Recent content by popolan

  1. popolan

    Gajet Laptop murah

    Hi korang! Dekat mana nak cari laptop yg murah ya? Aku bajet tak besar mana ah bawah RM2000. Kalau ada sesiapa yg tahu pls share tau
  2. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Betul cakap kau ni, dgn perkembangan yg ku lihat pd pihak TM tu mmg x lama lagi kita akan mempunyai internet yg setanding dgn negara2 barat sudah, asalkan kita berikan sokongan yg setimpalnya kpd pihak mrk tu.
  3. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Mana boleh kita cakap buruk tentang TM tu sedangkan mrk sudah buat byk utk negara kita ni? Dari talian copper yg dulu sampai fiber skrg, semua ni menunjukan TM ada buat kerja mrk yg sepatutnya, semua ni bukannya boleh siap dlm masa yg singkat, perlu masa yg panjang...
  4. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Sbb mmg kampung ku dulu x ada Unifi dan hanya ada Streamyx je, tapi lepas bbrp sudah tukar dan upgrade semua ke Unifi jadi ku pun lihat dgn sendiri perkembangan yg TM bawa kpd kita tu.
  5. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Keadaan kat kampung bukan lagi mcm seperti yg dulu, skrg TM sudah siap memasang Unifi kat byk kawasan kampung, kelajuan internet kat tempat tersebut mmg x kurang berbanding dgn kawasan bandar punya.
  6. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Ini masalah disiplin kita sendiri, bukannya susah kalau nak masak sendiri, hanya perlu lebih kurang 30 mins je kalau masak utk sendiri, boleh belajar secara online kalau x mahir dan lebih murah dan sihat berbanding makan kat luar setiap hari.
  7. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Sabar je saudara, x mungkin TM dpt meluaskan talian Unifi mrk tu ke seluruh Malaysia dlm masa yg singkat tanpa mengabaikan kepentingan pekerja2 mrk tu. Mrk kini sedang giat upgrade utk area kampung sudah jadi x lama lagi akan sampai giliran saudara.
  8. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Saingan mmg wujud x kira mana2 pasaran pun, sbb tu lah kita perlu meningkatkan kebolehan dan kemahiran dlm bidang tersebut baru dpt bersaing dgn peniaga2 yg lain, skrg kan mudah utk belajar teknik2 bisnes dgn hanya guna internet saje.
  9. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    TM buat semua ni juga utk kebaikan rakyat kita tu, x mungkin hanya pasang internet kat bandar dan biarkan kawasan kampung tanpa internet begitu saje, tentu perlu bagi perkhidmatan yg sama rata utk semua org tanpa sebarang diskriminasi.
  10. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Kedai fizikal kita perlu org sentiasa kat situ utk jaga kedai, kalau upah pekerja lagi tinggi pulak kos utk kita jalankan bisnes kita, kalau jual secara online kita boleh jadikannya sbg kerja sampingan tanpa mempengaruhi kerja kita yg biasa.
  11. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Betuk cakap kau ni, kalau x ada TM manalah kita ada internet utk guna skrg, sejak zaman dial-up sampai kini punya Unifi, semuanya berkat usaha TM barulah terjadi.
  12. popolan

    Teknologi Manfaat tentang internet dalam kehidupan seharian

    Byk org skrg yg sudah menggunakan internet utk membuat bisnes seperti kat platform Lazada, Shopee dan sbgnya, kos permulaan dan modalnya jauh lebih rendah berbanding buka kedai jadi bisnes online sudah jadi pilihan utama masyarakat era moden kini
  13. popolan

    8cent Platform Untuk Perniagaan Online Percuma

    bro, cuba tgk carousell bro, ramai orang jual barang kat situ... dan dorang ni mmg ramai pembeli jugak.
  14. popolan

    Dyno tab.

    Aku pernah guna bro. Sama je performance tak rasa ok pun. Ada orang kata ok, tapi ikut pengalaman tak ade beza pun. Walaupun taklah mahal tapi rasa macam membazir je beli
  15. popolan

    Melancong

    Betul tu. Tak rugi pun sebenarnya kalau join jadi BIG member diorg ni. Berbaloi sangat la cerita dia..
Top