Recent content by fakaped

  1. F

    New Rawanaz Come Back!

    Berbalik kepada topik asal, Agak-agak bila rawanaz nak up balik, transfer domain tu takdak masalah, cuma masalah nak ambik balik fail-fail ngan database yang ada kat server depa. Memang buat naya betoi la rawanaz ni, dah la aku anak yatim piatu.. :(
  2. F

    JustHost VS hostgator. Mane yang terbaik?

    Tak tau pulak ada problem macam tu. Saya host 2 website dalam 1 akaun kat JH, bulan April tahun ni cukup setahun. 1 Web unique visitor 3,xxx+ sehari, 1 web lagi 1,xxx unique visitors sehari. Setakat ni tak pernah ada masalah, cuma awal-awal amik hosting akaun kena block sebab ramai yang...
  3. F

    Nak Start Linpus Linux For ACER aspire 4736Z

    Kalau dah keluar prompt [[email protected] /]# tu maknanya linux tu dah boot dah, cuma sekarang berada dalam console, bukan GUI (Graphical User Interface). Kalau linpus linux tu diaorg install "X" untuk gui, cuba type: startx kat prompt tu, dan tekan enter, tengok akan keluar GUI atau tak...
  4. F

    Kamasutra Bergambar Melayu digantung???

    Salam Sejahtera, Saya masih tak tahu batas-batas lukisan atau lakaran untuk hubungan suami isteri yang dibenarkan dalam agama Islam supaya senang nak edit ebook tu nanti. Ada sesiapa boleh bagi contoh tahap-tahap lakaran/lukisan yang dibenarkan, atau link kepada artikel/soal jawab yang...
  5. F

    Kamasutra Bergambar Melayu digantung???

    Salam Sejahtera, Terima kasih atas pandangan dan nasihat yang membina dari saudara dan saudari sekalian. Saya tertarik dengan satu baris ayat dibawah: Kalau boleh dijelaskan dan diperhalusi lagi, lakaran sebagaimana yang dibolehkan dalam agama Islam? Kalau ada contoh pun bagus...
  6. F

    Kamasutra Bergambar Melayu digantung???

    Salam Sejahtera, Maaf tak perasan ada thread ni, saya jarang masuk forum WC. Akaun hosting kamasutra bergambar di"suspend" tanpa notice hari tu sebab load yang terlampau tinggi pada akaun tersebut menyebabkan akaun lain yang berada di server yang sama mengalami masalah. Setelah...
  7. F

    Kenapa bro? Wat happen, buat aku saspen ni..

    Kenapa bro? Wat happen, buat aku saspen ni..
  8. F

    Salam Bro, Ada masalah apa bro? Saspen ni.

    Salam Bro, Ada masalah apa bro? Saspen ni.
  9. F

    bro ada ym tak?

    bro ada ym tak?
  10. F

    Mas Dino Visajutawan.com penipu?

    Saya terpanggil nak menyampuk, itupun kalau diizinkan. Adakah apabila seseorang tu mencapai status jutawan, billionaire, trillionaire, dia perlu duduk dalam sebuah rumah yang mewah penuh dengan barang-barang mewah, pakai kereta-kereta mewah? Benda-benda macam tu ka yang menjadi ukuran...
  11. F

    Hacker Vs Cracker

    Terlampau kompleks istilah hacker ni bagi saya, contoh; Tak semestinya seseorang tu dipanggil hacker cuma apabila dia ceroboh sistem orang melalui capaian internet. Kalau dalam dunia Open Sos, developer-developer kernel linux, bsd, dipanggil kernel hacker, hack kernel OS. Malah dalam...
  12. F

    salam...ape kate home page wangcyber ni di pertingkatkan....sape stuju....

    Bagi saya kalau theme yang akan digunakan nanti nampak menarik tapi tak praktikal, cth: banyak grafik, tak valid xhtml dan css; lebih baik tak payah. Saya suka rekabentuk dan navigasi WC macam sekarang ni, senang nak klik, praktikal dan ringan. Lebih baik update content atau category dari...
  13. F

    MINTA PENDAPAT - Hosting web yang laju kat Malaysia untuk buat server download

    Dah beli rawanaz, pakej promosi, RM50/year. Dok test tengok macam laju ja, tapi tengah malam tak tau la pulak. Kena tunggu peak hours esok tgk cemana. Exabytes saya pernah pakai dedicated server selama 2 tahun masa bisnes hosting dulu, support memang tip top. Tapi tak tahan kat harga dia...
  14. F

    MINTA PENDAPAT - Hosting web yang laju kat Malaysia untuk buat server download

    Ada sapa2 yang ada link affiliate rawanaz, atau promotional code? meh saya nak beli guna link tu.
  15. F

    MINTA PENDAPAT - Hosting web yang laju kat Malaysia untuk buat server download

    Memandangkan perkhidmatan stimix yang menyakitkan hati bulan ni, - http://www.streamyx.com.my/whats_new/whats_new.php?id=article_20090331 dan server saya berada di U.S , ramai customer komplen takleh nak download produk yang diberi. Jadi saya ingin mencari sebuah webhosting Malaysia untuk...
Top