Search results

  1. webdok

    tanya pasal paypal tax

    Salam. Nk tnya sebagai seller.. paypal kenakan tax kan.soalan kalau saya sent duit paypal kpd org lain. Adakah beliau dikenakan tax juga ?
  2. webdok

    mintak tolong jelaskan apa itu paper registration document (SSM)

    salam, saya ada send salinan ssm/enterprise/info owner untuk aktifkan akaun perhidmatan e payment luar negara tapi ke reject. dgn paypal lepas. paper registration document ini apa? yg daftar niaga ssm bgi xdop kna sain pon. mcm mna nk selesai kn? sijil SSM kn dlm bahasa melayu ke mat salleh...
  3. webdok

    baru mula niaga offshore hosting

    Salam sejahtera... Sya baru sahaja memulakan prniagaan jual domain dn offshore hosting. Luar negara. Ada sesiapa x sudi kongsi tips. Cth mcm nk cri traffic, hrga hosting offshore.. Mcm hrga kalu ltk murah pon pyh.. Kalu mhl xdop org nk beli pulok.. Dn cara nk kembang kn.
  4. webdok

    Offshore Hosting shared,reseller and master

    Budget Offshore Hosting Netherland Cloudlinux,Cpanel Unlimited feature Plan Shared Personal 1,000 MB Webspace 50,000 MB Monthly Bandwidth CGI, PHP, RoR and MySQL Choice of Linux 99.9% SLA network uptime $1.99 /m Reseller 50,000 MB Webspace 1500,000 MB Monthly Bandwidth...
  5. webdok

    nk tanya website yg dihost guna pc server boleh pindah ke server maya x?

    nk tanya website yg dihost guna pc server boleh pindah ke server maya x? website nie guna script .asp jdi kna amik windows hosting la ye kan... cuma nk tahu bila dri pc pindah ke hosting maya.. agak2 website boleh running ke?
  6. webdok

    mintak tolong php.. letak button jdi di tengah2 bersama ayat dan gambar

    salam harap semua sihat... nk mintak tolong pcl php nie dlm index.php dlm ada button... so nk jdi kan button di tengah2 bersama text biasa dan gambar. ATAS NIE GAMBAR/tuan/puan boh la pic apa contoh nie text nk letak WELCOME TO SMS PAYMENT COUNTRY SUPPORT CIS (10) Europe (35) Asia &...
  7. webdok

    Dapatkan free shared hosting on Kloxo

    Exaz Special Free Shared Hosting Reply To get it! Features List Number Of Clients Unlimited Number Of Domains Unlimited Number Of Subdomains Unlimited Traffic (MB/Month) 250 GB Total Disk Usage (MB) 1 GB Number Of Ruby Process...
  8. webdok

    cari partner hosting

    Salam, warga wc. Sya sdg cari partner utk biz hosting/pembangunan laman web. Ada projek $$.Berminat? Xmhl murah jew. Sama2 kuar $$. Murah? Sbb server tu pkai kloxo, billing soft kite punya sendiri.. Server dri luar negara. Spec 25gb space 250gb bandwith. Server berkualiti dri pembekal sejak 2010...
  9. webdok

    Hosting ada.tak tau nk buat biz ape

    Salam, warga wc. Sya ada 1 hosting bru la jgk daftar 5gb space n 50gb bandwith. Nama uwebcash.com. Tpi x ada idea nk uat biz ape2? Ada x sesiapa berminat nk uat biz yg halal. Leh la kita share2 income. Ada sesiapa pernah dgr pcl smscoin.net sistem payment guna sms. Ingt nk uat niaga byr pkai...
  10. webdok

    web indo kena hack kat org malaysia

    aku terjumpa satu laman web indo kot?? kena hack kt org malaysia ni alamat dia http://www.sidiqnugroho.com siap ada bendera malaysia lagi... :D
  11. webdok

    mcm mana nk set images type atau security..bila user upload gambar

    script ini x ada images security..bukan sahaja images yg boleh diupload di member area (member photo) malah file2 lain pun leh di upload juga... ini lah arahan upload tu,so skg mcm mana nk set sekuriti ha?atau images type? ada sapa tau..inilah kelemahan script buatan seberang laut :D <...
  12. webdok

    Bagaimana nk ubah funtion Rp ke Rm

    script cms 2xn pkai rp sbb aku dh pening :-O //-rupiah------------ function rupiah($rp) { $rupiah = ""; $p = strlen($rp); while($p > 3) { $rupiah = "." . substr($rp,-3) . $rupiah; $l = strlen($rp) - 3; $rp = substr($rp,0,$l); $p = strlen($rp); } $rupiah = "Rp. " ...
  13. webdok

    kenapa saya xbleh msk laman tv3?why?

    betul la kan www.tv3.com.my...but why?dpt mende ni..ada sapa tahu?
  14. webdok

    free hosting cpanel utk beginner

    salam saya ado offer free hosting dgn cpanel sesuai utk mereka baru2 nk blajar apa itu php&cpanel..hehehe=P~ Unlimited Features Plan Specifications * Disk Space = 120MB * Bandwith Allowance=1GB/Monthly * Hosted Domains =Unlimited * Email Accounts =Unlimited...
  15. webdok

    Cerita kedai kopi...sapa bodo sapa cerdik-kes script website

    salam..semua nk dengar cerita tk? kisah kedai kopi...uhuhu sapa bodo?sapa cerdik? nk di pendekkan cite..mcm ni, ada la seorg mamat 2 kan dia offer la kt ku script matrix yg dibuat oleh script4profit...so mcm yg korang dh tau script 2 ado lesen key dia...kan..ni kisah aku sembang dgn dia...
  16. webdok

    Affiliate Network dri 000webhost.com penipu?

    salam, semua org tahu 000webhost.com ado buat sistem Affiliate Network utk cri customer bru bgi hosting diaorang. saya rasa tertipu kerana setelah mendaftar sebagai agen Affiliate Network di 000webhost setelah bersusah payah mencari customer melalui ref url diberi saya dapat la 55 org...
  17. webdok

    hati-hati guna pc di cybercafe..!!

    salam,.. kepada sesiapa yg selalu guna pc di cybercafe..x kira la.apa yg korang buat..bukak email ke cek korang punya bank ke..apa2. mungkin ada di antara korang yg x tau dan ada yg tau pasal mende ni usb password hack..tools ni aku jumpa secara x sengaja di internet...fungsi dia cam ni...
  18. webdok

    offer hosting percuma 1gb Bandwidth: unlimitedGB

    Ya betul tu... hosting percuma 1Gb tapi untuk 5 org je Sebenarnya saya ada beli akaun reseller sebab nak belajar lebih lanjut berkaitan hosting ni. So sekarang ni tak tau nak buat apa dengan akaun yg ada ni jadi saya bukak offer utk sapa-sapa yang berminat nak kan hosting tapi bajet anda x...
  19. webdok

    myboxz.ning.com untuk geng webmaster

    myboxz.ning.com ni aku nak letak semua pasal script website,webhosting,nulled script,game script...mcm lagi laso sapa2 minat pasal script2 website leh la join yea
  20. webdok

    free script website mlm dan e-book By mohdshaiful

    salam.... dapatkan free script website dan ebook percuma download skg...file zip dan rar tiada password kalau boleh share la link ni ngan org lain...maybe dia org pun tgh cari gak.... pertanyaan tentang script ?cakap aje nak script apa lebih banyak link akan di update kan 100% no...
Top