Recent content by imamkhalid

  1. imamkhalid

    Siapa Tau Buat Macam Ni?

    Ish, tak payah sampai 2 tahun. Cuma perlukan sedikit masa untuk buat marketing. Pengalaman lalu, tak sampai sebulan dah boleh dapat sitelinks tu, janji cukup syarat SEO. Try search "ezreload" kat Google.
  2. imamkhalid

    Wordpress- Nak letak www atau tidak?

    Ala bro ni, baca la elok2. Bukan kata kalau letak www mesti melayu, ce baca semula. Alang2 dah ada yang nak tau sangat, jom kita sembang pasal sejarah sket. Sebenarnya www itu ASALNYA adalah untuk membezakan antara laman web dan laman bukan web. Dulu (ni dulu yer, bukan sekarang) istilah...
  3. imamkhalid

    Termasuk dalam senarai blacklist PTPTN

    Member aku (PTPTN Blacklisted) baru jer pegi dan balik dari indon, tak kena pape pun...
  4. imamkhalid

    bisnes prepaid:sistem ereload atau kad fizikal..mana pilihan yang lebih baik

    Pandangan aku, mesti guna e-reload, backed by kad fizikal. Sebabnya semua e-reload server ada masalahnya tersendiri, tidak akan ada yang perfect. Bayangkan, server telco (Celcom, Maxis, DiGi) yang bernilai puluhan juta ringgit pun kengkadang down, apatah lagi server kita yang RM30k... Nak...
  5. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    saya setuju
  6. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    Apa yang dimaksudkan adalah sama di antara letak produk affiliate, atau letak produk sendiri, atau masukkan produk. Semua ketiga2 elemen tersebut merujuk kepada URL laman web yang hendak dipromosikan. Pengguna akan terima buyer secara direct dan indirect, bergantung kepada produk dan teknik...
  7. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    Tips bernas, terima kasih bro. Tapi sebenarnya hasrat saya, let the product talks. Biar sales perlahan janji semua pengguna berpuas hati. Biar orang boleh ukur kejayaan produk ini dari mulut orang lain. Selain itu, adalah untuk menjaga privasi saya. Hanya orang2 yang benar2 berminat akan...
  8. imamkhalid

    Bisnes Topup

    Just my 2 cent... Kalau nak jual topup sebab demand tinggi di kawasan anda, join jer mana2 topup company yang guna Flash Machine sebagai server. Jangan berkira sangat soal kadar keuntungan, tak baik untuk kesihatan minda. Kalau nak berjinak2 dengan bisnes lalu memilih untuk menjual topup...
  9. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    Multiple platforms, multiple techniques. Bina backlinks adalah satu daripada teknik yang digunakan, namun semua aktiviti itu dan yang seumpamanya tidak perlu langsung disentuh oleh pengguna sistem. Pengguna hanya perlu masukkan maklumat produk mereka dan biarkan sistem yang menjalankan semua...
  10. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    Semua dipasarkan secara online di Malaysia. Insya-Allah jika produk ok, jualan mudah dilaksanakan.
  11. imamkhalid

    Software Pemasaran SAP

    Update terkini: Thread tersebut telah pun di-delete oleh admin kerana 2 sebab. Pertama thread berunsur iklan yang sepatutnya diletakkan di thread berbayar, dan kedua terlalu hype seperti program head hunting. Oleh yang demikian, saya akan teruskan sebarang perbincangan di sini sahaja...
  12. imamkhalid

    like button error

    tunjuk la source-code, mana tau kot2 otai2 kat sini bleh bantu...
  13. imamkhalid

    Ayat POWER dalam PERNIAGAAN

    "Harga dinaikkan RM1.00 selepas setiap satu salinan dibeli!" Yang ni saya pernah buat, memang laju, tapi produk kena betul2 power...
  14. imamkhalid

    Koleksi tips adsense

    Ada masalah ker dengan alamat ni? Sebenarnya "alamat selengkapnya" tak penting, yang penting sampai. Tips adsense hari ini: Buat free services yang berguna kepada orang ramai seluruh dunia. Contoh: pemendek URL (http://ik.my). Tiap2 bulan dapat cek, real passive! Pengalaman Ngeri: Pernah...
  15. imamkhalid

    Wordpress- Nak letak www atau tidak?

    Just my 2 cent... Kalau orang tu pure Melayu asli, memang dia akan letak www, sebab orang Melayu sukakan sesuatu itu selengkap yang boleh. Tapi kalau orang tu pure IT, biasanya akan guna prinsip KISS (Keep It Stupid Simple), terpendek dan teringkas adalah TERBAEKKK!
Top