Search results

  1. F

    search engine optimization starter guide

    Salam, Firstly sorry kalau dah di share kat sini.. Kalau belum..Ok nak share kat sini.. rasanya bulan lps google release guide ni.. so aku share kat sini.. mmg berguna kalau kita nak opimize site kita utk better SEO...
  2. F

    Menerima bayaran check

    Salam.. Ada sesapa boleh bagi panduan macammana jika ada customer dari luar malaysia US contohnya yg nak beli produk kita dgn menggunakan check. Boleh ke kita terima dan cash kan check tu.. ada ke apa2 masalah yg mungkin timbul.. ada apa2 syarat ke.. dll yg berkaitan.. Pls advice.. TQ..
  3. F

    domain blacklisted di SORBS

    Kengkawan, Nak tanya skit, kalau kita check domain kat domaintools.com dan ada nampak ada blacklisted di SORBS. (IP server kena blacklisted di SORBS) Biasanya ini terjadi utk shared webhosting. Bukan kita yg buat SPAM, maybe salah satu dari owner website yg shared IP webhosting dgn kita...
  4. F

    Pemilihan hosting dan software

    Firsty TQ hasrul krn cadangkan utk tambah tajuk ni.. dan TQ shuth sbb tambah topk ni... mmg kena pada masanya :D sbb saya pun masih baru belajar utk jadi webmaster... OK kalau boleh sesapa tak terangkan bgaimana nak pilih webhosting yg kita perlukan?? Contohnya mcm website maskahwin.com tu...
  5. F

    Dropship business model

    Salam semua..., Emm saya ni pun baru nak belajar2 ttg online business ni.. dan setelah surf2 jumpa ttg dropship model dan dropship ni pun salah satu cara utk buat business. Dalam ebay dan webstore tu pun ramai yg gunakan kaedah ni kalau tak silap dan mmg terbukti boleh la senang kalau kena...
  6. F

    Ingin kepastian Uptrend

    A'kum semua.. Nak mintak tolong, ada tak sesapa yg tahu ttg program uptrend ni, website dia uptrend.com.my . Apa yg saya nampak lebih kepada merekrut org baru. dan tidak mementingkan penjualan produk. Mula masuk tu rm334.40 (keahlian dan barang la) lepas tu tak perlu nak maintain lagi. Auto...
Top