Search results

  1. M

    Dalam Negara Beli road tax dgn insurans motosikal secara online

    Haaa...nak habaq mai ni. Sekarang korang dah tak perlu beratur panjang kat pejabat insurans, pejabat pos, JPJ, upah runner dan sebagainya. Ni sebab Loanstreet dah memperkenalkan portal insurans yang membolehkan rakyat Malaysia untuk membeli atau memperbaharui road tax dgn insurans motosikal...
  2. M

    ePayment Gateway utk kad kredit & FPX

    Otai2 & Sifu2 skalian. Kalau hendak satu epayment gateway yang regional (boleh handle malaysia, indonesia, thailand, singapore website), ade x? EPG itu dihendaki handle credit card & FPX transactions. iPay88, MOL Pay, eGHL, Braintree. yang mana bagus?
  3. M

    Paypal dgn kad kredit utk ebay

    Nak tanya, ade x sifu2 kat cni yg guna paypal dan ade link akaun paypal ngan credit card anda. Nak tau, bila terima payment, boleh x i gunakan utk offset baki kad saya? bagaimana caj dia kalau boleh?
  4. M

    Lifehack untuk mereka yang pakai kad kredit

    Ini i dapat baca dari quora. Walaupun tips2 ini yg aku copy+paste ni dalam bahasa om puteh, mmg berbaloi dipelajari utk menjadi org yg pandai menguruskan kewangan peribadi terutamanya kad kredit, balance transfer dan rolling interest.
  5. M

    Adakah sekarang masa utk beli rumah?

    Aku ni dalam dilema nak beli rumah x dgn keadaan ekonomi Malaysia skrg. I sudah simpan dana sebanyak RM60k so patut cukup utk beli rumah RM350k. Walaupun komitment saya (car **** satu) akan ditambahkan lagi satu ******** perumahan dan komitmen bulanan akan jadi tinggi, tapi i ingat masih...
Top