Search results

  1. papala

    Dalam Negara Share cara jaga kebersihan time covid

    Just share dengan korang cara nak jaga kebersihan time pandemik. Macam biasa lah, personal hygiene tu kena jaga. Jangan lupa social distancing. pakai mask and keep things around you clean. Jom kita kurangkan kes covid kat Malaysia. https://medical.mit.edu/four-ways-to-protect
  2. papala

    WFH job??

    Petrol, parking, food, insurance, phone credit, for parents, car maintenance, living expenses and many more havent go saying about those who paying installment for car and/or houses. Literally no savings.... Good to find some part time job for savings
  3. papala

    WFH job??

    Difficult to deal with agents, try to communicate first because you still need to deal with people for more or less for other job also some company still hire but the salary ......
  4. papala

    Kritikan di social media meyebabkan Azfar Heri makeover dapur

    i suka tgk vid dia dgn khairul aming, dua2 tu sesuai berkawan
  5. papala

    Tengah cari helmet

    Shoei paling best, designer helmet macam - macam boleh cari, tapi harga pun designer jugak lah. Selalu nampak geng motor besar pakai halmet ni.
  6. papala

    How to Improve Ride Comfort, After Changing from 15" to 17" Rim

    @udinawang yes, it will. Due to less friction and no formation of deposit in the engine surface, this will increase the engine efficiency at the same time can preserve the condition of the engine in the long run. Plus their oil is the one who develop F1 oil maaa.
  7. papala

    How to Improve Ride Comfort, After Changing from 15" to 17" Rim

    When using the fuel even if you want to change tire rim bigger than 17'' wouldn't be an issue because this fuel gives you the power to work your car engine. It will not be sluggish. In fact your car engine will improve due to sustainability.
  8. papala

    How to Improve Ride Comfort, After Changing from 15" to 17" Rim

    Yup, I totally agree with @BBphire suggestion. In my experience also i have used petrol that give similar powerful driving that is primax 97. I think coz of their fuel tech is really good? Can anyone confim? Haha.
  9. papala

    How to Improve Ride Comfort, After Changing from 15" to 17" Rim

    In general, larger wheels are heavier, and additional weight hinders performance. You have several things to consider if you are going from 15″ to 17″ rims but you also have to take rim width and tire aspect ratio into account. Also the rim “offset” is very important, it determines how far the...
  10. papala

    How to Improve Ride Comfort, After Changing from 15" to 17" Rim

    It is said that adjustable suspension can improve ride's comfort which is true. Some new cars are sold with adjustable suspensions, while other adjustable setups are offered as “aftermarket” solutions, meaning the individual customer buys them and have them installed. But whether OEM (original...
  11. papala

    Anyone want to Drivejoy also?

    Wah wait BMW having a giveaway ??? Niceeee, their car is one of the top cars.
  12. papala

    Wajib bayar hutang.

    setju.makin besar gaji makin banyak pulak expenses. kereta mewah,rumah mahal.so tak kira kaya ke miskin hutang tu macam jadi lumrah dah.bayar tu paling penting xkira even pinjam seringgit pun
  13. papala

    Wajib bayar hutang.

    mana ada,org kaya pun banyak hutang kereta,takdenya cash.tambah kerja biasa2 gaji culup2 ni lagi la banyak hutang.
  14. papala

    Wajib bayar hutang.

    kadang2 permohonan tu amik masa berbulan jgk. tgk apa jnis pnjmn yg kita buat. procedure trllu byk 1607415777 kdg tu nak guna utk emergency.mintak bantuan pun mcm2 nk lalui.
  15. papala

    Rakyat Malaysia Perlu Berjaya Dlm Bisnes & Tukar Mentaliti Kita

    aah betol. bank tu pyh betol nk pinjm. bnyk sngt condition dorng tetapkan. ada company lain yg boleh korang cuba mcm Yayasan Ihsan Rakyat (YIR). yg ni okay sebab based on shariah compliance..so fixed rate ,takde mcm sesetengah company yg tukar ikot suka hati
  16. papala

    Rakyat Malaysia Perlu Berjaya Dlm Bisnes & Tukar Mentaliti Kita

    in business, everything tahu selok belok niaga cm mne..and ilmu pun penting. cm mne nk dptkan untung and modal niaga untuk permulaan. org kita ni suka niaga tapi x de ilmu untuk teruskan dan sikap rajin x de 1605604707 y ye, betul. nk buat bisnes perlukan duit. action untuk dptkan duit tu pun...
  17. papala

    Mintak nasihat nak buat pin,jaman rumah.

    Lo,an rumah eh? Gaji awak bape sebulan? kalau nak mohon dari mana-mana bank selalunya mereka tengok pada slip gaji kita juga. kalau awak keje permanent mudah sikit nak buat permohonan.
  18. papala

    Teknologi ewallet petronas

    Aku rasa bende mcm ni paling berguna terutamanya waktu raya, takde la sesak sgt kat kaunter. Bayar sendiri, pam , blah.
  19. papala

    Teknologi ewallet petronas

    Oh dia boleh link dgn mesra kad jugak, tak yah sibuk tertinggal kad pasni.
  20. papala

    Teknologi ewallet petronas

    saya penah dengar pasal apps ni. macam tak percaya cashback sampai 10%. memang nak install skang jugak
Top