Search results

  1. MasterG

    Saya disaranakan dibuang kerja

    salam semua.. saya nak tanya beberapa soalan.. sekiranya saya sudah bekerja selama 10 tahun.. secara tiba tiba saya telah disarankan untuk berhenti kerja.. apakah boleh tindakkan yang saya lakukan... ada tak sampel rujukan surat yang boleh saya jadikan untuk membuat rayuan atau format untuk...
  2. MasterG

    Bagaimana Membina Landing Pages dan Minisite Designs Menggunakan Blogspot

    Salam semua disini.. disini saya ingin membuat personal coaching secara online kepada rakan rakan disini dengan harga yang murah murah iaitu membuat Landing Pages atau Minisite Designs menggunakan Blogspot atau Blogger.. Sekiranya ada permintaan saya akan membuka services ini...Harganya amat...
  3. MasterG

    Bagaimana Nak Jadikan SiteMap Cantik di Search Engine Google?

    Salam saya ada satu soalan, mungkin soalan ini beginner, persoalan saya bagaimana untuk jadikan sitemap website kita cantik di pandangan google seperti rajah dibawah.. Sekiranya saya masuk search engine http://google.com dan type mstar nampak cun sitemap dia, tetapi kalau saya type...
  4. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    Salam Ada tak cara paling terbaik untuk kurangkan bouce rate.. so far website saya nie bouce rate dia tinggi bila tengok dia alexa.com dalam 50% ... pening kepala saya dah, macam macam cara buat, but still tak leh turun pada 30% ... adakah sukar untuk turunkan bouce rate nie... website saya...
  5. MasterG

    Plugin apa yang wajib di install dalam Wordpress

    salam semua... saya punya website dah tukar lagi template baru.. masuk nie dah 4 kali dah dalam masa 3 bulan nie.. saya rasa ini mungkin final punya template lah insyallah... saya nak tanya apakah plugin yang paling mantap dan wajib perlu ada bila guna wordpress nie... so far saya guna...
  6. MasterG

    Bagaimana kita nak buat service Facebook LIKE?

    salam semua, saya masterg, sebenarnya persoalan yang saya soal ini untuk kebaikkan kita semua... saya ada website dan website saya tidak mempunyai individu like saya pun tak tau apakah puncanya... so saya bercadang untuk berkongsi lah masalah saya ini kepada anda semua, mungkin ada anda...
  7. MasterG

    Home.net.my tawarkan backlink secara percuma beb....

    salam semua sebenarnya saya nie nak share lah pada anda semua buat banklink dengan PR yang tinggi secara percuma... semalam saya saja saja lah nak cari free iklan boleh terjumpa pulak laman website http://home.net.my nie, lepas tu saya terpikir bahawa dari website tersebut kita boleh buat...
  8. MasterG

    Berikan Review yang membina pada laman webpage saya aiskosong.com

    Salam semua hari ini saya ingin mengumumkan laman portal news saya yang terbaru dan terkini dan baru diupkan selama 10 hari, kali ini saya menggunakan domain dan platform wordpress untuk menjadikan laman blog ini lebih proper dimana sebelum ini saya menggunakan blogspot... Oleh yang...
  9. MasterG

    Tips dan Review Website Informasi dan Isu Semasa

    Salam semua geng geng wangcyber, bebaru nie saya cipta satu blog baru 5-6 hari lah... boleh tak kasi komen sikit mana mana yang boleh saya tambahkan lagi.... kalau ada sesiapa yang nak exchangelink ngan blog saya pun boleh juga dan saya alu-alukan... ini laman website saya...
  10. MasterG

    Buat Mouse Menu budget Harga RM 100-RM 150 ... URGENT

    salam disini ada tak sesiapa yang boleh buat rollover menu... budget saya dalam rm 80-130 ... kalau ada leh call saya 017 3499832 yea, urgent nie payment bayar COD.. saya nak buat macam rollover di website ini http://portal.arkansas.gov yang ada 5 gambar didalam header tu, bila rollover dia...
  11. MasterG

    Cara Mudah nak promote Website atau Blog kita?

