Recent content by MasterG

  1. MasterG

    Saya disaranakan dibuang kerja

    salam semua.. saya nak tanya beberapa soalan.. sekiranya saya sudah bekerja selama 10 tahun.. secara tiba tiba saya telah disarankan untuk berhenti kerja.. apakah boleh tindakkan yang saya lakukan... ada tak sampel rujukan surat yang boleh saya jadikan untuk membuat rayuan atau format untuk...
  2. MasterG

    Mulakan Bisnes Tanpa Modal (Dropship)

    Okie saya dah pm invite saya yea... Saya dah kasi email :)
  3. MasterG

    Bagaimana Membina Landing Pages dan Minisite Designs Menggunakan Blogspot

    Guna blogspot jer... :) , tapi kena paham lah sikit code code basic dalam blogspot tu.. :) buat masa sekarang saya fokus pada blogspot jer..
  4. MasterG

    Bagaimana Membina Landing Pages dan Minisite Designs Menggunakan Blogspot

    Salam semua disini.. disini saya ingin membuat personal coaching secara online kepada rakan rakan disini dengan harga yang murah murah iaitu membuat Landing Pages atau Minisite Designs menggunakan Blogspot atau Blogger.. Sekiranya ada permintaan saya akan membuka services ini...Harganya amat...
  5. MasterG

    RM 12K Pendapatan ADsense Dalam masa 3 Bulan...

    PM saya juga saya nak tau apakah teknik dan tips tipsnya yang ingin dikongsikan bersama kami disini... account adsense saya ada 2 ...
  6. MasterG

    Saya nak lancarkan website ala Fiverr tapi.....?

    Maklumat yang mantap, so dari sini saya dapat sedikit idea.. untuk kembangkan perniagaan saya juga :)
  7. MasterG

    Apa Yang Baru Pada WordPress 4.0? Lihat Di Sini

    perggg menarik tu banyak benda baru.. thank q bro
  8. MasterG

    Bagaimana Nak Jadikan SiteMap Cantik di Search Engine Google?

    Salam saya ada satu soalan, mungkin soalan ini beginner, persoalan saya bagaimana untuk jadikan sitemap website kita cantik di pandangan google seperti rajah dibawah.. Sekiranya saya masuk search engine http://google.com dan type mstar nampak cun sitemap dia, tetapi kalau saya type...
  9. MasterG

    RM 12K Pendapatan ADsense Dalam masa 3 Bulan...

    SALAM SAYA BERMINAT NAK INGIN MENCEBURI ADSENSE SEMULA SETELAH LAMA TINGGAL.. APAKAH RAHSIANYA... :) PM me yea...
  10. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    semenjak pasal bouce rate tu tetiba website saya dimonopoli oleh YAHOO search engine pula.. sebelum nie google.. lihat sini http://live.feedjit.com/live/aiskosong.com/0/ adakah plugin tu membantu juga search engine kita?
  11. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    terima kasih bro tips memang meletup bila saya acces laman blog anda tu.. bab related post tu saya dah pasang dah sebelum nie.. sekarang nie saya access website bro dan tengok mana mana ilmu yang boleh saya praticekan.. :) thank q bro..
  12. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    Ini sebelum letak plugin dan letak popular post widget.. jika lihat bouce rate standard 67.2% Okie hari nie hasil 1 hari pasang pada 12/4/2014, terkejut saya tengok bouce rate saya.. dan diikuti unik visitor 1,961 tapi Pageviews betul betul mengkagumkan saya 13,133. Lebih hebat lagi...
  13. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    Okay thank q bro, nanti saya saya usahakan tapi fanpage besar nie kita kena sewa kan kena wat pembayaran kan... dan ikut pada berapa besar fan user dia kan.. okay bro sejak saya install plugin tu bro ada kejutan lah pada blog saya nie, ada nampak perubahan, insyallah kalau takder apa apa esok...
  14. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    Ohh yeker, maknanya ini standard lah yea... okie saya dah pasang dah bouce rate plugin seperti yang disarankan tu... tengok lah hingga esok cam mana ada penurunan tak... kalau sama jer nanti saya remove lah plugin tu balik sebab, kalau banyak sangat plugin takut slow plak web tu nanti...
  15. MasterG

    Cara Mudah Kurangkan Bouce Rate Laman Website

    alamak kantoi lah plak pasal traffik nie, haaa bro traffik ada datang dari organik ada datang facebook fan, saya baru tau fan di facebook leh buat site kita hit secara mendadak, facebook fan tu pun bro baru 1 tahun buat, tak ramai lagi orang like tapi impact dia memang meletup... saya cuba gak...
Top