Search results

  1. shuth

    Konvensyen Usahawan Muslim 2013

    Dijemput semua ahli WC untuk menyertai konvensyen ini. makllumat lanjut boeh lihat di.. www.konvensyenusahawanmuslim.com
  2. shuth

    [Seminar] Seminar Usahawan Digital | 29 Jun 2013

    Seminar Usahawan Digital Tarikh : 29 Jun 2013 Masa : 8.30pg -5.00 ptg Tempat : Dewan Kuliah, N24, UTM, Skudai, Johor Yuran : RM70 Anjuran : Faculty Of Computing UTM, IMJ Network , NI Solution Info Lanjut & Pendaftaran : http://sudi.my/
  3. shuth

    [Seminar] 10 plus 1 Business Synergy Gathering | 23 Jun 2013

    10 plus 1 Business Synergy Gathering Tarikh : 23 Jun 2013 Tempat : D’Palma Hotel Shah Alam Masa : 8.00am – 3.30pm Yuran : RM40 / RM20 (Ahli Kelab Usahawan Permata) Anjuran : Kelab Usahawan Permata Info Lanjut & Pendaftaran : http://businessgathering.asl-solutions.com/ Ringkasan ...
  4. shuth

    Surau Darul Ar-Raudah, Seksyen 15 Bandar Baru Bangi, RM10 Seorang.

    http://www.facebook.com/KempenHanyaRm10Seorang
  5. shuth

    Peraturan Signature...

    Assalammualaikum... Memandangkan penggunaan image "besar gedabak" yang kini kian berleluasa. Maka disini, pihak WC telah membuat keputusan untuk tidak lagi membenarkan penggunaan bbcode [img] di dalam signature. Untuk memaparkan image di bahagian signature, anda perlu mengupload image...
  6. shuth

    Pertandingan video zakat selangor..

    Saya je nak inform.. kepada rakan-rakan yang berbakat buat video tu.. apa kata join pertandingan ini... http://www.e-zakat.com.my/pertandingan-mereka-cipta-video-dakwah-zakat-2012/
  7. shuth

    Kombo GILER Seminar!

  8. shuth

    Vote Design Baju WC 2012

    Mohon vote, yang manakah yang anda suka?
  9. shuth

    WC Gathering 2012 - 100% Meet & Greet!

    Assalammualaikum & salam sejahtera... Acara tahunan yang dinanti-nantikan, kini kembali! OFFICIAL WC GATHERING 2012 http://www.youtube.com/watch?v=_d313uKD_io&feature=share&list=UUA169b9Q1cckV38zGvU1moQ MASA & TEMPAT -------------------------- Tarikh : 14 Oktober 2012 Masa : 8.30 pagi -...
  10. shuth

    [Survey] Gathering WangCyber 2012

    Assalammualaikum & salam sejahtera.... Pihak wangcyber kini dalam proses awal mengadakan majlis Gathering WC bagi tahun 2012. Jadi, pihak kami memohon cadangan & feedback awal dari ahli wangcyber semua. Agak-agaknya, apakah konsep / pengisian yang anda mahukan pada gatehring kali ini...
  11. shuth

    Laman asnaf permata hatiku (limpah)

    LAMAN ASNAF PERMATA HATIKU (LIMPAH) adalah pusat kebajikan dan penempatan yang menaungi golongan yang layak menerima zakat (asnaf), fakir-miskin, anak-anak yatim, ibu tunggal, orang kurang upaya (OKU) dan warga emas. LIMPAH memulakan operasinya pada Disember 2005 dengan menyewa sebuah rumah...
  12. shuth

    Majlis Berbuka Puasa WangCyber 2012

    Assalammualaikum w.b.t... Dijemput semua ahli-ahli wangcyber, untuk hadir ke majlis berbuka puasa pada 4 ogos 2012, di Menara Usahawan, Putrajaya. >>DAFTAR SEGERA DISINI<< http://youtu.be/fAWGxUZVc2s >>DAFTAR SEGERA DISINI<<
  13. shuth

    Islamic Shakhsiyah Foundation

    Sekolah ini memerlukan $350,000 untuk tapak sekolah mereka. Jika mahu menderma lawati website berikut dan klik pada butang "donate now".. http://www.isfnet.org.uk/ Semoga bantuan derma yang dihulurkan dapat membantu kehidupan kita di akhirat kelak.. Amiinn..
  14. shuth

    Cadangan Majlis Berbuka Puasa WC 2012...

    Assalammualaikum.... Saya bercadang untuk membuat majlis berbuka puasa bersama-sama ahli WangCyber pada bulan puasa tahun ini. Jadi, mohon cadangan dari rakan-rakan semua tentang majlis ini. 1. Bilakah hari/tarikh yang sesuai? 2. Dimanakah lokasi? 3. Apakah aktiviti/aturcara majlis yang...
  15. shuth

    Shared Button untuk Thread

    Salam... Makluman ringkas.. Satu butang "Sahed Button" telah diletakkan pada setiap tajuk thread. Ianya untuk memudahkan ahli share sesuatu thread kepada rakan-rakan sama ada di facebook, twitter, email dan sebagainya. Kalau tak nampak kat mana butang tu.. boleh tengok kedudukan butang...
  16. shuth

    Sistem Point & Level

    Salam... Kalau anda perasan.. sekarang sudah ada sistem point and level di bawah nama anda. Jadi, nak tanya pendapat ahli.. adakah ianya OK? atau KO? Saya sediakan poll.. harap ahli wc semua dapat beri komen mengenainya.
  17. shuth

    Dana Cradle / Cradle Fund

    Ahad lepas, saya pergi ke Eilmu Technoprenuer & Innovation Fair kat Midvalley.. Sambil-sambil beri talk.. sambil-sambil lah jejalan kat booth pameran.. So, jumpa booth cradle.. jadi, apa lagi.. cubalah tanya barang sepatah dua.. Dekat 30 minit jugalah saya bertanya.. nasib baik tak ramai orang...
  18. shuth

    Jom buat startup?

    Sempena kewujudan kategori baru di WC ini.. maka saya ingin berkongsi sedikit info asas tentang startup... Apa itu startup? Syarikat startup boleh wujud dalam semua bentuk, tetapi frasa "startup" sering dikaitkan dengan syarikat-syarikat berorientasikan teknologi dengan kadar...
  19. shuth

    Tengok Sini! Emas RM1,000,000 PERCUMA Untuk Anda!

    http://youtu.be/bh-F9UJkuSc KLIK DISINI UNTUK MENDAPATKAN EBOOK "RAHSIA PELABURAN EMAS" DAN SEKALIGUS MENERIMA BONUS PANDUAN "STRATEGI PELABURAN EMAS TANPA MODAL"SECARA PERCUMA Bagaimana Strategi Ini Berfungsi? 1. Pinjam wang di bank 2. Gunakan wang tersebut untuk membeli emas 3...
  20. shuth

    Baju Muslimah Online

    Koleksi baju muslimah terkini yang boleh diperolehi secara online. Lawati www.BajuMuslimahOnline.com Sesuai juga untuk golongan lelaki yang ingin membelikan baju kepada isteri, kakak, ibu atau anak-anak tetapi segan nak beli di kedai-kedai baju. Boleh beli secara online je! Ho ho...
Top