Recent content by Mohd Zulhilmi

  1. Mohd Zulhilmi

    Tips SEO - URL Structure Best Practices

    Salam rakan-rakan WC, Harini saya nak share sikit tentang struktur URL atau permalink yang bagus untuk SEO. Saya pecahkan tips ini kepada 2. === 1. Untuk Website BUKAN Jenis WordPress === Rujuk gambar di atas. Page name yang saya maksudkan adalah pada segment terakhir itu...
  2. Mohd Zulhilmi

    Baitulbytes: E-Business Premium Web Hosting

    Unlimited add-on domains ke?
  3. Mohd Zulhilmi

    (HELP, HELP, HELP) Minta pandangan otai-otai tentang...

    Jika sedang mencari panduan Adwords, boleh belajar daripada eBook Prospek Digital: http://www.prospekdigital.com/ebook-panduan-adwords/
  4. Mohd Zulhilmi

    33 Strategi & Teknik Pemasaran Zalora (Case Study)

    Memang sangat canggih. So far tak nampak lagi e-commerce Malaysia pakai teknologi macamtu.
  5. Mohd Zulhilmi

    Dah boleh guna emoji dekat dalam WordPress sekarang

    Salam rakan-rakan WC semua, Sekadar nak share kepada pengguna tegar WordPress sekalian, dalam versi 4.2 yang baru WP release beberapa hari lepas, kita dah boleh guna emoji dekat dalam artikel. So, lebih mudah nak sampaikan 'mesej' sebenar dengan emoji ni. :D Ada yang dah guna? Amacam...
  6. Mohd Zulhilmi

    Mencari Hosting Provider yg Reliable SEGERA!!

    Kalau target audience tempatan, saya cadangkan 3 hosting provider ini: 1. ServerFreak 2. DataKL 3. NetKL Btw, mungkin boleh baca artikel ni dulu sebelum beli hosting. Saya share sedikit tips based on pengalaman saya sebelum ini memilih dan membeli web hosting. :D
  7. Mohd Zulhilmi

    Kenapa laman web forum atau komuniti orang kita tak berapa berjaya ?

    Pada pendapat saya, forum masih ada peluang untuk berjaya JIKA ia bersifat 'real time' seperti Facebook. Dalam kata lain, ia bersifat lebih instant. Cuba lihat di FB, setiap kali ada orang komen pada post kita, komen tersebut terpapar terus dan owner post terus dapat notification. Antara...
  8. Mohd Zulhilmi

    5 Cara Mudah Tulis Tajuk Artikel Blog

    Kena keluar ambil angin tu bro. :P
  9. Mohd Zulhilmi

    5 Cara Mudah Tulis Tajuk Artikel Blog

    Mungkin tips dalam artikel ini boleh membantu tuan. :)
  10. Mohd Zulhilmi

    5 Cara Mudah Tulis Tajuk Artikel Blog

    Jangan susahkan benda yang senang bro. Tak susah pun nak tulis tajuk ni. :)
  11. Mohd Zulhilmi

    33 Strategi & Teknik Pemasaran Zalora (Case Study)

    Terima kasih tuan. Semoga bermanfaat!
  12. Mohd Zulhilmi

    Cara Buat Smartphone Dock Guna Kad Kredit Lama

    Ada video ini sahaja buat masa ini. :)
  13. Mohd Zulhilmi

    3 Tips Penulisan Blog Berpengaruh

    Saya pun selalu juga alami masalah writer's block ni bro. Bila terkena, saya akan tulis je dulu dan saya akan baca semula apa yang saya tulis selepas 2-3 hari. Waktu tulis tu, just tulis. Jangan kalut nak buat editing waktu itu. Btw, saya pernah share tips untuk atasi masalah writer's block...
Top