Recent content by Matming_Utama

  1. Matming_Utama

    Kenapa laman web forum atau komuniti orang kita tak berapa berjaya ?

    Mungkin sebab topik dalam WC ni limited. Eh, mana tuan tau owner WC nak jual forum ni?
  2. Matming_Utama

    Ada pemain adsense tak kat sini?

    Baru check email, Payment Issued. duit raya +Lalala+
  3. Matming_Utama

    210 Domain Dot My Untuk Dijual

    banyaknya domain, semua awak punya ke? :-O AndroidPhone.my berapa harga?
  4. Matming_Utama

    Adsense Traffic

    try beralih kepada adsense for website, kalau nak longterm income dengan adsense jangan la main blackhat. cuba dapatkan organik trafik + dari social site mcm facebook, pinterest. Niche = benda yg popular sekarang ni apa..
  5. Matming_Utama

    CariPembekal.com - Mari letak iklan percuma

    boleh, kalau takde kategori yang sesuai, click - suggest category
  6. Matming_Utama

    CariPembekal.com - Mari letak iklan percuma

    Salam semua, saya baru melancarkan website iklanan percuma. Anda semua dijemput untuk letak iklan percuma disini. Hanya daftar percuma dan boleh terus letak iklan. CariPembekal.com
  7. Matming_Utama

    Plugin apa ke benda ni?

    saya tak berapa paham apa maksud bro. Bro tak mau display full article dekat homepage atau mau generate read more warna background biru sebijik camtu? Kalau nak display sedikit artikel kat homepage buat macam dalam screenshot ni.
  8. Matming_Utama

    Apa yang perlu bawa masa nak clear Adsense Western Union?

    TQ bro memang berguna tips ni. :D
  9. Matming_Utama

    Apa yang perlu bawa masa nak clear Adsense Western Union?

    OK, kalau Kad pengenalan cip dia rosak boleh?
  10. Matming_Utama

    Apa yang perlu bawa masa nak clear Adsense Western Union?

    Slamat berpuasa kepada semua muslim, saya nak tanya apa yang perlu kita bawa masa nak clear Adsense Western Union? Saya cadang nak clear dekat CIMB bank. Kita perlu guna cap jari ke? Satu lagi kalau Kad Pengenalan Mycard cip dia rosak bleh ke? :)
  11. Matming_Utama

    masalah printer canon ip1980

    Guna CISS @ External tank ke? Saya ada 1 kat tempat keje tapi dah convert guna katrij biasa dah. Mmg cerewet nak jaga printer yg dah modified nih. Apa maksud tersekat tu? Dakwat tak mengalir lancar ke katrij dia x gerak?
  12. Matming_Utama

    Susah Tak Pakai VPS Tanpa CPanel?

    Salam WC member semua, saya nak tanya kepada sesiapa yang pernah menggunakan VPS ( Virtual Private Server ). Susah tak nak guna tanpa cPanel?
  13. Matming_Utama

    Apa itu backend & backlink???

    Backend? apa tu? istilah baru SEO ke ape? Saya pun budak baru belajar jugak. Kalau Backlink, saya tau. Backlink merupakan link website anda yang terdapat pada website lain, backlink sangat penting dalam (search engine optimization) atau lebih mesra dipanggil SEO kerana ia salah satu resepi...
  14. Matming_Utama

    Salam perkenalan kepada semua warga Wangcyber

    Assalamualaikum dan salam sejahtera saya ucapkan kepada warga Wangcyber forum. Nama : Hilmi, panggilan member: Matming Umur : 21 Tahun Asal : Terengganu Pekerjaan : Juruteknik Saya terjumpa forum ni semasa sedang cari info di google, wangcyber forum sangat menarik, mempunyai info...
Top