Recent content by joker

  1. joker

    Hadith Bukhari vol.1 no. 364

    Narrated Abu Huraira: The Prophet forbade two kinds of sales i.e. Al-Limais and An-Nibadh (the former is a kind of sale in which the deal is completed if the buyer touches a thing, without seeing or checking it properly and the latter is a kind of a sale in which the deal is completed when the...
  2. joker

    Jom buat startup?

    komen saya.. saya sokong benda ini dan suka saya menginggatkan diri saya sendri dan kawan2 semua, biarlah benda yg kita buat tu memberi manafaat kpd org mengikut hukum syarak. barulah selamat dunia akhirat. maaf kalau komen ini menyinggung mana-mana pihak. terima kasih
  3. joker

    Pekerja bengkel cipta robot Transformers

    dkt aeon bndaraya melaka dh de optimus prime.. lbih kurg 10kaki la tgi dia.. pon dibuat dr brg terpakai..
  4. joker

    Belasah Peragut Sampai Puas Hati

    follow hudud paling bagus.. curi = potong tangan, kalo bunuh = bunuh
  5. joker

    HUDUD? kamu semua rase sesuai x hudud ni digunapakai pada masa kini?

    nice 1 jiheccc sokong pe yg bro ckap.. otak kita dh dipesongkan dgn jaya nyaaa...
  6. joker

    HUDUD? kamu semua rase sesuai x hudud ni digunapakai pada masa kini?

    salam 1st of all sori la kalo kata2 aku agak menyinggung tapi aku nak tegaskan di sini, kita sebagai hamba mesti follow The Creator kita.. xkira zaman, xkira umur, xkira status dll.. kita dah la xbuat lg mau citer lebih2.. ngat kita ni sapa.. besor sgt ke kita ni... tlg jgn guna akal kita...
  7. joker

    Jam Tangan Tourbillon Skeleton Manual Wind ^_^

    jam sudah dipakai.. tq TT.. selamat ari raya yeee
  8. joker

    Asb halal/haram

    dengan tegas aku nak terangkan di sini.. kita berpandukan quran n sunnah so xyah la nk ikut mufti ke fatwa ke apa ke.. kalau dah dalam quran n hadis dah mengatakan haram.. just follow and die with it.....
  9. joker

    FOREX HALAL dan HARAM

    Islam bukan menyusahkan tapi ianya amat la senang. org2 mcm kita ni yg buat jadi susah sampai terkonpius.. Sbb pe jd cmni? sb duit.. kita dh ditaburkan ngn duit dh dilemakkan ngan duit sbb tu bnde cmni pon jd pening jd gaduh jg perbalahan. apa yg korg ssh2 sgt.. refer pd Quran n hadis. kalo de...
  10. joker

    [WTB] Mencari Programmer utk Website Program E-Learning

    saya boleh buat guna drupal contoh http://teachingmatters.org menggunakan drupal pm saya kalo berminat
  11. joker

    Mencari pembuat laman web utk jualan produk perfume + affiliate program

    saya wat guna Drupal.. bleh pm kalo berminat.. Tq
  12. joker

    Mencari designer mengEDIT foto

    tq kpd yg berminat. quota ni telah full. Sila layari anakabah.com utl tgk hasil nyeee..
  13. joker

    Mencari designer mengEDIT foto

    pojek ini adalah klon manbabies.com n aku dh dpt designer yg di cari. tp still mencari 1 org lg utk simpanan in case byk pojek. More info bleh jenguk ke AnakAbah.com(dlm proses dijangka 7/7/11 akan launch sepenuh nye) p/s: designer aku cas RM5 1 foto..
Top