Recent content by LongahLong

  1. L

    Gajet maxis cekik darah?

    Jimat utk ibu bapa ku yg kebanyakan masa hanya guna phonecall terus utk berhubung dgn saudara mara ataupun kawan2, hanya perlu RM28 sebulan utk stay active dan ada unlimited phonecall.
  2. L

    Gajet maxis cekik darah?

    Sudha lama ku x dengar ada telco yg bagi birthday reward, hanya Xpax saje yg ada bagi pd masa skrg ni.
  3. L

    Teknologi teknologi smart parking

    Masa kini byk kerja yg perlu guna internet, kalau zaman 5G sampai tentu dpt meningkatkan ekonomi negara kita dgn adanya kelajuan internet yg lebih laju lagi, dpt bersaing dgn negara2 lain di rantau Asia ni.
  4. L

    Teknologi teknologi smart parking

    Perlu tengok 5G tu dikembangkan oleh syarikat yg mana, kalau TM ku rasa mmg dlm satu tahun atau dua seluruh negara kita sudah ada connection 5G, x perlulah nak tunggu lama2.
  5. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Bagus utk golongan yg pendapatan sederhana, boleh kurangkan perbelanjaan mrk sebulan tapi masih cukup data diguna utk keperluan mrk seharian seperti utk tugasan kerja.
  6. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Mana ada telco yg bagi unlimited data hanya utk 58 sebulan, biasanya juga perlu sampai RM80 lebih, kalau unlimited call biasanya semua telco ada utk harga yg murah.
  7. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Dpt customize mcm mana? Sama mcm Yoodo tu ke?
  8. L

    Teknologi All Telco Plan in Malaysia

    Ku rasa telco kini lebih kurang sama je package yg mrk offer tu, yg perlu bimbang hanya line mrk bagus ke x...
  9. L

    Teknologi Pelan unlimited calls

    Kalau guna prepaid plan rasanya ada yg lebih murah lagi, tapi mcm x ada data percuma yg dibagi dan x ada unlimited call.
  10. L

    Teknologi Pelan unlimited calls

    M dan L tu apa beza? Bayar lebih perlu brp? Mahal ke x?
  11. L

    Tips travel balik kampung

    separuh harga mmg ada org yg mau beli punya jika keadaan benda2 yg anda jual masih baik, dengan kos hidup kini yg semakin meningkat, x semestinya semua barang beli yg baru punya.
  12. L

    Tips travel balik kampung

    betul tu, dengan adanya fungsi seperti auto bump dan juga spotlight kita x perlu bimbang x dpt nak bersaing dgn penjual2 yg sudah lama berniaga kat platform tersebut, semua org pun ada peluang utk menjayakan bisnes sendiri kat Carousell. https://blog.carousell.com/bump-top-spotlight/
  13. L

    Tips travel balik kampung

    Skrg org ramai lebih suka berniaga secara online kerana lebih kurang perlu komitmen dan modal berbanding dgn perniagaan tradisional, perlu sewa kedai
  14. L

    Tips travel balik kampung

    Mungkin dia x ada masa nak cuci sendiri, masih perlu bawa anak lagi, mana ada masa lagi untuk cuci kereta? Kalau ada masa pun pun rela pergi tidur, kereta tu panggil orang lain untuk basuh saje.
  15. L

    Tips travel balik kampung

    Travel jauh mesti nak bawa Ipad tengok drama, ada sesetengah yang x boleh tengok screen masa dalam kereta, kata akan pening kepala, tapi aku x hadapi masalah macam ini.
Top