Recent content by Koretsu

  1. K

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Bagusnya, kalau kawasan sendiri aku tau di mana ada Petronas, tapi kini sudah pindah ke KL susah utk aku cari lokasi mrk tu sbb x masak jalan lagi, kalau ada GPS mudah utk aku cari.
  2. K

    Ubi Kucai

    Betul cakap kau ni, TM mmg sudah memahami kepentingan 5G kpd hidup rakyat sekalian, oleh sbb tu mrk pun bertungkus lumus menjayakannya dlm masa yg singkat supaya semua rg dpt menerima manfaatnya.
  3. K

    Ubi Kucai

    Kalau nak tau sama ada 5G milik telco tu bagus ke x kita boleh tengok dari line mrk skrg, line TM tu mmg stabil skrg dan coverage juga luas, jadi aku pun lebih yakin dgn 5G Tm pd masa kelak.
  4. K

    Ubi Kucai

    5G telco lain tu bukan stand alone punya, jadi sistem mrk pun x sama dgn TM punya, 5G stand alone milik TM tu lebih pantas, efisien serta kos efektif utk dibuat.
  5. K

    teknologi medikal 2020

    Actually telco can just cooperate with TM instead of trying to build their own 5G system also, TM had the best chance of succeeding, no need for other telco to try to the same but in the end wasting their time and resources.
  6. K

    teknologi medikal 2020

    Mmg coverage TM best berbanding dgn telco yg lain, TM sudah meliputi hampir seluruh rantau Malaysia ni, jadi x hairan 5G akan jadi sama juga, buat pengetahuan anda kelajuan 5G ialah berkali ganda lebih pantas berbanding dgn 4G.
  7. K

    teknologi medikal 2020

    Maksudnya 5G dpt disediakan dgn kos yg lebih rendah sbb TM sudah ada kebanyakan infrastruktur yg diperlukan, hanya perlu upgrade saje, jadi rakyat juga dpt menikmati 5G dgn harga yg lebih rendah.
  8. K

    cctv diwajibkan di setiap rumah?

    Well thats the difference between Stand Alone and non Stand Alone 5G, Stand Alone 5G is much more efficient, cost effective and faster connection compared to the fibre non Stand ALone that other telco is trying to do.
  9. K

    cctv diwajibkan di setiap rumah?

    Even with TM doing it alone I dont think they have any issues with it also tho, last time they also start up themselves when we got no internet, so this time around they should be able to do the same too especially when they got the experience already.
  10. K

    cctv diwajibkan di setiap rumah?

    Better for other telco to cooperate with TM to develop 5G instead of trying their own... some of the telco their line are not even stable yet, how are they able to start with 5G I also duno hmm...
  11. K

    smart RFID untuk ternakan

    https://amanz.my/2019223638/ ku juga ada tengok berita tentang tu, kalau TM tentu mrk boleh bekalkan perkhidmatan tersebut kat seluruh Malaysia tanpa masalah yg byk, mudah utk mrk jadi pertama yg launch 5G di Malaysia.
  12. K

    smart RFID untuk ternakan

    Yg tu ku rasa bukanlah 5G yg lengkap, 5G bukannya hanya berkaitan dgn perhubungan antara smartphone tapi luas lagi coverage mrk tu, ku hanya tunggu TM utk mendapatkan perkhidmatan yg paling sempurna.
  13. K

    smart RFID untuk ternakan

    Yup yup, kalau telco yg lain mrk hanya tahu buat benda yg berkaitan dgn perhubungan saje, kalau teknologi mcm robot dan kereta tu mrk x mahir, hanya TM yg ada kepakaran dlm bidang ni.
  14. K

    mesin basuh child lock

    Nka tunggun telco lain masih perlu masa yg lama hehehe, kalau TM mmg sudah dlm testing stage, dgn pengalaman mrk x jaid masalah utk habiskan pd tahun depan. https://amanz.my/2019223638/
  15. K

    mesin basuh child lock

    x perlu kagum sgt dgn negara yg lain, kita Malaysia x lama lagi juga ada sudah, TM ni sudah hampir siapkan teknologi tersebut, hanay tunggu masa je utk membuat pengumuman rasmi.
Top