Search results

  1. S

    Jangka hayat kereta?

    Nak tanya forumer kat sini lah, aku ni dah ada lesen cuma belum ade kereta. Aku nak tanya andai kata aku beli kereta baru berapa lama boleh tahan ye? Bergantung jugak kepada cara penjagaan jugak kan? So macam mana korang jaga kereta untuk memaksimumkan jangka hayat kereta korang?
  2. S

    Teknologi Boost app dah tak boleh cash out?

    Tak efek pon bende ni... tak pernah gunaaa, rasa tak perlu pun pasal ewallet lain dari awal takde feature nii...
  3. S

    buka business gym

    So tggu lagi 3 bulan tgk boleh ke tak, tapi better ko contact sendiri ngn ejen dia.
  4. S

    buka business gym

    Ye tgk komitmen bulanan, kalau ko ade baki gaji RM500 sebulan takkan ko nak bayar RM600 pulak, mesti amik RM400 kebawah, tapi tempoh panjang sikit.
  5. S

    buka business gym

    Ade jugak **** lain yg mcm ni, cuma klu blacklist tu **** lain tak lepas kot. Kelayakan dia warganegara, minimum gaji 1.5k, tidak bankrap, staff kerajaan / badan berkanun terpilih, umur 20 - 58 tahun n dah bekerja 6 bulan dan keatas.
  6. S

    buka business gym

    Tempoh ******** utk yayasan ihsan 1 hingga 10 tahun. Ikut la klu mampu byr dalam jangka masa pendek, pinjam sekejap je la.
  7. S

    buka business gym

    Klu bisnes jumkah besar ni kena ada bisnes plan, bisnes pun kena untung dlm masa setahun tak silap.
  8. S

    buka business gym

    Boleh tgk kat website diorg la senang https://yir.com.my/ , fb pun boleh senang nak contact diorg https://www.facebook.com/PortalRasmiYIR/
  9. S

    buka business gym

    Rate yayasan ihsan 6.5 - 9.99%. Ikut pada peminjam punya financial profile n credit score. Tapi member - member aku yg pakai mostly dpt 8% ke bawah je.
  10. S

    buka business gym

    Nak bukak bisnes besar kena ada pengalaman, pandai uruskan wang weh. Takut gak bankrap ke apa. Cuba buat kecik - kecik dulu.
  11. S

    buka business gym

    Try je mana - mana **** yg rasa ok.... Yang aku tau yayasan ihsan ok jugak, profit rate dia baek gak...
  12. S

    buka business gym

    Member tak member, kalau aku price sama je dengan org lain haha, kalau nak kira member habis la bisnes.
  13. S

    Telco mana sesuai untuk 5g gaming?

    Eh guna unifi gak, tapi ok lagi la dpd satu tu.. Member asyik bising je guna fibrenation tu tapi line hilang.. Lampu router elok je semua ada dah kenapa haha
  14. S

    Telco mana sesuai untuk 5g gaming?

    Pada aku, aku pilih mana yg ok, cepat bertindak kalau ada masalah dgn berbaloi ke tidak bayar dgn servis. Haa nampakkkk ahaha
  15. S

    bisnes online first timer

    hahaha! tm je yg fikir kt kg2 luar bandar ni, telco lain susah la nk Nampak, mybe sbb tm kira expert en
  16. S

    bisnes online first timer

    siap dah smart city app tu, harap negeri2 lain pun nanti boleh termasuk sekali dlm app tu hehehe
  17. S

    sukan di rumah

    ko jgn risau la, tm ni okay servis dia, diorang pun kira pioneer dlm bidang ni so x de hal lah bro
  18. S

    sukan di rumah

    betul, tm pun dah buat sign memorandum dgn lada kt Langkawi utk buat 5G kt sana.. which is good sbab bnyak kes yg diorang dah buat kt sana https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  19. S

    Dalam Negara 5G stand alone pertama di Malaysia

    Sekarang berita panas sebab TM tgh nak buat stand alone 5G pertama kt Malaysia. Tak ada telco lain buat selain dpd diorang setakat ni.
  20. S

    tips untuk selalu ingat nak kunci rumah

    Yup, aku suka guna tm sbb servis diorang laju, gune internet jarang la nak muncul masalah.. Ini 5G confirm sama bagus mcm skrang
Top