Recent content by shuth

  1. shuth

    Perniagaan HARAM Yang Kita Mungkin Tak Tahu Haram

    Pasal forex... jakim sudah keluar fatwa. Boleh baca disini.. http://www.e-fatwa.gov.my/fatwa-kebangsaan/hukum-perdagangan-pertukaran-matawang-asing-oleh-individu-secara-lani-individual-sp Kalau mahu penerangan yang lebih details pasal hukum main forex.. Boleh baca kupasan Ustaz Zaharuddin...
  2. shuth

    Setting yang betul untuk dapatkan subscriber atau register web menggunakan FB Ads

    Ke borang subscriber tu yg ada problem? Cuba check...:)
  3. shuth

    Masalah 'Connect To Server' menggunakan Filezilla Ftp Client

    Filezilla memang selalu ada masalah sebenarnya. Kalau saya, saya lebih suka guna coreftp. Tapi kalau dilihat dari error yg saudara nyatakan, Ianya mungkin berpunca dari port pada server yg menghalang ftp connection. Mungkin perlu contact hosting provider tuan.
  4. shuth

    Program Affiliate Malaysia yg masih aktif

    Jootawan.com tu ammar zahar punya... Tapi takde affiliate rasanya.
  5. shuth

    WhatsApp ada di web dah sekarang!

    Buka halaman utama wangcyber.com :) ada tutorial video diberikan. http://www.wangcyber.com/whatsapp-melancarkan-aplikasi-versi-web/
  6. shuth

    Mencari Hosting Provider yg Reliable SEGERA!!

    semestinya.. www.sempoihosting.com hik! hik!.. :)
  7. shuth

    Forum Wangcyber Ni Dah Layu Ke?

    Untuk makluman.. WC Premium sebenarnya adalah lebih kepada golongan peniaga yang mahu berniaga dan buat iklan secara serius di WC ini. Di Forum WC ini ada beberapa jenis golongan yang masuk ke forum ini atas tujuan yang berbeza-beza. 1. Golongan yang baru-baru nak kenal pasal IM. So mereka...
  8. shuth

    Translate and jual E-Book?

    Kalau translate bulat-bulat tak boleh. Ianya melanggar akta hakcipta. Perlu dapatkan kebenaran penulis asal. Tetapi jika diolah semula. Boleh! The best way.. cuba baca beberapa buah ebook mengenai topik yang sama. kemudian hadamkan terlebih dahulu ilmu-ilmu tersebut. Kemudian, mengikut...
  9. shuth

    Forum Wangcyber Ni Dah Layu Ke?

    Jika mahu dibandingkan WC kini dengan tahun 2010-2012, memanglah diakui forum ini kurang sedikit aktifnya berbanding dahulu. Tapi tak mengapa.. kita sama-sama usahakan untuk memeriahkan semula forum ini.. :)
  10. shuth

    Senarai program affiliate berkaitan kereta

    Di www.klikjer.com ada satu ebook tentang Tips Kereta. Mungkin tuan boleh daftar di klikjer dan promosikan ebook tersebut.
  11. shuth

    boleh gila aku dengan fb ads ni.mcm mana weh ? !!!!

    1) Ya betul. 2) Nanti FB akan bagi cadangan harga bid yang bersesuaian. Boleh ikut dan boleh tidak. Kalau letak harga bid lebih rendah dari harga cadangan, ada kemungkinan, iklan tuan tidak akan dipaparkan. 3) Kalau tak silap, limit adalah 1k sehari 4) insyallah reach, kalau tak reach, fb...
  12. shuth

    Shipping international

    Fedex & dhl pun ok!
  13. shuth

    Shared Hosting Terbaik di Malaysia

    Sempoihosting.com pun ok gak. ho ho.. :-)
  14. shuth

    Modal untuk islamic tshirt

    yup..buat pre-order.. kalau ada orang tempah maknanya baju tu ada permintaan. tapi kalau takde orang tempah.. mungkin orang tak berminat dengan baju yang dihasilkan. ini sekaligus dapat mengurangkan risiko. bayangkan kalau dah cetak banyak2.. sekali tengok, takde sape pun yang nak beli. kan...
  15. shuth

    paypal

    Salam... selamat datang ke wangcyber. 1) Ya boleh je tunggu 2-3 bulan sebelum verified. 2) Ini macam tak berapa betul je... Kalau tak nak rugi, boleh je setkan untuk terima bayaran dalam matawang RM. Kadar tukaran wang tu memanglah selalu berubah-ubah.. tapi kalau dah nak pakai duit...
Top