Recent content by samtlich

  1. S

    Online payment gateway percuma

    Untuk pengusaha / peniaga online samada yang berurusan jual beli menggunakan sosial media seperti Instagram, facebook, whatsapp, wechat dan sebagainya pasti mementingkan keselesaan dan kemudahan pembayaran. Bagi yang menggunakan website pula, jika nak gunakan online payment gateway (molpay, ipay...
  2. S

    Berniaga melalui website e-commerce - ada tak rakan yang fokus buat e-commerce?

    Tuan pun ada disini? Saya pernah e-mail tuan berkenaan SenangPay.
  3. S

    Servis setup CDN untuk website wordpress anda. Hanya RM30!!

    Sama-sama, kalau nak subscribe servis bagi tau la. :)
  4. S

    Servis setup CDN untuk website wordpress anda. Hanya RM30!!

    CDN, Content Delivery Network. Cdn adalah jaringan nodes atau server yang ada diseluruh dunia. Content static website anda atau media seperti gambar, video, ebook akan disalin dan diletakkan di server-server cdn ni. Jadi, bila user request website, webhosting akan serve website anda tetapi...
  5. S

    Servis setup CDN untuk website wordpress anda. Hanya RM30!!

    Saya menawarkan perkhidmatan setup CDN untuk website wordpress anda. Boleh setup dengan mana-mana provider yang reliable seperti Amazon AWS, IBM Softlayer, Rackspace atau MaxCDN. Anda register sendiri untuk account CDN, saya akan tolong integrate. Atau gunakan account saya dengan deposit rendah...
  6. S

    Kaedah Berkesan Mencari dan Menguji Keyword.

    Terima kasih untuk update.
  7. S

    Kaedah Berkesan Mencari dan Menguji Keyword.

    Terima kasih, tapi method ni mungkin dah outdated 2008 dulu punya ni. Sesiapa yang boleh update amat dialu-alukan. :)
  8. S

    How To: Design Logo [FREE]

    Kalau untuk logo kena bagi jadi vector. Untuk jadikan vector ada banyak cara tapi 2 cara yang saya cadangkan: 1 - Trace semula dengan Adobe Illustrator. 2 - Guna fungsi Live Trace dalam Adobe Illustrator. Trace Semula. Untuk trace semula dalam Adobe Illustrator (AI), gunakan pen tools dan...
  9. S

    Verify Paypal Tanpa Credit Card, Debit Card, VCC.

    Saya nak kongsi bagaimana ahli di wangcyber ni boleh bukak account paypal dan verify account tanpa perlu gunakan credit card, debit card, vcc atau sebagainya, Ini bukan "teknik", bukan "rahsia" atau sebagainya ini cuma kaedah pengesahana akaun yang dah lama dipraktik oleh paypal. Kalau ini...
  10. S

    Kaedah Berkesan Mencari dan Menguji Keyword.

    Sedikit update, kaedah ini masih berkesan. Sehingga hujung tahun lepas, dengan kaedah yang sama saya masih mampu mengekalkan website saya dengan keyword bold 2, blackberry bold 2 di page 1. Competitors adalah gsmarena, blackberry.com, engadget, techradar etc. Sapa-sapa ada tambahan untuk...
  11. S

    Traffic untuk di jual

    mustaqim, review sudah habis. Tawaran ini ditutup untuk sementara waktu, traffic dah cukup quota.
  12. S

    Facebook Fan Page Untuk Dijual

    Saya nak jual facebook fanpage. Buat masa sekarang fanpage ni saya gunakan untuk campaign CPA free nikon D7000. Bagus untuk list building, cpa offer, jual camera ke :) Google Search Result: Get free nikon - 1st page Free nikon d7000 - 1st page Free nikon - 4th page Like - 600+ Page...
  13. S

    Traffic untuk di jual

    Ada YM tak? Kalau ada hantar id ym kat pm saya, saya boleh bantu. :)
  14. S

    Template Web Banner Percuma (Photoshop editable .psd)

    Untuk download boleh ke http://banner.mycreativeprint.com, register sebagai free members dan boleh download template .psd untuk 3 template ni secara percuma. Kalau berminat nak jadi paid members, boleh register untuk sebulan cuma $2.99 (RM9). Paid members dapat 10 template, dan template...
Top