Recent content by LongahLong

  1. L

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Bukan semua org yg mau naik bas sbb balik kampung nanti x ada kereta nak guna pulak, kalau nak ikut kereta saudara mara pun x dapat nak muat semua org kan...
  2. L

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Biasanya aku isi penuh boleh guna terus sampai ke rumah, tapi mungkin sbb perjalanan ku pendek sikit hahaha, tapi itu mmg masalah biasa pd musim perayaan...
  3. L

    bisnes online first timer

    Eh, mana ada lambat line Unifi tu, mmg kadangkala masa akan ada masalah sikit tapi xlah lebih dari satu hari, hari biasa mmg ok je aku guna.
  4. L

    bisnes online first timer

    Online bisnes mmg bagus skrg sbb kita dpt mencari pelanggan yg lebih ramai berbanding kita buka kedai terus di mana kita perlu cari lokasi yg baik dahulu. Kalau masalah internet pakai je Unifi dari TM, x ada masalah langsung aku guna.
  5. L

    kelebihan 5G stand alone

    Aku rasa bukan TM yg x mau tapi telco lain yg x mau bekerjasama dgn TM sbb mrk cuba utk jadi telco pertama yg menjayakan 5G, tapi tengok prestasi mrk tu mcm mustahil saje...
  6. L

    kelebihan 5G stand alone

    Patut mrk fokus pd meluaskan coverage mrk dulu sebelum meniru pihak TM utk buat 5G juga, mmg aku byk dengar complain tentang line yg lembap dari telco lain, hanya TM saje yg x ada masalah.
  7. L

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Telco lain aku x berapa percaya kemampuan mrk tu, mcm Umobile tu mmg mrk offer harga yg rendah tapi line x bagus, byk kali x dpt nak guna ketika pd waktu kecemasan, mengamuk aku dibuatnya.
  8. L

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    X mungkin negara lain sudah melangkah ke arah 5G kita masih mau stay kat 4G saje, mmg akan ambil masa yg lama sikit tapi berbaloi juga kalau kita ada teknologi mcm tu.
  9. L

    cctv diwajibkan di setiap rumah?

    Well actually we are not too slow to begin with as currently in South East Asia not much countries have 5G also and we are one of the first to have it, just need to give TM the time they needed to finish it up.
  10. L

    cctv diwajibkan di setiap rumah?

    Not really, TM has enough workers and experience in this field compared to other companies so Im sure they are able to complete it much faster and efficient than the others.
  11. L

    smart RFID untuk ternakan

    hahaha, teknologi ni mg buatkan hidup kita lebih mudah tapi tanggungjawab kita masih ada, hanya perlu susah2 buat sendiri dan bergantung kpd sistem saje utk buat kerja kita.
  12. L

    smart RFID untuk ternakan

    x sangka masa kini bidang ternakan pun sudah ada teknologi mcm ni, masa dulu tu org ramai anggap bidang ternakan sebagai bidang yg susah cari makan, tapi lain pulak keadaan masa kini.
  13. L

    mesin basuh child lock

    mahal pun lebih sikit je berbanding dgn yg biasa, tapi ia lebih selamat jadi ku pun rasa berbaloi lah kalau kita berbelanja lebih demi keselamatan anak2 kita.
  14. L

    mesin basuh child lock

    hmm bahaya juga kalau kanak2 terjatuh tanpa sengaja ke dlm mesin basuh tu, x pernah ku fikir tentang masalah ni sbb x ada anak2 kecik kat rumah, kalau kahwin nanti ku perlu beli mesin basuh yg ada smart lock juga.
  15. L

    Luar Negara Sarung tangan 5G

    betul tu, kalau line yg lagging sudah tentu x dpt nak guna teknologi mcm tu, dengar kat 5G ialah berpuluh lebih kali ganda berbanding 4G, x sabar ku nak tunggu Malaysia ada 5G.
Top