Recent content by haydenz

  1. haydenz

    Jual ps2 jenis lama yg rosak chip ..

    PS2 mmg dah takde demand dah sekarang. even yang used n still working pon dah bole dapat below 150RM di ebay. Atas tu screen shot sell through ps2 yg dah rosak. nampak macam tinggi tapi actually junk yg terjual satu je, tu pn die let go semua game2 die. the rest of the list ialah misleading...
  2. haydenz

    New Spring 2014 Seller Standard Update - apa yang bagus?

    Start dari Ogos 2014 ni ebay dah start set up standard baru untuk seller. Boleh check di http://pages.ebay.com/sellerinformation/news/springupdate2014/sellerstandards.html Aku pening bila baca apa yg ebay cakap so aku rujuk dekat community br paham. aku nampak point yg bagus 2 je. 1...
  3. haydenz

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Wsalam, aku tunggu gak otai2 reply kalo ada yg nak offer servis tp macam takde dah. kalau setakat bil letrik atau resit barang2 ataupun credit card statement bole try buat sendiri. aku dulu edit tak pakai photoshop, pakai ms paint je. semua lepas. yang penting kene tau font apa yang diguna...
  4. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    ok yeke. sbb awal taun ni ada beli barang dr ebay us takde plak ada extra charge. brg kecik kot. tgh down jap. first time dpt negative feedback dr customer. claim brg tak smpi n mintak full refund. tapi barang2 customer lain yg hantar satu batch dgn die sampai jer.silap aku gak tak anta dgn...
  5. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    try check out amazon france, german dgn uk plak. boleh try jalan kat ebay region sana kalo ada niche ko. anyway sejak bila beli brg ebay dr seller us kena import charge nih? dah la mahal :-/
  6. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    Alang2 dah ada rakan ebay lain dah start thread mari kita hidupkan balik thread ni dengan info2 berguna mungkin semua sudah tahu best match keyword merupakan salah satu taring anda untuk survive di ebay tapi tahukah anda best match algorithm ditune oleh ebay tiap2 tahun jadi katakan dalam...
  7. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    aku bkn otai, aku ikan bilis je dalam lautan ebay nih.hehe otai ramai dah berundur sejak ebay byk songeh, especially bila FVF dikira total price dgn shipping (dulu FVF kira item price je). kalau mahukan cabaran dan ilmu, masuk de dgn fr skali. pakai akaun berasingan. pakai google translate...
  8. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    Aku rasa requirement yg ko maksudkan tu 21 days payment hold kalo menjual dekat ebay.com (syarat nak lepas 1.90 hari dari jualan pertama, 2. lebih 25 sales transaction di ebay.com 3. total lebih 250USD in sales) Berbalik pada persoalan asal, 1.dah try niche tu kat ebay.au dulu? aku pernah...
  9. haydenz

    Betul ke ebay boleh buat income mencecah 100k?jom bincangkan....

    Kalau akaun kene suspend biasanya problem dekat ip address, registered address, cache etc dan akaun nk pakai biasa collect feedback dulu dan peram baru jalankan. tu cara aku yg dulu la time main ebay black hat. dan kalau still kene suspend rasanya problem kat niche tu sendiri. samada vero/ebay...
  10. haydenz

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Sunyi sepi je sub forum eBay ni. ada lagi ke yang aktif berebay? Saya da menceburkan diri balik dlm ebay setelah berehat 2 taun++ sbb main akaun kene pancung. Nak tau ada sape2 lagi yg masih buat ebay, maybe bole berkongsi2 ilmu. :)
  11. haydenz

    eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

    johanedison bro, bole pm i jugak tak details psl vcc tu? reloadable ke atau utk verify je?
  12. haydenz

    Kaspersky 2012 - Harga Runtuh!! (KAV=RM20, KIS=RM25)-Untuk Warga WC Sahaja!!!

    ok bro, check emel.payment setel :D
  13. haydenz

    Notification of Limited Account Access RXI062

    aku nk tambah lagi info utk korang in case kalo yg blom tau lagi.spy yg bro waja maksudkan ialah web beacon.senang citer even korang tak gi website ebay pon die bole tanam cookies korang dgn display image yg derang provide.tu pasal sifu2 galakkan kite guna gmail sbb die mmg auto...
  14. haydenz

    Cara2 order dgn AN

    aku pon takleh gak. asek2 kuar invalid order.. berry offline plak.takleh nk tanya.
Top