Search results

  1. I

    CPA (cost per action) - RM0.50 per registration (local)

    Salam ahli WC.. Ni ada peluang jana wang dengan hanya dapatkan orang register di sebuah website tempatan http://tinyurl.com/jgvwx Boleh register, dapatkan URL anda dan promote. RM0.50 setiap kali orang yang kita refer mendaftar sebagai ahli (tanpa belian)
  2. I

    mlm halal @ haram

    Pasal hukum halal haram ni kena tanya yang lebih arif pasal hukum hakam. Secara dasarnya memang halal, tapi mungkin akibat penyelewangan akan menyebabkan jatuh haram. Paling mudah, kalau rasa was-was elok hindarkan.
  3. I

    Nak "password"kan kita punya link download

    Satu potential problem dengan expired password ni nanti orang akan tanya balik apa password dia in future. kalau nak guna yang ni, kena sediakan jugak lost password script so that bleh generate balik password baru utk registered user. hehe.. kalau tidak idup tak senang try le cari2 script...
  4. I

    IE, Firefox dan lain...

    walaupun ramai guna FF tapi kalau ikut stats kat awstats lebih ramai guna IE. so kalau buat blog or website, takleh pinggirkan sapa2 yang IE ni. percentage dia kadang2 up to 80% :) kena educate diorang sambil wat duit dengan promote FF with google toolbar (kena ada adsense account). satu...
  5. I

    Nak "password"kan kita punya link download

    Syawarman nak password protect folder ke or file? Kalau folder, masuk cpanel - go to "password protect directories". kat situ boleh set directory mana nak protect dengan username and pass
  6. I

    Ebay....

    wah dah ramai orang malaysia berjaya dalam ebay.. bagus2.. saya pun belum menceburi bidang ebay sangat lagi. so takleh nak komen banyak :)
  7. I

    Ditipu Pembeli....

    ada try report kat paypal tak? tapi paypal ni pun satu susah sket. sumer ikut cakap dia je. hari tu sekali akaun kena blok sampai siap mintak surat beranak (lepas dah kasi biz registration + ic) yg paypal charge USD20 n US15 tu atas percentage of transaction amount ke? bleh le try out...
  8. I

    Kriteria dan prasyarat menjadi "Internet Marketer"

    rasa cam dah bincang mende ni dulu.. maybe tajuk dia lain sket. ciri2 dia sama jugak cam orang nak buat bisnes biasa kat luar sana
  9. I

    nak tahu berapa orang yang online dalam lmn web kita

    kalau tau PHP sikit boleh try script nih. hari tu ada yg hosted script tapi dah buang. tak ingat dah URL dia http://www.toxicgoblin.com/2006/03/03/tg-whos-online/
  10. I

    Tolong : Iklan Adsense Kristian Keluar, walau dah blok

    Harun, mmg dia makan masa sikit nak hilang pas filter.
  11. I

    Dengar Sini Usahawan Internet Sekelian!

    In conclusion, create your own product.. memang tak ramai ada produk sendiri. jual produk org lain mmg bleh untung tp kat malaysia ni belum semua industri ada affiliate, komisen still kecik n market kecik bukan cam kalo wat global.
  12. I

    Workshop laman web perniagaan ke-2 akan datang..

    Maaf sebelum ni ada error dengan borang pra-daftar. Beberapa orang ada SMS cakap tak boleh register. Sekrang dah ok ;) Testimoni dari peserta workshop pertama akan dimasukkan tak lama lagi dan akan diberi juga kepada yang membuat pra pendaftaran melalui email. Tarikh workshop ke-2 akan...
  13. I

    Workshop laman web perniagaan ke-2 akan datang..

    Assalamualaikum. Workshop laman web perniagaan pertama baru je berakhir.. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar dan dapat berkongsi banyak maklumat dengan para peserta. Ia tak berakhir di situ sahaja. Semua peserta berpeluang mendapat bimbingan berterusan sehingga mereka berjaya...
  14. I

    macamana untuk pelanggan kita buat bayaran pada kita ?

    kalau local market takyah pening2 kepala nak reg 2co or paypal. nasib baik ada le tak sampai 3% yang bayar guna kad kredit. letak je nombor akaun bank dan mintak diorang sms/email pas buat pembayaran melalui bank transfer/cash deposit. cek kalau dah masuk, then deliver product/service...
  15. I

    GEMPAR ! bengkel perniagaan internet pertama di pantai timur

    yep true ramai yg ada urusan kenduri dan bawa anak2 jalan2 atau balik kg 19 ogos tu. workshop yg saya anjur pun ada beberapa org yg kasi reason camtu. tp disebabkan tu group minoriti so akan diteruskan jugak 19 Ogos ni. Yang tak dapat tu insyaAllah akan join workshop berikutnya akan datang...
  16. I

    Perniagaan Hosting....

    biasa kalau kena hack sbb guna open source/common script cam phpnuke dan tak update bila ada keluar latest version. kalau website biasa, rasanya jarang org kena. kalo ada banyak website cuba je jadi reseller. tak cuba tak tau..
  17. I

    Reseller VS Affiliate program

    Antara lain kelebihan reseller - boleh buat branding/repackage product ikut cara sendiri - biasanya margin untung lebih besar sbb beli in-bulk dan bayar in advance
  18. I

    Laman web Jutacash ditutup

    w'salam. uih cam pengumuman tutup jalan hehe.. jutacash. elok masukkan tarikh ni kat laman web jugak. at least org tau sampai bila tutup..
  19. I

    Google's Smart Pricing ~ sapa sudah kena ?

    smart pricing introduced by google utk protect advertiser dan mengurangkan sedikit bayaran advertiser. sbb byk org click tak membeli etc. so google akan check whether website kita akan menjurus utk sales, opt-in, phone call ke atau org just jenguk2 je. so value click akan berubah2 dan...
  20. I

    Program afiiliate - pakej web hosting - komisen 20%

    update sket. perubahan untuk komisen (penambahan actually) kepada affiliate web hosting - 20% dari harga pakej (kekal) domain name - rm3 per sale (baru-kuatkuasa 14 ogos) alfirus, thx for the offer. actually dah ada partner with a designer. saja nak test design tu.. nak experiment n...
Top