Recent content by engshahrul

  1. engshahrul

    Orang xnak ke ebook lain selain dari tentang buat duit online jer?

    Buat je, software2 berguna mcm ni mmg org nak belajar. Walaupun bukan pelajar yg akan cari, tapi org2 tertentu selepas habis belajar. Sebab saya nampak, kebanyakan pelajar ni x nampak kepentingan kemahiran mcm ni, mereka hanya pentingkan pelajaran dalam kelas sahaja.
  2. engshahrul

    Orang xnak ke ebook lain selain dari tentang buat duit online jer?

    Saya pun tunggu ebook niche Kejuruteraan. Saya tulis blog Kejuruteraan.
  3. engshahrul

    Buat duit masa anda sakit dari RM400 ke RM1200 sehari Terus dibayar ke akaun bank !!!

    Cite insurans ke? Dah ada pun.. Dah insurans, mmg la masuk hospital dapat duit. hehe
  4. engshahrul

    Iphone App

    Saya pula nak belajar android apps. Sapa dh tahu buat?
  5. engshahrul

    Hurm...nak tau je nie

    C++ tu just language, tp implement dlm software ape? Mesti byk software yg guna C++.
  6. engshahrul

    Hurm...nak tau je nie

    Visual Basic boleh x?
  7. engshahrul

    Laman International Fiverr Menjatuhkan Kualiti??

    Saya pun x reti buat video teaser, jd saya rasa org yg tawarkan servis ni kena ambil upah lebih RM30. Kalau kurang RM30, berapa byk customer sebulan diperlukan untuk sara hidup bulanan. Mcm saya ambil upah programming, harga ratus2. Biarpun ada customer (bkn customer pun sbb dia tanya jer) ckp...
  8. engshahrul

    Pengendali Blog/Forum perlu istihar perolehan online kepada LHDN

    Betul juga tuh. X de la perokok kat Malaysia ni declare mereka sahaja penyumbang cukai kpd kerajaan. Blogger pun boleh bayar cukai apa, apa salahnya. :)
  9. engshahrul

    jom buat duit

    Mcm cerekarama cerita bersiri..
  10. engshahrul

    Tolong saya , beri pendapat tntang masalah sy ni..

    Budak2 yg baru nak kenal business, senang la termakan janji2 manis. Bila dah terkena, baru tahu susah senang nya nak dpt duit. Join MLM boleh, tp mesti jual produk bukan jual janji2 manis. X mahu jual produk, jgn lah sebut buat business.
  11. engshahrul

    Orang Muda Paling Ramai Muflis Kad Kredit

    X berminat nak guna kredit kad, guna debit kad pun boleh.
  12. engshahrul

    teknik asb, modal 13,992

    Saya pun x pandai nak explain. Tp secara ringkasnya, kalau duit masuk tu % lebih tinggi dari duit keluar, mesti ada untung punya. Org nak berniaga pun, boleh buat pinjaman 3-4%, dpt untung 100% misalnya. Juga lebih untung drpd x nak pinjam, kumpul duit sendiri tp lambat nak capai modal tu. Kalau...
  13. engshahrul

    teknik asb, modal 13,992

    Walau kita pinjam faedah 3-4% dapat faedah ASB 7%. Walau x byk, masih ada keuntungnya.
  14. engshahrul

    Jangan putus asa teruskan usaha

    Apa akan jadi kalau jumpa anak kunci terakhir selepas 10 tahun mencuba.. Sabar je le.
Top