Search results

  1. sontorion

    Betul ke Paypal boleh terima byr dlm (RM) Ringgit Msia..?

    aku ada sikit keliru....atau aku yg ketinggalan...ni ha pasal Paypal, benar ke paypal boleh terima bayaran dalam Ringgit Malaysia , maknanya kalau kita setting pembayaran dlm Rm terus boleh buat pembayaran dalam shopping cart kita..betul ke...kalau betul bagaimana nak setting..?
  2. sontorion

    Ada sapa2 tahu apa perisian guna utk buat banner..?

    Ada sapa2 tahu apa perisian yang boleh guna utk buat Banner..?
  3. sontorion

    Ada sesiapa yg tahu cara mengatasi masalah fees di ebay...?

    salam..semua dan selamat hari raya.....pada kawan2 semua, saya nak bertanya ada tak kawan2 dan otai2 tahu macamana nak mengatasi masalah fees kat ebay, macamana nak mengatasinya secara bijak...ya marilah kita berkongsi maklumat kat wc ni...
  4. sontorion

    Ada yang tahu macamana letak website dlm email..?

    Ada sesiapa yang tahu tak..macamana nak letak website kita dalam email...(bukan links) tapi memang website, maknanya bila org bukak email nampak terus website kita....harap ada otai2 dapat mengajarnya..
  5. sontorion

    paypal usd50 untuk dijual

    akum....pada warga wc yang nak beli dengan saya paypal usd50...kalu ada yang berminat sila PM saya....k
  6. sontorion

    Promosi Percuma Produk & website anda, bersama linklik2u.com

    assalamualaikum... kepada semua kawan2 dan warga wangcyber yg budiman,sekarang ni saya sedang aktifkan laman web jualan saya yang tak seberapa ni,saya baru mencuba2, harap dapat kerjasama dari kawan2 semua, web jualan ni saya rancangkan sejak beberapa bulan lalu, dengan ini saya menawarkan...
  7. sontorion

    Ada yang dah biasa jual beli e-book di ebay ?

    saya nak tanya pada kawan, jika ada di antara kita yang dah biasa dengan jual beli e-book di ebay...? apa yang saya nak tahu bagaimana digital delivery untuk e-book ni di buat ? dapat kiranya di beri penerangan, saya kurang faham cara2nya...
  8. sontorion

    siapa tahu guna script images mouse in/over ni ?

    pada kawan2, ada yang tahu guna script images mouse in/over ni,maksudnya bila kita dekat kan arrow kat images kecil maka akan keluarlah gambar yang lebih besar berserta infomasinya sekali, contohnya kat web ni http://beli-tudung.com/ tapi yang ni kuar gambor je tak da info.., kalu ada yang...
  9. sontorion

    Kebanjiran warga asing, apa kata anda ?

    sepertimana kita lihat, negara kita kini penuh dengan kemasukan warga asing,samada Indonesia, bangladesh, India, africa, vietnam, loas,pakistan, nepal, china dan sbgnya. nampak seperti tidak ada kawalan, sehingga mereka boleh membentuk kelompok tertentu di beberapa kawasan, samada di bandar...
  10. sontorion

    form email mudah utk blog

    ada sesiapa tahu macamana nak buat form email mudah kat blogspot, maksud saya form yang memerlukan seseorang memasukan nama dan alamat emailnya dan satu butang summit. apa bila di tekan butang summit, maka email dan nama tersebut masuk ke email kita. ada kawan2 kita tahu tak script ni ? dan dari...
  11. sontorion

    nak paste kat mana meta tag ni..?

    Nak tanya otai2, kalau guna blogspot kat mana nak paste kan meta tag kita..? ada ke kat part HTML atau kat pop up java scrit tu...? sorrylah kalu soalan ni dah di tanya....
  12. sontorion

    Bumi di pijak milik orang...

    ya..adakah kita perlu mengetahuinya, itulah tandatanya aku sebagai bangsa melayu sering bermain di benakku,bangsa melayu yang menduduki tanah melayu sejak sekian lama, di jajah dan terus di jajah oleh pelbagai bangsa sebelum memcapai kemerdekaan, dan terus di jajah hingga kini tanpa kita sedari...
  13. sontorion

    senarai Affiliate Program yg boleh di percayai

    assalamualaikum... saya nak mintak tolong pada kekawan atau otai kat wc ni yang tahu, Affiliate Program yang boleh di percayai. mintak jasa baik pada semua kalau boleh di senaraikan .... terima kasih kalau tension tengok video ni : http://www.urvideo.blogspot.com/
  14. sontorion

    software apa nak guna utk buat e-book macam otai2 kita buat tu..?

    asalamulaikum... aku nak tanya...tapi takut gak kena mare..kalu soalan ni dah di tanya maaf laa ya, tapi harap dapat di beri penjelasan tentang soalan ni, tentang macamana nak buat e-book. nak kena guna software apa ya..? boleh tukar jadi PDF file..?
  15. sontorion

    macamana nak masuk e channel public bank utk dpt no. 4 digit ?

    ada kekawan tahu macamana nak tgk no. 4 digit e-channel public bank debit card yang di hantar oleh paypal, nak kena daftar dulu ke baru boleh tgk secara online atau macamana tu , ada yang tahu..?
  16. sontorion

    script untuk e-form pelawat post kan e-mail dia org

    ada tak perkhidmatan script yang boleh paste je ke blog untuk buat Newsletter, agar pelawat meniggalkan nama dan e-mail mereka dan kita boleh contact dia orang bila ada masa terluang untuk di beri tip atau sebagainyalah ? http://3dfreelance.blogspot.com
  17. sontorion

    Apa lagi cara untuk dpt pelawat dan promosi berkesan ?

    Ada tak kekawan kita boleh bantu, macamana lagi nak promosi dan menambahkan bilangan pelawat, melawati blog kita, ada sumer2 lain ? harap dapat berkongsi pengetahuan dan rahsia anda.......... http://3dfreelance.blogspot.com
  18. sontorion

    Ada beberapa soalan tentang adsense mintak otai2 jawab ?

    akum...saya ni nak tanya kat otai2 pasal betul2 tak tahu ni, saya pun nak belajar benda2 ni, alang2 nak buat blog/web biar boleh menghasilkan sedikit sebyk keuntungan,asyik dengar cerita orang buat duit dgn adsense, maka dgn ini tergeraklah hati nak mencubanya,minta jasa baik otai wc kasi jalan...
  19. sontorion

    Akitek hijjas kasturi lancar buku sulungnya

    Akitek terkemuka malaysia hijjas kasturi sudah pun melancarkan bukunya yang pertama, berkaitan penglibatannya dalam bidang senibina, aku sebagai staffnya pun turut berbangga dgn hasil kerjanya, di harap dimasa akan datang menghasilkan banyak lagi rekaan yang menjadi mercu tanda negara, buku ni...
  20. sontorion

    Macamana dia buat link add item to cart macam ni, tgk contoh web ni ...

    ada kekawan kita tahu tak macamana webpage ni buat link ke paypal bila click add item to chart kuar pop window , kemudia boleh buat proses pembelian...ada sesapa tahu cara nak buat benda ni tak ? cuba tgk contoh webpage ni http://cube3.com/starbase.htm
Top