Search results

  1. Hafizi MediaSerius.com

    Perokok Yang Kaya

    Kisah benar seorang perokok : Ajoi berjumpa doktor kerana batuk-batuk.. Ajoi: Selamat pagi doktor… Doktor: Ya.. selamat pagi, boleh saya bantu ? Ajoi: Begini doktor, saya punya masalah sesak nafas dan batuk-batuk. Doktor: Oh begitu… hmm awak seorang perokok? Ajoi: Betul doktor...
  2. Hafizi MediaSerius.com

    Duit Syiling Baru Malaysia 2012

    Bank Negara Malaysia akan mengeluarkan duit syiling peringatan baru sempena pengeluaran Siri Ketiga duit syiling Malaysia yang akan berada dalam edaran pada awal tahun depan. Dilancarkan oleh Gabenor Bank Negara, duit syiling peringatan yang dikeluarkan adalah dalam denomenasi 5 sen, 10 sen, 20...
  3. Hafizi MediaSerius.com

    Keputusan Malaysia Vs Arsenal 13 julai 2011

    perlawanan antara Malaysia vs Arsenal yang berlangsung pada 13 julai 2011. Perlawanan ni merupakan perlawanan bola sepak jelajah asia dimana malaysia berpeluang untuk beraksi menentang arsenal di stadium nasional bukit jalil. Keputusan : Malaysia [0] vs Arsenal [4] kredit ...
  4. Hafizi MediaSerius.com

    Balik Awal Sebab Sembahyang

    Seorang Boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada suatu hari tu. Sesiapa yang nak minta balik 5 jam lebih awal hari ni dia bagi. Tapi alasannya hanya satu jer boleh guna. Haaaa!! Alasannya mestilah pasal sembahyang SAHAJA! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang...
  5. Hafizi MediaSerius.com

    Makanan Yang Dilarang Buat Pengantin baru

    Salam semua, khas untuk pengantin yang baru kahwin. Nak share ngan korang pasal beberapa makanan yang dilarang untuk pengantin perempuan. Setiap yang berkahwin mesti mahukan cahaya mata kan? Jom kita lihat Makanan Yang Dilarang Buat Pengantin baru… RASULULLAH S.A.W. ADAB UZ-ZIFAF Ahmad ...
  6. Hafizi MediaSerius.com

    Lawak Lucu atau Lucah ?

    Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : “Apa sebenarnya masalah awak, Abu?” Lalu Abu menjawab, “Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya menduduki UPSR dan saya lebih cerdik...
  7. Hafizi MediaSerius.com

    Ulasan Hosting Terbaik : Serverfreak

    Salam blogger, terlebih dahulu, seperti yang kita ketahui bermacam-macam dan berlambak-lambak webhosting yang menawarkan perkhidmatan hosting dan domain ni. Ada yang murah dan ada yang sederhana dan ada yang mahal sampai beratus-ratus pun ada. Tapi apa yang penting amat adalah servis dan support...
  8. Hafizi MediaSerius.com

    10 Tabiat Rosakkan Otak

    Antara 10 Tabiat Rosakkan Otak : 1. Tidak mengambil sarapan pagi Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif. 2. Terlebih makan Ia akan...
  9. Hafizi MediaSerius.com

    8 Penyebab Seseorang jadi Lupa

    Segmen Edisi Siasat dalam media serius memaparkan tentang 8 penyebab lupa.. Jom kita tengok apakah faktor-faktor yang boleh menyebabkan manusia menjadi pelupa.. :- 1. Kadar gula darah tinggi 2. Kurang berehat 3. Berdengkur 4. Metabolisme menurun 5. Usia lebih dari 65 tahun 6. Mengalami...
  10. Hafizi MediaSerius.com

    Tips Timbang Berat Blog

    Ingat perempuan saje je ke yang risau pasal berat2 ni. Blog pun takut juga tahu. Yela, kalau berlebihan berat badan, nanti mesti saham jatuh…tup3, traffic pun merundum! Pening kepala memikirkan pasal berat blog ni.Bagi mereka2 yang belum tahu akan benda ni. Berat blog anda adalah perkara...
  11. Hafizi MediaSerius.com

