Recent content by barley

  1. barley

    Taman Bukit Indah Single Storey Terrace Sale

    sbbtu before nak beli rumah kita kena betul betul ready. dari segi kewangan and also mental. sbb maybe time tu ko stress sbb duit byk habis byr hutang rumah hahaha cuma kena pandai cari property agent lah yg boleh tolong cari company nak pinjam duit paling ok
  2. barley

    Dalam Negara Settlekan yuran study

    nak takut apa? before nak apply tu tgk lah review dkt google or fb. lagipun yayasan ni dah register under ssm. saya percaya pun sbb company ni syariah compliant... so selamat ah sikit tkde kena kencing dia ada akad and record kita punya agreement. saya share ni pun sbb profit dia rendah tau...
  3. barley

    Dalam Negara Settlekan yuran study

    serious lah minta zakat? lambat wei proses dia. tah bila boleh duit tu hahahah. lagi pun ramai yg apply so berebut sikit ah susah nak dpt. try pinjam duit dulu jumpa agent dia and bincang mcm mana.. dia boleh suggest and kasi nasihat pasal financial ni. mcm saya pernah pinjam duit utk emergency...
  4. barley

    Dalam Negara Settlekan yuran study

    byk tu nak kena byr 12K. maybe awak boleh try minta bantuan mana mana... kalau kerajaan tk boleh nak tolong boleh cari NGO or maybe company yg boleh pinjam kan duit
  5. barley

    Channel youtube mana pilihan korang?

    Ha'ah dpt je cashback tu. Ni pon aq ada dpt RM5 mcm rebat la. Tiba2 masuk dlm acc setel aq. Syok ahhh hahaha
  6. barley

    Channel youtube mana pilihan korang?

    Wei betol sgat! Aq haritu boleh tahan gak ah nak mencuba kan, then pakcik blkg kata ko buat apa tu dik, nak isi minak tidak. Ah sudah aq pon ckp la kt dia. Terus tak jadi dia nak sambung marah kt aq hahahaha
  7. barley

    Teknologi Network connection di Malaysia

    telco lain mmg banyak yg mcm ni huhuhu tgk celcom siap ada 4G+ line berdesup laju mcm ferrari hahahaha saya layan game PUBG siap buat live streaming dkt FB mmg takda hal... Selalu dapat chicken dinner kot ha lepastu ramai ah viewer
  8. barley

    Teknologi Network connection di Malaysia

    eh minggu lepas ok je saya guna? Ke connection phone awak yg problem? Kenkadang phone saya jd centu gak. Lepas dah reset network ha terus lancar mcm biasa. Try ah buat ceni dulu
  9. barley

    Teknologi Network connection di Malaysia

    kok kamu pakai digi dong? hahaha telco ni mmg ada isu sikit saya tgk kecoh dkt twitter kata line tak jalan hahhaa better guna celcom line sentiasa laju tiap masa haaa. Family saya mmg dah sebati dengan celcom sampai dkt rumah pun kitaorg pakai dia punya plan home fibre gold supreme. Tiap bulan...
  10. barley

    tips menunaikan umrah

    assalamualaikum korang. InshaAllah dua bulan lg saya akan tunaikan umrah. Korang ada tips yg berguna ataupun preparation yg kena buat before pergi sana? Sbb saya excited sgt biasa lah first time kan hahaha kalau ada anything jangan lupa share tau
  11. barley

    ayah ada penyakit jantung berlubang

    Hello semua... ayah saya punya penyakit ni dah makin teruk. Dua hari lepas dia dah start batuk berdarah. So saya mmg sangat risau & terus bawa dia g hospital. Doctor cakap nak kena buat operation sebelum jd lagi teruk. Tp kos dia puluh puluh ribu juga ah. So saya cadang nak buat emergency ****...
  12. barley

    Minyak enjin Shell Helix HX8

    mmg lah shell made for malaysia so mmg baguslah untuk enjin kereta dekat Malaysia ni
  13. barley

    Minyak enjin Shell Helix HX8

    Skrg ni saya try minyak enjin shell helix hx8 yang baru pehhh mmg terbaik! saya dah pakai 9 ribu kilo tapi enjin still rasa lancar mcm baru isi minyak hitam hahaha srs tak tipu wei. Saya dah compare harga juga dengan brand lain mmg betul lah org cakap shell helix hx8 yang paling murah. Tak caya...
  14. barley

    Gajet maxis cekik darah?

    Apa pendapat korang guna plan maxis? aku pernah guna quota dapat sikit tapi harga mahal nak mampos. Skrg ni ada ke plan maxis yg murah and berbaloi dengan internet quota yg dia bg?
  15. barley

    Keliru dengan minyak pelincir tiruan?

    mmg pun diorang tu susah nak tanggungjawab ha so fikirlah ya kalau nak beli minyak hitam dekat workshop pls check dulu tau
Top