Recent content by jamiah_Fasir

 1. jamiah_Fasir

  Tukar air filter kereta utk jimat FC

  Sebab minyak dia dah menambahbaik proses atomisasi, jadi minyak jadi lebih licin dan tidak cepat haus. Masa kami memandu, kereta lebih stabil dan boleh jalan dengan jarak yang lebih jauh.
 2. jamiah_Fasir

  Tukar air filter kereta utk jimat FC

  Prodrive bagus juga, ada satu kali saya pergi highway isi minyak prodrive, rm 30 dah boleh pergi 120 KM, dulu lebih kurang 100KM sahaja...
 3. jamiah_Fasir

  Tukar air filter kereta utk jimat FC

  Kes emergency tak ada pilihan lah, mesti kena settle masalah kereta dulu, tapi workshop luar mesti naik harga, takur kena tipu sahaja, kualiti kerja mereka tak pasti boleh percaya tak.
 4. jamiah_Fasir

  Tukar air filter kereta utk jimat FC

  Kamu buat servis dekat mana, workshop luar ke atau servis center sendiri. Macam saya lebih yakin kalau hantar servis di servis center... perkerja sana lebih professional sikit.
 5. jamiah_Fasir

  Dyno tab.

  Kalau selalu campur petrol tak menjejas enjin kereta ke? Tapi ikut pandangan kamu, mungkin dalam masa dekat tak nampak apa lagi, dalam masa panjang jimat sikit pun jadi banyak.
 6. jamiah_Fasir

  Dyno tab.

  Petrol nak pakai mana baru tahu dia sesuai, kalau cakap nak jimat minyak yang apa boleh jimat, bagi saya mcam lebih kurang sama sahaja, kata ada yang boleh tahan lama sikit pun bukan ada perbezaan banyak.
 7. jamiah_Fasir

  Dyno tab.

  Sekarang ron 97 yang harga tinggi sahaja, ron 95masih kekal harga sama, kalu betul betul nak jimat kena kurangkan penggunaan kereta, kalau pergi tempat dekat jalan kaki pun sampai.
 8. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  Nampak dekat sahaja, nak pasang sampai ke tempat kamu saya rasa masih kena ambil masa lagi. kalau nasib baik bulan depan dah boleh pasang ke tempat kamu.
 9. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  Betul juga, kalau di office boleh refer pekerja yang sama, kalau guna phone call susah nak cari balik staff yang pernah cakap dengan saya. Nanti saya kena ditanya dengan soalan yang sama sahaja.
 10. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  Saya pun nak tahu benda tu, saya tanya kat office mereka kata kalau pengguna TM streamyx nak upgrade ke unifi biasa tak payah, tapi kena hantar staff pergi tengok dulu rumah saya kalau boleh pasang macam biasa, mesti pasang port dengan percuma.
 11. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  oK, jadi best lah kalau boleh tukar ke unifi, yang 100 mbps nampak macam best. tangok movie mesti tak ada masalah kan? tak sabar lah nak ambil pakej ni.
 12. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  Kena tunggu sampai dapat, kalau tak pergi office tanya je, nanti mereka akana minta alamat penuh dan check coverage tu. Lepas tu bagitahu kamu akan datang, saya dah buat benda ni selama 3 tahun, akhirnya sampai juga.
 13. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  oh ye ke? tapi kenapa saya nampak official page sana banyak orang cakap line slow dan pekerja tak respond, tunggu lama pun tak boleh selesai masalah.
 14. jamiah_Fasir

  unifi unifi unifi

  sekarang saya ingin upgrade tm saya ke unifi, tapi saya dengar banyak complain pasal line dia teruk, betulkeh? pakej 100mbps pun macam ni ke?
 15. jamiah_Fasir

  Jadilah Pelancong Bijak

  Tak rugi pun kalau tak sempat beli tiket dalam masa promosi diskaun ni, saya rasa dia akan keluar banyak promosi lagi untuk member, tunggulah apa promosi menarik yang akan dikeluarkan, sekarang kumpul big point dulu...
Top