Search results

  1. W

    Apa pandangan Anda ?

    dari bnmtelelink : Ramizah Hamzah BNMTELELINK Bank Negara Malaysia No Tel : 1-300-88-5465 No Faks : 03-21741515 Email : [email protected]
  2. W

    Apa pandangan Anda ?

    Salam , just nak update email yang baru dapat Tuan/Puan, Kami merujuk e-mel tuan/puan bertarikh 15 Oktober 2009 mengenai perkara di atas dan kami ingin memohon maaf atas kelewatan memberi maklum balas. Kami ingin memaklumkan bahawa PayPal adalah satu kemudahan yang diberikan kepada...
  3. W

    Apa pandangan Anda ?

    saya cuti sendirian berhad punya :) Boleh gak cuti hari2 .. tapi dah biasa ngan hidup gini. Cuma dr semalam gelabah tak tentu bila terbaca paypal punya new policy tu . Apapun thanks kat sapa2 yang bagi pandangan dan pendapat .. Selamat hari raya maaf zahir batin :) . Chow
  4. W

    Apa pandangan Anda ?

    a`a dah baca tadi .. kalau ok nak relex dulu le . gelabah gak ngan policy baru ni sampai ambik cuti hari ni :) .. Harap2 bnyk positif dari negatif la
  5. W

    Apa pandangan Anda ?

    Tak pasti lah plak .. tapi saya ada akaun paypal yng digunakan utk bisnes ebay guna dropshipper AN . Nanti malam sikit try wat order .. tengok dapat ke tak .. (kalau siapa dah try wat order hari ni n dapat laporkan je la kat sini)
  6. W

    Apa pandangan Anda ?

    Harap2 teori tu tepat dan mampat :)
  7. W

    Apa pandangan Anda ?

    Update Semalam penat cari pandangan orang tentang new policy ni tapi mcm sama gak .. ramai yang tak berapa jelas ...jadi saya terus tanya paypal le dan jawapan dia buat saya tambah pandangan tambah kabur :) Dear XXXXXX , Hello, my name is Vivian. I will be happy to assist you with your...
  8. W

    Apa pandangan Anda ?

    Kalau atas nama orang yg wujud rasanya tiada masalah tapi kalau yang mcm biasa orang wat tu (fake id) mcm susahlah ...kalau lepas pun silap haribulan kena cekup oleh BNM
  9. W

    Apa pandangan Anda ?

    Hmmm mungkin benda ni masih baru so susahlah sikit nak tau cerita sebenarnya . Terpaksalah tunggu update dari paypal @ BNM lagi. Masalah lain plak nak convert duit ke US mcm takde dah button dia le .
  10. W

    Apa pandangan Anda ?

    Aku pun sebenarnya tak berapa faham . Tu yang cuba bawa kat sini . Bulan lepas ada dengar khabar angin yang orang malaysia leh withdrawn terus ke bank tanpa melalui debit card . Ikut ayat di atas mcm betul cuma masih tak berapa faham keseluruhan ayat di atas
  11. W

    Apa pandangan Anda ?

    Salam , paypal ada updates policy baru . Mcm gini bunyinya ============================================= Amendment to PayPal User Agreement and Payments policy Effective Date: Oct 14, 2009 * Amendment to the User Agreement and underlying policies Beginning 14 October 2009, the...
  12. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    wah tthrrreaddd ni Panas kembali !! 1. Bagi pendapat aku ... ilmu yang bro Zacky , Bro mansur ngan bro2 lain bagi cukup utk merisaukan beberapa orang :) .. 2. Apa yang buat dorang risau ? .. seminar dah makin kurang orang datang , pc mcm tak leh jalan (ada yang sampai stop tu !! -...
  13. W

    Diari Khalifah Ebay

    Salam bro , aku rasa sekarang paling sesuai bro belajar tentang financial edu lagi bagus . Semua orang tak akan cukup duit kalau sendiri tak pandai urus . Jadikan puasa kehidupan harian , memang berat tapi nak seribu daya tanak seribu dalih . Berkaitan bro dah tanya mcm2 otai . Siapa otai tu...
  14. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Hehhhe itu bukan melatah .. yang delete post tu yang sbenarnya melatah :) . Begitu banyak bro zacky post store orang malaysia kat sini cuma 1 je kena .. hehehe ... Niat awal aku sebenarnya , nak terangkan bahayanya cucuk angin (jual barang yang sama dengan orang malaysia ) .. Jangan ingat...
  15. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    KALAU THREAD NI DI TUTUP AKU RASA .... ORANG SEPERTI BRO ZACKY DAN anak murid dia yang lain tak akan berdiam diri mcm budak yang slalu boleh di perb0d0hkan .. Dorang leh open forum sendiri . .. Aku rasa dorang faham konsep sharing is caring. Kita beri 1 dengan ikhlas , ALLAH pasti balas dengan...
  16. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    tu la pasal ... Aku tak anggap aku dah lama kat ebay ni mcm otai yang delete post aku tu .. Cuma aku tersentuh dengan sikap bro dillema , bro zacky dan tuan tanah yang tak lukik ilmu . so , dengan tersentuhnya hati aku tu .. kira nak gak kongsi2 ilmu yang tak seberapa ni . Tak perasaan plak...
  17. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Delete nama takpe.. Banyak lagi id member kat umah ni :) .... Dia nak delete pasal letak nama store je ? .. Tahniah ps: Jgn nick bro zacky kena delete gak sudahlah .. Alasan sebab ajar ebay cara yang betul dan tiada bayaran :p
  18. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Oic , kejap lagi aku padam .. cuma nasihat aku kepada yang berkuasa padam post tadi tu ubah lah sikit mindset tu ye. Tu baru post , kalau follow jual yang sama memang kena report ek :) . good luck all . Moga bro zacky mampu ubah minda2 mereka .Assalamualaikum ps : selalu ready 2 -3...
  19. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Mahal kalau yang official ..... Try round lagi cri yang cuma guna sticker brembo je , sure terkebil2 mata ps: Hati2 ngan pe"report"
  20. W

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Upsss .. ini kalau owner sebenar pendapatan dengan menjual sampul surat lama sahaja memang meletup sales , 19 July 2009 - 25 July 2009 = $1 464 (7 days) 26 June 2009 - 25 July 2009 = $5 749 (30 days) average fee listing = $0.35 Jumlah 1 Bulan listing = 1 192 Jumlah fee =...
Top