Recent content by Dynamo

  1. Dynamo

    Best petrol loyalty card

    Guess it is very convenient to use the app, might even considering to sign up for Mesra member just to try out the app hehe, as everything is done through electronic there is no need to keep physical receipts just to keep track of my petrol spending.
  2. Dynamo

    Best petrol loyalty card

    Well in my opinion it is good because we dont need to queue , but just wonder does every petrol station can use this app?
  3. Dynamo

    Best petrol loyalty card

    Wait, can we actually use the apps at the petrol station? Because we aren't allowed to sue our mobile phones due to safety issues right? Correct me if I am wrong.
  4. Dynamo

    Best petrol loyalty card

    I just use bonuslink since it can be used when shopping at Parkson also haha, but actually I think most of the rewards are almost the same, maybe some slightly better than the others.
  5. Dynamo

    bisnes online first timer

    Serta pihak TM mmg sudah infrastruktur utk buat semua 5G ni dan x perlu bergantung lagi kpd pihak yg lain, tapi telco lain masih perlu bergantung kpd TM lagi, jadi lebih baik mrk bergabung dgn TM saje utk buat 5G ni.
  6. Dynamo

    bisnes online first timer

    Mmg betul tu, dan skrg ni tambah pula satu tempat lagi iaitu Langkawi, sudah berita rasmi bahawa TM kini telah guna 5G kat seluruh pulau sebagai testing teknologi 5G mrk tu, boleh rujuk sini utk maklumat lanjut...
  7. Dynamo

    bisnes online first timer

    X semestinya mcm tu, kalau TM skrg ni mrk sudah buat testing utk memastikan pd masa launch secara rasmi nanti x ada masalah, lagipun coverage mrk luas, kalau kawasan pedalaman pun juga boleh dpt guna 5G.
  8. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Berita semalam sudah beritahu bahawa TM kini sudah launch testing kat seluruh pulau Langkawi utk 5G standalone mrk tu, sebagai langkah proaktif juga utk menarik pelancong ramai ke Langkawi utk mengalami kemudahan 5G ni...
  9. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Kalau telco lain mungkinlah, tapi TM ada kakitangan yg mencukupi utk membuat 5G standalone serta mrk juga confident dpt menjayakannya dlm masa yg singkat sbb mrk telah lama bekerjasama dgn syarikat besar luar negara seperti Huawei utk memahami teknologi 5G ni.
  10. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Setakat ni di Malaysia hanya TM yg ada pengetahuan serta kepakaran utk membuat 5G standalone ni, jadi aku percaya cara yg paling baik adalah utk telco yg lain utk bekerjasama dgn TM dan biarlah TM yg jadi ketua dlm projek ni.
  11. Dynamo

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Bukan itu saje, mrk kini juga sign memorandum dgn LADA utk melaksanakan 5G di Langkawi, fungsi mcm Smart City dpt kita guna kat Langkawi skrg ni. https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  12. Dynamo

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Mmg betul kata kau ni, walaupun kos agak mahal sikit utk buat 5G standalone tapi ia dikira investment utk masa depan negara kita, bayangkan kita dpt menjadi negara yg mampun berdiri sama tinggi dgn negara2 Europe, itulah impian yg TM kini sedang berusaha buat.
  13. Dynamo

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Telco lain yg masih mempunyai masalah coverage patut bekerjsama je dgn TM dan bukannya cuba utk buat 5G sendiri yg akhirnya x memuaskan hati juga prestasi mrk kalau masalah yg sedia ada masih belum diselesaikan...
  14. Dynamo

    bisnes online first timer

    mak aku rajin buat kek dari 3tahun sejak adik aku ajar cari resepi kat google .cara nk buat tgk youtube je. skrg rajin memasak.tp bagus la.untung kiteorg dapat merasa
  15. Dynamo

    bisnes online first timer

    kena berani mencuba, cara marketing dan connection dgn orang tu paling penting.
Top