Recent content by azmitaufik

  1. azmitaufik

    Wordpress 2.5: Ok Ke?

    pelik la, semua benda kena upgrade. end-user macam kita yang jadi pening. pada pendapat aku la kalau sekarang kita dah install WP 2.3, plugin yang kita guna pun berfungsi dengan baik dan capai matlamat yang kita hendak - buat apa nak upgrade. Aku tengok kebanyakan korang yang gunakan WP2.3...
  2. azmitaufik

    Software SEO Terbaik & Berkesan

    aku setuju dengan pendapat carllys. untuk SEO ranking ni memang kena buat cara manual. the numbers game (backlinks). kalau kita spy competitor keywords, itu ok tapi ini tak bertahan sebab kita perlukan banyak back links. sebab tu kebanyakan 'guru' nasihatkan kita untuk dapatkan backlink dari...
  3. azmitaufik

    2 orang hilang RM200,000 dari akaun bank! Awas

    Kes sebegini buat kita yang selalu baca paper atau dengar berita insyAllah kita boleh beringat. Sekurang-kurangnya pun kita boleh terfikir jugak kalau dapat SMS mengarut ni. Masalahnya ialah bagi mereka yang buat kerja odd jobs - spt buruh kasar. Mereka ni kurang baca paper dan dengar berita...
  4. azmitaufik

    Minta tips2 biz rumah sewa

    mengikut pengalaman aku, Aku setuju dengan pendapat - screen your tenants to be. Ini penting. Masih ramai lagi penyewa kat malaysia ni yang tak bayar sewa, api & air selama 2-3 bulan kemudian lesap pada waktu malam. Ini realiti. To safeguard - Buat written agreement and get it endorsed...
  5. azmitaufik

    Minggu Lepas Sahabat Saya Disaman Jabatan Hasil Tak Bayar Cukai Bisnes Internet

    hemmm.... aku hutang kredit card banyak, hutangan LHDN tak ada, bisnes internet punya income pun susah nak masuk, adsense ada sikit-sikit je tapi modal keluar banyak. kalau LHDN serbu rumah aku, aku bagi statement hutang kad kredit aku dengan resit (email) bayaran domain name & hosting (dekat...
  6. azmitaufik

    Tolong! Kecemasan!

    setakat ni aku guna winzip yang dah lepas trial date ... ok je.. tak pula kena exit.. tapi tu version 8.1 tak tahu lah kalau version 11 atau yang terkini. Tapi Naddy, ko boleh juga guna winrar,... download free. Cikgu-cikgu berehat kot sebab penat tunggu keputusan pilihanraya semalam.
  7. azmitaufik

    Komputer Tak Nak Shutdown!

    Biar aku tambah. Dari pengalaman sendiri dan rakan2 kat ofis aku cadangkan: 1. Lepas kau buat apa yang rakan2 lain cadangkan kat atas tu, download free adware software for registery. 2. Install dan run software tu. tengok result scan - ada virus atau memang banyak unvalid registry. 3...
  8. azmitaufik

    <--YouTube Minitsite-->Tambah Pendapatan Melalui Adsense!!!

    reynello, ramai yang tak faham script ni nampak nya. Biar aku tambah sikit: Hanya perlu ubah satu file sahaja (vars.php); setkan keywords, site name, id adsense dan id amazon - terus upload samada pada main domain atau sub-domain. Lagi satu, kalau mereka tak faham kau boleh ambil...
  9. azmitaufik

    Hosting CgyHost: pandangan drpd kawan2.

    Betul ke takde masalah dengan CGY nii? cuba korang tengok statistik website aku ni kat CGY, ni pun yang aku dapat extract: URL: Adventure Travel And Trekking Guide and Resources Time: Fri Nov 02 09:14:41 EDT 2007 Total Time on Error: 46 minutes, 27 seconds URL: Adventure Travel And...
  10. azmitaufik

    Special Report #1 for WC300: Kuasa Forum Marketing

    terima kasih bebanyak kerana sudi berkongsi ilmu.
  11. azmitaufik

    domain name murah tp renewal diorang mahal tak?

    Aku setuju dengan cimok. aku nambah sikit, domain name punya harga biasanya tak banyak perbezaan, normally antara $6.90 - $12.90 untuk dot com bergantung kepada registrar. Kalau yang murah tu biasanya "sales bait" untuk 1st year. kebanyakan domain registrar offer harga rendah first year...
  12. azmitaufik

    web dah 1 tahun kat internet, tapi pelanggan baru 4 ngapa ya

    Aku setuju dengan kebanyakan pendapat yang telah dikemukakan, semuanya betul. Biar aku tambah sikit. Pokoknya balik kepada basic. 1. Find your Niche and know your passion - kalau tak ada passion pasti tak boleh bertahan lama. Kalau ada passion on your niche orang tak beli pun tak mengeluh...
  13. azmitaufik

    Diskaun RM30 untuk Warga WC - Pre-Launch

    Assalamu'alaikum. Apa yang boleh anda buat dengan ratusan 'digital-info-product' berlesen Master Resell Rights (MRR) dan Private Label Rights (PLR)? Ini ditambah lagi dengan puluhan info-product pada setiap minggu - ebook, web templates, grafik, scripts, software, adsense sites.... ANDA...
  14. azmitaufik

    Hosting yg anda PERCAYA

    Saya tambah sikit. Hosting yang saya ada pengalaman 1. cgyhost.com.my - murah (RM60)(server location Singapore/US) 2. internet-webhosting.com - murah (RM80) tapi certain feature tak ada (server location AIMS, myloca, US) 3. datakl.com - sederhana (RM130) -server TM Netmyne dan US 4...
  15. azmitaufik

    software untuk perniagaan internet

    Boleh saya tambah? Sebelum anda cari software untuk perniagaan internet, saya sarankan anda tentukan dengan jelas jenis bisnes internet yang macam mana yang anda nak buat, 'what is the model like?' Contoh; jual produk ke, membership site ke, adsense site ke, classified ads site ke atau...
Top