Recent content by mfadhlan

  1. mfadhlan

    Siaran TV astro percuma

    ada penjual ke dalam WC ni? Ada yg jual 300 utk decoder...6bulan RM200, 1thn RM300...
  2. mfadhlan

    Salam Ukhwah warga WC

    hehe....kes selalu kat forum sebelah...sori warga WC.
  3. mfadhlan

    Salam Ukhwah warga WC

    thanks semua...warga CG ni mostly Muslim kan? Sayang tak join gathering baru-baru ni, boleh luaskan network a.k.a bersuai kenal...
  4. mfadhlan

    Rich Dad Poor Dad - Buku yang memotivasi saya untuk membaca LEBIH 500 BUAH buku lain

    tahniah saudara...saya pun tengah menanam sikap membaca ni...buku insyallah cuba istiqamah beli & baca sekurang2nya 10 buah setahun...nampak macam sikit je kan?
  5. mfadhlan

    Salam Ukhwah warga WC

    terima kasih tuan mod. semalam try masuk WC tak boleh je...error 404...
  6. mfadhlan

    Bisnes yang saya buat masa jadi student dulu

    dulu ada jugak JV, barang2 komputer sikit, untung pun boleh la. Nak JV pun kena banyak study jugak...risau price ditolak kat kita lagi mahal berbanding kedai lain...akibatnya xde untung sgt sb customer mesti mau diskaun...last2 untung sikit...so saya lebihkan fokus barang yg laris...
  7. mfadhlan

    tempat percutian menarik di sabah... ada sesiapa nk share tempat-tempat menarik ..

    nak solat jumaat ada masjid nearby tak?
  8. mfadhlan

    Salam Ukhwah warga WC

    salam perkenalan, Saya perkenalkan diri, Muhamad Fadhlan nama diberikan. Join WC dah lama(Dec 2007), cuma hari ini tiba-tiba terdetik untuk join WC lebih kerap. Sebelum ini kerap di forum CG. Sekadar perkongsian utk semua. Bagi perniagaan online - tiada, pernah terbitkan ebook beberapa...
  9. mfadhlan

    Memulakan perniagaan buah-buahan

    betul jugak...jual buah ni banyak juga hasilnya, cuma kena jaga kualiti buah...buah kan cepat lebam, cepat busuk...nak simpan lagi..leceh jugak.. ada otai2 yang boleh share bisnes jual buah ke?
  10. mfadhlan

    Tips berjaya di dalam bisnes (langkah-langkah persediaan)

    thanks TT untuk perkongsian ilmu yang bermanfaat. semoga mendapat pencen kubur kelak...melahirkan usahawan yg berjaya...insyallah
  11. mfadhlan

    Dinar Emas Kelantan (agen diperlukan seluruh Malaysia)

    berapa modal permulaan agen dinar kelantan ye?
  12. mfadhlan

    rahsia mengapa orang cina berjaya

    1. Mindset orang melayu- kalau kaya mesti sombong, lupa keluarga. Semua pengaruh drama tv. Sepatutnya orang melayu kena think positif, tak semestinya kaya, kita akan jadi sombong. Pasang niat kaya untuk bantu keluarga, bangsa dan untuk berjuang di jalan Allah. Jadi OKB- Orang Kaya Bertakwa. 2...
  13. mfadhlan

    11 cara seorang Pakcik menjual Nasi Lemak untuk pusing Modal.

    delivery....memang berbaloi kalau order 20hinggit ke atas...
  14. mfadhlan

    Panduan ASAS Membuka Restoran / Kedai Makan

    sedap, parking mudah, order cepat...harga mungkin orang kurang ambil kisah asalkan servis tip-top. Take over bisnes ni kene plan betul2, takut lingkup pulak...survey market, survey demand, forecast ROI...banyak kena plan tu, backup jangan lupa dari segi duit, mental dan fizikal
Top