Recent content by Dynamo

  1. Dynamo

    Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

    betul ka bagi 40 minit . tk dgr lagi . alamak kalau lebih mcm mana nanti kena tahan . sbb beratur la kat kaunter bayar brg la minyak nk isi .
  2. Dynamo

    Cadangan pasaran makanan kecil-kecilan

    rasa lagi berkesan kalau pakai influencer . just biarkan dorang promote . kena pandai cari influencer yg caj tak mahal tapi dapat sales balik banyak .
  3. Dynamo

    Kereta child lock

    semak perbelanjaan minyak? boleh jugak ke. ingat tak bayar kaunter je. kalau mcm tu senang la bajet untuk bulanan nak kena berapa ringgit isi minyak.
  4. Dynamo

    Kereta child lock

    wau dah hebat. cashless la lepas ni pegi isi minyak. bawa kunci kereta je. haa sekali dgn henpon la yer. lupa pula
  5. Dynamo

    Kereta child lock

    rasanya kalau takda pun boleh pi add on feature tu bagi yang model lama yang kebanyakan tak ada
  6. Dynamo

    Kedai Bakeri Muslim Di Pantai Dalam KL

    untuk tempahan agak ramai ada ambil tak? ingat nak buat jamuan kelas sikit
  7. Dynamo

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Itu masalahnya dgn perjalanan pandu jauh utk balik ke kampung, mau sampai dgn cepat tapi badan x tahan... jadi biasanya aku terus naik bas saje, boleh tidur puas2nya tanpa perlu risau...
  8. Dynamo

    Tips hilang mengantuk drive jauh

    Yg boleh autopilot tu kereta mahal... lagipun aku x begitu percaya AI system mrk tu... takut nanti kita tertidur masa buka mata nanti sudah terlantar di hospital...
  9. Dynamo

    bisnes online first timer

    Serta pihak TM mmg sudah infrastruktur utk buat semua 5G ni dan x perlu bergantung lagi kpd pihak yg lain, tapi telco lain masih perlu bergantung kpd TM lagi, jadi lebih baik mrk bergabung dgn TM saje utk buat 5G ni.
  10. Dynamo

    bisnes online first timer

    Mmg betul tu, dan skrg ni tambah pula satu tempat lagi iaitu Langkawi, sudah berita rasmi bahawa TM kini telah guna 5G kat seluruh pulau sebagai testing teknologi 5G mrk tu, boleh rujuk sini utk maklumat lanjut...
  11. Dynamo

    bisnes online first timer

    X semestinya mcm tu, kalau TM skrg ni mrk sudah buat testing utk memastikan pd masa launch secara rasmi nanti x ada masalah, lagipun coverage mrk luas, kalau kawasan pedalaman pun juga boleh dpt guna 5G.
  12. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Berita semalam sudah beritahu bahawa TM kini sudah launch testing kat seluruh pulau Langkawi utk 5G standalone mrk tu, sebagai langkah proaktif juga utk menarik pelancong ramai ke Langkawi utk mengalami kemudahan 5G ni...
  13. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Kalau telco lain mungkinlah, tapi TM ada kakitangan yg mencukupi utk membuat 5G standalone serta mrk juga confident dpt menjayakannya dlm masa yg singkat sbb mrk telah lama bekerjasama dgn syarikat besar luar negara seperti Huawei utk memahami teknologi 5G ni.
  14. Dynamo

    kelebihan 5G stand alone

    Setakat ni di Malaysia hanya TM yg ada pengetahuan serta kepakaran utk membuat 5G standalone ni, jadi aku percaya cara yg paling baik adalah utk telco yg lain utk bekerjasama dgn TM dan biarlah TM yg jadi ketua dlm projek ni.
  15. Dynamo

    Teknologi Stand alone 5G pertama di Malaysia?

    Bukan itu saje, mrk kini juga sign memorandum dgn LADA utk melaksanakan 5G di Langkawi, fungsi mcm Smart City dpt kita guna kat Langkawi skrg ni. https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
Top