Recent content by Tera Java

  1. Tera Java

    Generasi muda bakal menyewa sampai mati

    dalam bab membeli rumah ni, saya cadangkan beli ikut kemampuan. Beli yang murah-murah dahulu macam low-cost apartment, pastu 2 3 tahun lagi, upgrade ke medium cost apartmant, pastu baru boleh beli rumah idaman 10 tahun lagi. Yang penting, boleh hidup sederhana.
  2. Tera Java

    Harga rumah semakin mahal tapi sanggup ke korang beli rumah camni??

    Tanah mahal bro sekarang. Satu cara lagi, cari rumah lelong tapi kena buat kajian dulu.
  3. Tera Java

    Saya seorang perantau.Tiada pilihan lain selain berjaya

    abang internet, share lagi kisah jatuh bangun tu. saya pun ada niat nak balik kelantan bila dah stabil
  4. Tera Java

    Kisah Bagaimana Pemuda Memiliki Landed Property Bernilai RM880k Umur 26

    fokus beli aset masa muda-muda. saya pun dalam perancangan nak beli rumah medium cost. doakan..
  5. Tera Java

    9 Ciri Lelaki Yang 'Hensem Maksimum' Di Mata Wanita

    bersederhana dalam segala hal, nanti lama2 hensem ler tu. :)
  6. Tera Java

    Realiti Seorang Pekerja Makan Gaji

    bergantung pada pengurusan dan sikap masing-masing. makan gaji pun boleh hidup senang kalau pandai urus duit. yang penting, buat dan fokus yang terbaik dalam segala urusan pekerjaan kita semua.
  7. Tera Java

    Salam Perkenalan Untuk Warga WangCyber dari Nurussalam Aziz

    wa'alaikumussalam, semoga dapat berkongsi manfaat sama2.
  8. Tera Java

    Salam Kenal Dari Saya Team Projek Toneexcel

    Saya juga masih baru di sini. selamat berkenalan juga..
  9. Tera Java

    salam perkenalan

    Selamat datang fauzey_fx
  10. Tera Java

    Sesi ice breaking bersama Tera Java

    Assalamu'alaikum dan salam sejahtera, Saya ahli baru di wang cyber. Mula menulis blog di terajava.blogspot.com pada bulan lepas. Blog berkaitan programming java. Masih bujang tapi not available. ;) Selamat berkenalan semua ya. Semoga sihat-sihat selalu.
  11. Tera Java

    Salam Perkenalan Khas Buat Semua

    Wslm, Selamat berkenalan juga. Saya pun masih baru.
  12. Tera Java

    Siapakah anda?

    Assalamualaikum & Salam Perkenalan.... Nama : Tera Java Umur : 26 Tahun Jantina : Lelaki Status : Bujang Pekerjaan : Penulis Blog Berapa tahun involve dlm bisnes internet : Baru mula melangkah Lokasi : Kuala Lumpur Laman web : terajava.blogspot.com
Top