Recent content by limyh

  1. L

    Tips pakai minyak wangi/perfume

    dulu terus pakai kat baju, dan gosok perfume di bahagian tangan, rupa-rupanya salah pakai. sehingga kawan bagi tau baru saya bersedar, haha. baru je tau pakai perfume pun ada banyak benda yg kena perhatian. kalau bukan bazirkan perfume saja, haha.
  2. L

    Alkisah 'Apabila Kita Ingin Bermula..'

    tiga tiga pun kena, takut orang kata, malas dan menlengah-lengahkan perkara yg kena buat, dan tak tau nak buat apa sebagai permulaan. tau kelemahan diri, tapi masih tak ambil tindakan. nampaknya kena bertaubat dan ambil tindakan yg sewajar. terima kasih atas perkongsian.
  3. L

    Dakwat mudah tanggal, dedah kepada penipuan

    ya, macam dakwat biasa saja, sekali cuci, dah hilang separuh, memang tak berkualiti. kena ada kualiti sikit sebab ia bukan untuk penggunaan biasa, tetapi berfungsi untuk mengelakkan berlaku penipuan dalam mengundi dengan fungsi utama dakwat itu tak luntur, malangnya ia tak berfungsi langsung di...
  4. L

    Caj tambahan elektrik bagi bil RM77 ke atas

    malam-malam tutup lampu dan tidup awal, jangan buka kipas, buka tingkap besar-besar sudah. pergi McD kalau nak buka laptop, baru boleh jimat elektrik kat rumah. kalau tidak, kena bayar lebih jika bil elektrik lebih RM 77. Beban rakyat semakin naik, speechless.
  5. L

    Movie terbaru di pawagam?

    lolx, typo. Oblivion baru betul. mengisahkan kehidupan 60 tahun mendatang saat bumi porak poranda akibat perang dan bencana global yang disebut Scavs. Jack Harper (Tom Cruise) ditugaskan untuk memeriksa drone atau pesawat pengintai yang diletakkan di bumi untuk mengetahui, apakah ada serangan...
  6. L

    Memulakan perniagaan buah-buahan

    jual buah-buahan yg siap buang kulit atau? sebab masa university saya, ada satu kedai buah-buahan, mereka jual buah-buahan yg siap buang kulit dan diminati oleh para mahasiwa/siswi. buah-buahan mereka sangat segar berbanding dengan lain dan niaga dia sangat baik. boleh cuba jual kat kawasan...
  7. L

    Cara Apa Student Boleh Buat Duit Online

    ada smartphone boleh pi download Tapporo apps, pi dalam tengok video dan task lain-lain agar boleh dapat untung. saya belum try lagi, tapi dah download, nanti balik rumah try.
  8. L

    Movie terbaru di pawagam?

    Broken city, kecoh hantu raya tok chai, long weekend, langgar, ablivion...
  9. L

    Smoking Effects

    everyone oso know smoking harm our health, but still a lot of ppl can get away from smoking, then know it is bad, but they cant control themself to stop, coz addicted ady. what we can do is advise them to stop, it is difficult, but we must do it. for those who are non smoker, pls dun try to...
  10. L

    Rahsia kehebatan Cina Pulau Pinang asal naik tongkang sekarang Jutawan kaya raya!!!!!

    saya rasa jiwa tak putus asa merupakan kunci kerjaya orang cina. mereka tidak berputus asa untuk mencari dan menerokai peluang untuk berjaya, sangat rajin untuk mengejar impian, gagal pun akan berdiri semula dan berjuang untuk hidup, maka mereka akan berjaya. tapi bukan semua orang cina buat...
  11. L

    Empat kereta tepi jalan remuk dilanggar

    kes ini baru berlaku pagi tadi? office saya kat bayan baru sana saja, tapi tak ada orang bagi tau ada berlaku kemalangan, baru je tau selepas buka WC. nasib baik tak ada siapa2 yg tercedera dalam kes ini. mereka kena tukar yg baru.
  12. L

    Lelaki maut ditembak ketika makan bersama keluarga

    dah banyak kes ini macam berlaku kebelakangan ini, minggu lepas hometown sana ada seorang kena tembak mati di kopitiam. berapa minggu yg lepas, ada seorang ditembak mati semasa memandu kereta dan berhenti di depan lampu isyarat di penang. dah tak aman masa kini.
  13. L

    Perempuan Putus Cinta Cubaan Bunuh Diri..

    kalau orang tak cinta kat diri, maka kena tau lah cintai diri. putus cinta cuma salah satu proses pembelajaran dalam hidup kita, anggaplah putus cinta tu sbg pengalaman menuju ke arah dapat bahagia, maka hidup akan jadi lebih positif dan meriah.
  14. L

    Why People don't like to going Doctor???

    coz they jz think is jz like a little ill, jz take some pills to cure, no need to go for doctor. yup, most of the time is the money problem, ppl will think little ill no need go to see doctor, wait till serious only they, but some time it is too late.
  15. L

    Tea And Health!!

    cant drink tea with empty stomach, cant drink tea after meals, coz both oso will harm our body. drink the tea at the right time with the suitable quantity.
Top