    Sepah Juara Maharaja Lawak

    Terbaik MAHARAJA LAWAK 2011 AKHIR. Itu yang mampu MediaSerius katakan.Tahniah kepada KUMPULAN SEPAH selaku Juara MAHARAJA LAWAK 2011. Kehadiran para penyokong dan peminat MAHARAJA LAWAK di Stadium Melawati cukup gempak. TAHNIAH BUAT SEPAH !! :) VIDEO PERSEMBAHAN SEPAH DISINI
  12. Hafizi MediaSerius.com

    Zami Ismail-Pak Uda Meninggal Dunia

    Pelakon komedi, Zami Ismail, 67, yang sinonim dengan panggilan "Pak Uda" dalam sitcom "Pi Mai Pi Mai Tang Tu" meninggal dunia pagi ini di Institut Jantung Negara (IJN). sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah kepada Allahyarham Pak Uda or Zami Ismail ke atas pemergian beliau...
  13. Hafizi MediaSerius.com

    Mengapa Utara Tak Ditawan Portugis?

    Kisah di sebalik sejarah .. 1508: Alfonso de al buqurque menyampaikan hasratnya kepada Raja portugis untuk meluaskan pegaruhnya ke AsiaTenggara (Melaka pusat perdagangan Asia tenggara ketika itu) dan juga laluan penting perdagangan timur barat. Raja Portugis bersetuju untuk menyediakan...
  14. Hafizi MediaSerius.com

    Tips Mudah Update Blog

    Tidak boleh menulis atau tiada masa atau kekeringan idea. Itu semua hanyalah mitos semata-mata. Apa yang perlu kita lakukan ialah mencari masa untuk update blog. Tidak tahu nak post apa? Disini saya mahu berkongsi tips mudah update blog. Terdapat dua jenis artikel (post) iaitu: 1. Topik yang...
  15. Hafizi MediaSerius.com

    Main bola dalam kapal terbang

    Ada 26 orang gila, mereka mahu diuji kesihatan mentalnya di Amerika. Mereka diangkut menggunakan pesawat Hercules yang besar! Sewaktu di udara,orang- orang gila itu bising kerana bermain bola di dalam pesawat. Si kapten marah dan menyuruh co-pilot untuk menenangkan mereka. "Hoi! Bising...
  16. Hafizi MediaSerius.com

    Jangan Berlagak Otai, Anda bukan tahap otai

    assalamualaikum semua, sorry thread ni gempak sikit tajuk ye.. bukan apa..untuk peringatan yang wat bisness IM tu je,.. janganlah kamu bersikap sombong dengan newbie.. bahawasanya kami yg newbie akan beli produk kamu.. IM yg lain...terima kasih yer,.,,TERBAIK.. dop maroh sape2.. peteh...
  17. Hafizi MediaSerius.com

    Tujuan Mencipta Sebuah Blog

    Blog : Seperti sebuah diari ‘on-line’ – laman blog dicipta atas pelbagai tujuan. Diantara tujuan-tujuan penerbitan blog adalah seperti berikut:- . 1. Seorang ibu mencipta blog untuk anak-anaknya menghargai kewujudannya di dunia. Didalamnya terkandung peristiwa-peristiwa, gambar dan video si...
  18. Hafizi MediaSerius.com

    macam mana tak bagi blog blogspot kena copy..? macam plugin blog protector..

    otai blogspot leh tolong kongsi pengalaman x..?
  19. Hafizi MediaSerius.com

    Tips Meningkatkan Jumlah Pembaca Blog

    Kali ini saya nak kongsi tips sikit tentang cara untuk meningkatkan bilangan pembaca di blog kita. Semoga tips ini dapat membantu blogger-blogger lain. Isi kandungan blog yang mantap. Pertamanya, content blog pun mesti mantap. Ini paling penting, kalau apa yang kita tulis mengarut atau...
  20. Hafizi MediaSerius.com

    faktor tinggalkan komen kat blog kita

    1. Topik yang menarik, diminati, mudah difahami dan diterima oleh orang. 2. Ramai kawan, biasanya kawan yang akan datang komen kat blog korang dulu sebelum sesiapa. Jadi mesra-mesrakanlah diri anda, bergaul dengan blogger lain. 3. Google PR tinggi. Ramai orang mencari blog dan website...
Top