Search results

  1. wantuzus

    TUNJUK AJARKU SIFU!!! Masalah Domain pada Suspended WebHosting Services.

    Salam Warga WC Semua, Saya ada masalah berkenaan dengan domain dimana webhosting yang menjadi hos domain saya tu bermasalah dan mungkin tidak akan dapat dipulihkan lagi. Saya pula tidak membuat backup data (database asal masih ada tapi itu sebelum saya ranked dan seokan site tu) Soalan saya...
  2. wantuzus

    Tulisan Tak Normal Pada Browser Opera

    Salam Warga WC semua, Aku ada masalah ini, cuba korang tengok screen shot website dibawah dan try korang buka, yang aku punya tulisan bertukar, sasape yang pakar harap dapat tolong selesaikan masalah ini.:( Aku dah cuba ubah setting preference masih tak jalan pulak. Huhuh. Harap2 sapa...
  3. wantuzus

    Macamana nak redirect url page tanpa jejaskan SEO Effort ?

    Salam Warga WC yang dirahmati sekalian, Saya telah buat satu webpage www.ayam/jual/beli-telur.html dan membuat sedikit SEO untuk serp. Setelah beberapa, saya mendapati pemilihan keyword saya silap dan saya telah membuat pengubahansuaikan page tersebut menjadi www.ayam/jual/ayam-telur.html...
  4. wantuzus

    KHAS UNTUK WARGA CG- Miliki Profile Backlink Edu Secara Percuma (Jangan Spam Tau!!)

    * 1 - Pergi ke hxxp://academia.edu dan pendaftaran. Tukar xx dlm url kepada tt. * 2 - Buat profil yang bagus ( bagus cari nama, gambar ) * Bagi orang - orang yang tidak tahu mana-mana nama - nama yang baik, guna link ini untuk membuat fake profile * fakenamegenerator.com * 3 -...
  5. wantuzus

    Apakah Ciri - Ciri Artikel Unik Yang Sebenar ?

    Saya masih keliru mengenai artikel atau content yang unik ini. Jadi saya ingin bertanya kepada semua rakan - rakan wangcyber apakah ciri - ciri artikel/content unik yang sebenar ? Ada yang kata copyscape passed di kira unik, bila artikel itu first time index kat search engine di kira unik dan...
  6. wantuzus

    Bagaimana nak membuat Unique Meta Description untuk setiap category page wordpress

    Kebanyakan blogger yang menggunakan wordpress pasti mempunyai masalah untuk membuat meta description yang unik bagi setiap category page untuk tujuan SEO. Di mana perkara yang sering berlaku, semua page dalam blog itu mempunyai Home page Meta Description bila page blog kita terpapar pada SERP...
  7. wantuzus

    Perlu Guna "Canonical Link" tak untuk kes saya?

    Katakan saya buat satu Landing Page site kat 2 url : 1)www.kereta.com/diesel/jimat-diesel.html 2)www.kereta.com/diesel/ (URL diatas hanya sekadar contoh semata - mata ) Dimana kedua2 content url tu 100% sama. Pertanyaan saya : 1) Adakah masalah duplicate content akan timbul...
  8. wantuzus

    Belajar Guna Google Adsense NEW Interface 2011

    Salam Semua Warga WC, Saya rasa dah ramai tau pasal Google Adsense telah memperkenalkan Interface Baru Untuk Akaun Adsense. Memandangkan saya baru je mendapat account Hari Khamis lepas, saya rasa otai - otai adsense tidak akan mengambil masa yang untuk mengaplikasi function2 baru dalam...
  9. wantuzus

    Khairulclicks.com (Owner From Malaysia)

    Here at Khairul Clicks you get paid just by completing simple tasks. We have advertisers that will pay you real cash money to simply view their websites! Earn up to $0.10 per click and up to $1 per referral! You can request your payment when you have $1.00. Fast payments through PayPal or...
  10. wantuzus

    Masalah Posting Blog For Newbies

    Salam Warga CG semua, Saya seorang newbies ingin bertanya kepada otai2 kat sini satu soalan berkenaan dengan posting. Saya nak create sendiri dan attach structure chart kat posting saya. Tapi saya tak tau camana procedure, software ape perlu guna. Leh mintak tolong tak gitau step2 dia...
  11. wantuzus

    Tawaran Bonus Neobux bagi yang belum Ada Akaun Neobux.

    Salam Warga WC, Sapa nak duit lebih melalui neobux leh pm sy. Terhad kepada 5 org sahaja. Tarikh tutup 20/8/2010. Tawaran ini ditutup sekiranya bilangan org sudah cukup atau sampai tarikh tutup.:">
  12. wantuzus

    Nak belajar PTC

    Salam perkenalan warga WC, Saya sangat berminat nak wat biznez ptc sendiri, ada sapa2 otai tak leh membantu, camane nak mulakan biz ni, faktor2 yang perlu diambilkira. Harap2 otai2 kat sini dapat memberi tunjuk ajar.:)
Top