Recent content by golet2007

  1. golet2007

    Promote E-Book Cara Berkesan. Macamana caranya?

    Salam utk semua ahli WC dan pakar-pakar internet biz. Saya nak minta tips atau atau apa-apa info ttg bagaimana nak promosi e-book yang telah siap dihasilkan....terutama dari segi bentuk ayat atau cara penulisan bagi promote produk e-book. Kira nak rancang untuk promote dalam blog or website...
  2. golet2007

    ---> Suatu Pesanan Untuk Semua Newbies (Usahawan Yang Baru) <------

    Satu info yang sangat berguna khasnya untuk newbie.kadang kala, oleh kerana terlalu memikirkan untuk mendapatkan wang secara cepat atau keinginan untuk menjadi "kaya", kita mudah hilang fokus dan ada kalanya terpedaya dengan program yang tidak sesuai. TQ untuk info ini.
  3. golet2007

    Tips : Mula ceburkan diri anda didalam bidang jualan design grafik

    Betul tu.nak belajar grafik perlu ada komitmen, minat dan kesungguhan. kreativiti tu pula satu kelebihan jika nak ceburi bidang grafik.banyak2 kan melawat website kat luar, dan peka kepada trend atau design terkini. Misalnya nak belajar photoshop kenalah rajin membaca atau menonton tutorial.dulu...
  4. golet2007

    Pengurusan Kewangan: Bagaimana elak "pokai" awal dan tengah bulan!!

    "Pokai" atau kurang duit sebelum hujung bulan pastinya membuatkan kita pening kepala. lebih-lebih lagi jika tarih nak terima gaji masih jauh. Lagi pening jika ditambahkan lagi dengan masalah di luar jangkaan misalnya nak repair keta, bayar sewa, kos petrol kereta meningkat,bayar bill...
  5. golet2007

    Bagaimana cara anda berehat??

    Sebelum merehatkan minda, rehatkan dulu fizikal atau tubuh badan. Kenapa? Sebab,diwaktu kita bekerja secara fizikal, minda kita diperlukan untuk membantu akal berfikir. dengan erti kata lain, jika tubuh badan tidak berehat, maka minda pun tidak dapat direhatkan. Antara cara merehatkan...
  6. golet2007

    Bagaimana cara anda membuktikan kasih sayang anda pada ibu dan bapa anda?

    Sememangnya ibu bapa merupakan insan terpenting dalam hidup kita. Renungkan kembali kali terakhir kita dijaga oleh ibu bapa sehingga kita mampu untuk berdikari sendiri. Katakan, ibu bapa telah menjaga kita daripada bayi hingga kita bekerja dalam lingkungan minima umur 24 tahun. Dalam tempoh...
  7. golet2007

    Tips Mengekalkan Rumahtangga Yang Bahagia

    Ya, saya doakakan kebahagiaan saudara. Sesungguhnya, segala yang baik pastinya datang daripada Maha Pencipta.
  8. golet2007

    Minda Negatif Punca Akan Terus Gagal

    Kenapa wujudnya minda "NEGATIF", kenapa bukannya minda "POSITIF"? Kita bandingkan dengan situasi, kenapa wujudnya "kegagalan", bukannya "kejayaan"? Jawapannya mudah. Keyakinan dalam minda dan hati kita. Sejauh manakah kita dapat pergi untuk berjaya? Seajuh manakah tahap kemampuan saya...
  9. golet2007

    Apakah Ciri-ciri Seorang Yang Berjaya?

    Bila kita berbicara mengenai topik "apakah ciri-ciri seseorang yang berjaya", tanyalah diri kita mengapa wujudnya perkataan "berjaya". Sudah pasti kerana wujudnya juga perkataan "gagal". Kita hidup untuk diberi pilihan, iaitu samada ingin "berjaya" atau pun "gagal". Mari kita lihat perkataan...
  10. golet2007

    Punca penceraian di Malaysia

    Secara umumnya, perceraian merupakan tindakan terakhir yang menjadi penamat kepada hubungan rumahtangga. Perceraian terpaksa dilakukan sekiranya tidak wujud lagi persefahaman antara suami isteri yang berumahtangga. Terdapat tiga peringkat utama yang dilalui sebelum sahnya terjadi perceraian...
  11. golet2007

    Bahaya menabur fitnah

    Terima kasih atas ruangan rohani yang dimuatkan untuk tatapan bersama. Sesungguhnya fitnah itu lebih teruk daripada membunuh. Fitnah itu merupakan pedang yang menusuk ke dalam jantung orang lain. Fitnah memporak-porandakan hubungan kita samada hubungan dengan orang lain, sahabat, maupun ahli...
  12. golet2007

    Tips Mengekalkan Rumahtangga Yang Bahagia

    Ya, semoga setiap kita, tak kiralah yang ber"couple" atau pun dah berumahtangga akan menjadikan perhubungan itu suatu yang indah. Ingin saya kongsikan bahawa dalam menjaga hubungan perlu ada SE JU TA atau disebut "sejuta". Istilah ini saya rekakan sendiri yang mana ia merupakan singkatan...
  13. golet2007

    Tips Mengekalkan Rumahtangga Yang Bahagia

    Kebahagiaan merupakan perkara yang sentiasa ingin dinikmati oleh mana-mana pasangan yang telah berumahtangga. Terdapat beberapa tips dan panduan yang mampu untuk mengeratkan hubungan yang kukuh antara pasangan anda: 1. MURAH DENGAN SENTUHAN DAN BELAIAN KASIH SAYANG: Berikanlah ciuman...
  14. golet2007

    Buat duit dengan photoshop

    Bagi yang ingin buat bisnes daripada photoshop, teruskan jika anda benar-benar minat, tekun dan memiliki daya kreativiti. Biasanya, pelanggan lebih menyukai hasil grafik yang berkualiti, jelas mesejnya, kreatif dan kelihatan unik. Fikirkan agar sesuatu grafik itu berlainan daripada grafik...
  15. golet2007

    SAYA MINAT UNTUK BELAJAR PHOTOSHOP, Tapi…..

    Sebenarnya, Pohotshop ni taklah susah sangat untuk dipelajari. Paling penting ialah "MINAT" dan "KETEKUNAN" untuk belajar. Bila dah pandai teknik-teknik asas, maka bahagian terpenting ialah "KREATIF" dalam menghasilkan grafik. Situasinya sama seperti Messi, seorang pemain hebat. Jika masa...
Top