Recent content by boukdella

  1. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    Lama tak jenguk sini .....
  2. boukdella

    Duit Paypal Dah Boleh Withdraw KE LOCAL BANK

    nak naik payah la, sekarang ni turun lagi ada ... 3.1
  3. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    sale yg naik mencanak-canak ialah ray ban ... maklumlah dah masuk musim panas ... semua cari sunglasses seorang seller mesia ni sapu bersih jualan rayban dari malaysia (rasa2nya ramai tau sapa) ... hampir 100% listnya semua di ebay AU dan dari completed listing... cuba tengok salenya, mmg...
  4. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    DSR rate juga memainkan peranan utama dimana letaknya item didalam search result selain dari sold history, top rated seller, free shipping ... bagi yg jumlah item dalam lebih kurang 50 item, baik maintainkan aje store mesia. kalau item dalam 100 - 300 item, lebih baik subscribe store US basic...
  5. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    free utk yg tak subscribe store US sahaja
  6. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    ebay UK sama je cam biasa, takde perubahan. ni yg berubah ni kalau list kat ebay US
  7. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    sorry, yg ni silap fakta, yg betulnya, kalau list item kat US (utk fixed price) = $0.50 + $0.50 (utk visible kat UK) > $1.00
  8. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    ha ah, $0.50. tengok pada jumlah item, kalau item mmg betul2 byk, lebih dari 500 item, saya syorkan subscribe aje store US premium tapi kalau sikit, kurang dari 100 item, maintainkan aje store mesia, buat auction list, takyah list fixed price. kalau item dalam 200-300, subscribe store US...
  9. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    nak rempit, kenalah subscribe store us, at least subscribe premium store, at least fix priced $0.05. Kalau tak, berpeluh nanti nak bayar $0.50 setiap item, jauh beza tu
  10. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    FEE BARU UTK LIST KAT EBAY US 0.01 - 0.99 > free (max 100 item sahaja sebulan) 1.00 - 9.99 > $0.25 10.00 - 24.99 > $0.50 FIXED PRICE YANG SUBSCRIBE US basic store > $0.20 US premium store > $0.05 US anchor store > $0.03 YG SUBSCRIBE STORE MESIA, FIXED PRICE > $0.50
  11. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    $0.20 tu bg yg subscribe store basic us, store premium $0.05, store anchor $0.03 auction fee 0.01 - 0.99 > $0.10 1.00 - 9.99 > $0.25 10.00 - 24.99 > $0.50 25.00 - 49.99 > $0.75 50.00 - 199.99 > $1.00 200+ > $2
  12. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    mmg la, kan semua item dalam fixed price appear dalam search result, yg store inventory tu dah dibuang.. dah takde. maknanya semua barang yg dilist dalam fixed price semua keluar dalam search result .. maka berlambak-lambak la dalam search result tu nanti, bayangkanlah kalau sorang seller ada...
  13. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    dalam ebay.com, format store inventory dah takde, yg ada cuma auction & fixed price. rugi betul sbb tak list byk2 dalam store sebelum 30hb, ingatkan dia automatik tukar pada rate baru, rupa2nya tgk charge dia maintain aje utk item yg mmg dah ada dalam store.. harga lama ..
  14. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    dah, hari ni lepas pukul 12tgh waktu malaysia tadi. mmg la kena subscribe store US kalau nak fee baru tu! kira lah baik2, mana yang berbaloi, bagi yg tak byk sgt item tu, takyah subscribe store US, maintainkan aje store mesia sbb lagi murah tapi kena guna style auction la, jgn fixed price sbb...
  15. boukdella

    Diari Usahawan eBay Berhingus

    dah cuba list kat ebay.com tak? sesapa yg subscribe store msia, charge dia sama cam kita takde store iaitu list bwh 0.99, free hingga 100 list, 1 - 9.99 > $0.25, $10-$24.99 > $0.50 .. dan seterusnya .. fixed price lak standard $0.50 per list. Jadi kesimpulannya, fee baru tu mmg nak galakkan...
Top