Recent content by mohdfahmiex5

  1. mohdfahmiex5

    geng, apakah syarat baru paypal???? bagi mereka yang baru daftar paypal...

    sebenarnye boleh bukak banyak akaun paypal dengan nama dan alamat yang sama (nama real) nama boleh sebijik sama dengan IC tapi alamat kene spin sikit...baru selamat.. aku dah try add akaun bank (maybank) yang sama dalam akaun paypal yang berlainan(paypal name real),tapi paypal boleh...
  2. mohdfahmiex5

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    kalau untuk long term better pakai debit kad..banyak bank dah keluarkan debit kad..
  3. mohdfahmiex5

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    soalan cepu emas.. ko add vcc kat ebay,pastu ko dah penah list ke kat ebay.com? ebay.au? ebay.co.uk? atau ko list kat ebay.com.my je?
  4. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    jawapannye tak boleh..kalau degil gak try la..baru ko tau jawapannye.. ape tujuannye ko tak clearkan cookies? banyak cara nak run multi acc dengan selamat :D
  5. mohdfahmiex5

    Niche best!! Boleh jual ke?

    ko cube la dulu..nanti bgtau kat sini..huhuhu...bende2 yang macam tu memang cepat kene suspen...memang suspen la...hahhahaha..
  6. mohdfahmiex5

    SCAMMER LIST !!!! BUYER PENIPU !!!! (eBay)

    Hati mau kering..try la baru tau resultnye..pastu kasitau sini..
  7. mohdfahmiex5

    SCAMMER LIST !!!! BUYER PENIPU !!!! (eBay)

    untuk buyer yang bid lepas tu tak bayar dan tinggalkan - feedback jangan risau...boleh setel punye. caranya adalah ko open case cakap buyer xbayar..biarkan case berjalan dalam 4,5 ari...lepas tu close dan tandakan yang bayaran tidak diterima...automatik feedback tu diremove dan non payment...
  8. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    sori off topik. WARNING: ade sorang buyer yang berdaftar di ebay US (rasanya dari china) telah membuat onar kepada seller2 tegar Rayban dari malaysia..beliau bid barang dengan harga yang tinggi,tidak buat payment kemudian bagi negative feedback.kepada seller2 tegar rayban dari malaysia sila...
  9. mohdfahmiex5

    eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

    sori newbie nak bertanya.yang dimaksudkan ebay suspen acc bile verify pakai vcc tu masa bile ek.sebab aku tak try lagi. -Adakah mase nak listing 1st item (untuk akaun baru) -Bile dah TERlepas listing 1st item boleh jadi ke ebay still akan suspen macam bro hafiz_saad punye akaun tu -akaun...
  10. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    aku punye akaun fb ade da dekat 40++ jual pakai auction je.1 akaun kurang dari 10 item je aku list. sale memang ok..aku pakai SMP so ngah tido pun semua auto..tup2 aritu dapat email bgtau SMP ade error..aku da agak mesti ade yang xkene..login ebay n list secara manual kuar plak limit 10 item...
  11. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    dapat gak jadi salah sorang yang dapat post kat page 2000 ni..hehehe..
  12. mohdfahmiex5

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    aku ada 1 akaun paypal yang pakai vcc.main vcc yang aku buat verify paypal tu ade masalah so aku add vcc baru. Then aku withdraw ke vcc baru tu tanpa masalah walau vcc baru tu tak verify. mase nak withdraw tu ade option nak withdraw ke kad mane 1.aku pilih kad baru tu tuk withdraw. So...
  13. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    memang biasenye entropay akan bagi email Payout..tapi kali ni xde langsung.takpe la aku tunggu dulu...ade rezeki xkemana...:) So kalau kite add kad tanpa verify kad baru tu sebenarnye kad tu dah boleh fungsi ke belum?
  14. mohdfahmiex5

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    make sure ejaan nama semuanya betul untuk western union.aku ada tanye bank/pejabat pos walau nama kite salah 1 huruf duit tu kite tak boleh amik..tu term western union kate officer bank tu.. semalam bos aku nak TT ke UK sebanyak 350 GBP.g kaunter maybank then officer maybank cakap TT ke UK...
  15. mohdfahmiex5

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    salam, Aku ade 1 masalah sikit nak tanye otai2. Aku ada 1 akaun paypal yang dah lama dan status ok,pada 25 ogos aritu aku add new card ke akaun paypal tu(vcc entropay).Then aku pun lupe nak confirmkan kad tu link ngan paypal (yang biase 4 expuse code tu).memang aku cuai dan tak perasan tuk...
Top