    Assalammualakum geng geng wangcyber. Okie macam nie saya ada satu website dan kini saya nak promote website saya dengan cara yang mudah... ada tak cara mudah untuk tarik traffik ke website atau blog saya... dulu saya guna zimbio.com ada tak selain dari ini atau cara yang memang big impact...
  12. MasterG

    Wordpress atau Joomla mana lebih sesuai?

    salam semua saya nak minta pendapat otai dan pakar pakar wordpress atau joomlah disini, saya ada lampirkan satu design disini. Persoalan saya apakah CMS yang sesuai untuk saya gunakan mengikut design saya disini. Adakah wordpress lebih mudah atau joomlah mengikut rekabentuk design saya nie
  13. MasterG

    Website Percubaan leh kasi comment...

    Ini merupakan projek website percubaan MG, sila berikan komen positif berkenaan website MG yea kalau ada apa apa yang perlu di improvekan.. Blog nie MG untuk HPK content, dan content dia memang mG spin sendiri... just nak tengok okie ker idak.. kalau copy semua content mg tu memang tak der mana...
  14. MasterG

    Salam semua Boleh berikan komen pasal blog saya tak? MEMANG KEDEBOOM

    salam semua, ini merupakan blog masterg yang ker 9.. boleh tak berikan sedikit komen untuk mg membangunkan lagi dan memberikan tarikan untuk pengunjung datang datang dan datang lagi ke blog baru mG... Blog kali ini berkenaan sharing vector logo... first apakah langkah yang diperlukan selain...
  15. MasterG

    Kelas Adsense untuk SeductiveX (SX) dan RefererX (RX) User

    Salam,setelah sekian lama saya menguasai SX dan RX ramai yg suruh saya membuka kelas cara-cara pengunaan product ini dengan lebih mendalam dan berkesan...Secara Praktical dan juga live sehingga tuan2 faham A-Z apa itu SX dan RX..saya tahu ramai yg sudah membeli product tersebut dan juga cuba...
  16. MasterG

    (HOT) Lifetime Traffic For Domain Anda

    Salam, Apa Khabar semua warga Wangcyber, Saya ingin menawarkan servis promosi Lifetime Traffic untuk Website anda. Teknik promosi ini bukanlah FAKE Hits atau pun REFERENCE LINK. Tujuan menggunakan services ini untuk mempromosi laman website/blog yang baru, supaya mendapat tempat didalam...
  17. MasterG

    Please Review My Autoblog berkenaan lirik lagu...

    kawan kawan disni boleh tak kasi review pasal autoblog saya nie... baru hari nie saya tengok blog saya selepas 4 hari saya setup autoblog saya nie.. pada mulanya ingat tak jadi... last last selepas 4 hari saya tengok dah ada 100 posting wow... power gilos autoblog saya buat nie... kasi tengok di...
  18. MasterG

    Review my blog please

    kawan-kawan leh tak review blog saya nie, baru siap dalam 4 hari... website nie berkenaan tip and trick design and tech ... kasi review yea... http://www.wanarif.com
  19. MasterG

    Review blog baru saya..

    hai kawan kawan kat sini.. kasi review blog baru saya leh tak... http://free-theme-blogger.blogspot.com ermm keduanya kalau leh jadi lah FAN SAYA yea, dan support member dari wangcyber nie... ermm kepada yang penggemar buat web di blogger... leh lah masuk blog saya... sebab saya menyediakan...
  20. MasterG

    Nak dengar radio online

    Ada sesiapa tau tak, dan leh bantu saya kat mana saya leh dengar lagu dari radio online... saya selalu dengar di laman web nie http://radiopopularonline.blogspot.com tapi saya dapat radio dia sekarang dah tak leh dengar secara streamm lah begitu juga dengan...
Top