??

    Salam kpd kengkawan..lama sungguh saya jd silent reader kat sini...xde idea nk beri pendapat.... Saya ada masalah dgn widget blog saya...bila saya klik ianya statik je,x bergerak langsung...saya ingat mungkin theme saya xde di update,jd saya tukar theme lain tp masih hadapi perkara sama...apa...
  5. amilia

    website ni masih berfungsi ke??

    Salam kpd kengkawan forumer semua...saya nak tanya website jual kapsul halal masih ada taukenya ke??saya htr sms tanya ada stok ke x...tp dh 2-3 minggu masih belum berjawab....saya ada baca kalau kita baru nak beli produk dr internet kena htr sms/email dsbnya dulu...bila ownernya ada jwab...
  6. amilia

    Saya Nak Beri WP Text Expender Secara PERCUMA..Nak??

    Salam kepada forumer semua dan selamat tahun baru. Bersempana tahun baru 2014 ini, saya nak beri plugin wordpress secara kpd kengkawan semua. kalau ada ssiapa yang dah memilikinya...takpelah, kalau yang belum silalah klik kat sini Terlebih dulu nak terangkan apa itu WP Text Expender?? Plugin...
  7. amilia

    Apa makna .me??

    Salam forumer semua...saya nak daftar domain baru...ada ssiapa yg tahu apa itu .me dihujung domain?? Ada ssiapa tahu mana2 website provider yg tawarkan kupon / diakaun utk daftar domain baru?? Trima kasih.:D
  8. amilia

    Kena Bayar Duti Import ke??

    Salam kengkawan, Saya nak tanya kpd ssiapa yang kerja kat kastam atau kenal org yg kerja kat kastam atau tau mengenai persoalan saya ni... Abang saya menetap di US...saya ada pesan dia beli barang...kat msia ni xde jual, jumlahnya dlm beribu jugak. Saya guna khidmat syarikat international...
  9. amilia

    Harga rumah semakin mahal tapi sanggup ke korang beli rumah camni??

    Semua orang tahu harga rumah semakin mahal tapi sanggup ke korang beli rumah yang dibuat dari shipping kontena?? Kelebihan rumah dari kontena ni antaranya ialah: *tahan lasak-kalau terbakar,hanya peralatan je yang hangus,boleh beli balik tapi struktur rumah tetap tegak & tak perlu keluar...
  10. amilia

    Nak Cari Designer Untuk Blog.

    Salam kpd warga WC. Saya tengah mencari designer yg berminat untuk merekabentuk header,footer & ebook cover untuk projek terbaru saya....bukan terbaru tp dh lama projek ni tp kurang diberi perhatian. Sekarang ni saya nak makeover projek saya ni balik. Saya dh merayau cari para designer dlm...
  11. amilia

    Apa itu manuskrip??

    Salam, saya nak tanya pd yg tahu...apa itu manuskrip?? Adakah ianya satu ringkasan dr keseluruhan sebuah buku?? atau ringkasan dari satu bab dlm satu buku tu aje?? Makasih kerana sudi berkongsi ilmu.
  12. amilia

    Image Beserta File PSD Untuk Dijual.

    Salam kepada warga WC, Bersempena ulang tahun HAri Malaysia Ke-50, saya menawarkan diskaun keatas produk yang terhangat yang dijual di forum Warriorforum. Produk ini dijual dalam matawang dollar tapi khas untuk member Wangcyber produk ini saya jual hanya dengan harga RM30. Murah,kan?? Jualan...
  13. amilia

    Nak Jual Kat Mana??

    Salam kpd warga wc... saya nak tanya warga wc yg sudi berkongsi pendapat atau ada pengalaman. Kalau saya nak mulakan langkah pertama buat bisnes online atau buka kedai online pertama ...kat mana paling best jual??facebook...lelong.com.my....mudah.my atau buka kedai dgn domain sendiri samada...
  14. amilia

    Paypal vs Escrow.

    Salam kpd warga wc, Saya nak tanya ada ssiapa yg guna akaun escrow kat sini?? Yang mana lebih baik, guna paypal ke escrow utk beli brg dr china?? Makasih kerana sudi mengundi. kalau boleh lepas buat undian tu, berilah alasannya ye. Yang mana paling mudah...tak banyak songeh...yang mana...
  15. amilia

    Saya nak tanya satu soalan & buat satu pengumuman..boleh tak??

    Salam kpd warga wc...lama tak login, terkejut lak wc jd mcm ni...xpe...sekali sekala kita perlu berubah & sedia menerima perubahan. Pertama skali saya nak tanya satu soalan, cmana cara utk saya selesaikan hutang kereta dlm masa yg singkat?? Saya becadang nk beli kereta pertama saya..harganya...
  16. amilia

    Pelanggan Aweber...Blh TAnya Skit??

    Salam... Saya nak tanya kpd warga wc yg menggunakan khidmat Aweber... Slp kita rekabentuk template sign up form tu, adakah kita kena rekabentuk jugak template utk htr maklumat percuma kpd subscriber kita atau dh disediakan oleh pihak Aweber..kita hanya perlu letak link je kat template tu??
  17. amilia

    Idea Baru Online Baru Untuk Warga WC.

    Salam utk warga wc, saya rasa ramai warga wc ada buka kedai online sendiri kan???macam2 ada..termasuklah barangan keperluan rumah skali.. saya ada satu cadangan yg wajar dilakukan oleh warga wc iaitu menjual produk keluaran bumiputra yg halal secara online... bulan januari dulu,saya ada...
  18. amilia

    Mana nak translate???

    Salam kpd warga wc...sya nak tanya ada ssiapa x yg tahu kat mana nak translate sijil samada sijil akuan kerja atau pelajaran dr BM ke BI??? Makasih.
  19. amilia

    Cara nak jual lip balm.

    Salam kpd warga forumer, Saya nak tanya kalau ada ssiapa kat forum ni yg pakar menjual. Saya ada buat lip balm...sya buat sbb lip balm yg dijual kat pasar mendtangkan msalah kpd bibir sya...smakin merekah..jd sya selidik cara nak buat lip balm sndiri di internet...bila dh slesai..yg jd adalah...
  20. amilia

    Siapa Tahu Kat Mana Nak Beli Kit Ini??

    Saya ada baca mengenai kit mengesan DNA khinzir..tu pun lepas saya tengok rancangan ejen halal di tv hijrah...lepas tengok,saya pun cari maklumat mengenainya di internet tp yg ada hanyalah isi berita/maklumat penyelidik saja...tak de maklumat ttg jual kat mana. Ada ssiapa yg tahu mana jual kit...
Top