Recent content by fared

  1. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    salam sifu, saya ada 1 akaun ebay ni yg feedbacknya dah banyak, tetapi masalahnya paypal akaun tersebut sudah kene permenant suspent tp ebay langsung tiada masalah, persoalannya boleh x aku remove akaun paypal yg lama, tukar semua maklumat akaun ebay & link dgn paypal baru yg maklumatnya sama...
  2. F

    eBay dah BAN vcc, kepada perempit akaun tegar , jom kita bincang!

    salam sifu2, saya dengan rendah diri ingin bertanya tentang tips untuk guna vcc ni? dengarnya kalau kita dropship kita tidak boleh beli direct dr akaun paypal kita yg masuk payment supaya paypal tidak mengetahui kita buat dropship.. kita perlu send payment ke akaun lain.. tetapi apakah cara...
  3. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    salam otai2, nak tanya skrg ni feedback guna keyword apa yer ? dah cari setem, stok terhad, maklumbalas, sume takde.. aku punya akaun baru lepas kene suspen sbb jual barang vero.. ni nak buat akaun baru dah susah nak cari feedback plak..
  4. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    Salam otai2, aku ada persoalan nak tanya ni, sebelum ni aku ada buat akaun paypal guna nama orang lain tapi verified guna kad debit aku.. masalahnya sekarang bila nak withdraw duit plak, paypal mintak nama pada paypal & akaun bank mesti sama tapi nama pada akaun bank aku & paypal langsung tak...
  5. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    memang la aku tukar kategori, tapi kantoi gak lepas beberapa item lepas terjual.. last2 ebay block akaun aku utk 7 hari atas sbb kesalahan yg aku wat tu.. aku punya feedback 100% 41 positif feedback.. register akaun 2 bulan lepas, start meniaga bulan lepas selepas tamat tempoh matang .. :D...
  6. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    masalahnya aku pakai linux dan masih baru dengan linux.. ada ke software tu ? aku pun masih tak pandai pakai linux ni.. hahaha..
  7. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    ni yang menakutkan aku .. sebabnya feedback from customer <-- sangat cantik, 100% DSR <-- apa tu ? Fee <-- automatik payment item listing <-- agak berbahaya sbb item aku cuma dibenarkan jual 2 sebulan tapi aku dah jual banyak sampai kene removed dan kene block akaun aku selama 7 hari ip...
  8. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    ok aku memang pakai akaun fake dan detail2 tu sume aku simpan .. ada yg cadangkan live chat dgn ebay, tapi masalahnya aku lemah english.. :D ada solution lain tak ? klu setakat msg ebay aku takde masalah sbb ada google translate, cuma chat je masalah nak balas dengan cepat sbb nak mentraslate...
  9. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    bro putar ebay mcm mana sampai leh listing balik ? mintak tunjuk ajar dari bro .. aku dah msg ebay dah tanya apesal aku tak blh listing tapi ebay belum jawab lg ..
  10. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    alamak xde solution lain ke ? sbb ni mmg akaun fake .. rasa syg la pulak sbb feedback dah banyak pastu 100% positif laktu ..
  11. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    dah verified da .. paypal takde masalah... boleh pakai mcm biasa, cuma akaun ebay je bila nak jual dia keluar mcm ni.. tapi takde pun butang2 mcm mana nak verified.. benda ni keluar bila aku nak selling barang je ..
  12. F

    Thread Soal Jawab - Kamu Tanya Kami Jawab

    salam otai2 sekalian, pertama sekali aku tak jumpa kat mana nak kenalkan diri jadi aku kenalkan diri kat sini la .. nama aku fared berasal dari johor bahru, baru nak belajar ebay ni .. baru dapat untung sikit tapi akaun dah problem .. jadi nak tanya pendapat otai2 kat sini mcm mana nak...
Top