Recent content by AmirulFaisyal

  1. AmirulFaisyal

    Ramai betul yang keluar universiti wakakakak..!!

    Hehe...chill Paklong...sebagai orang yang banyak pengalaman saya yakin dan pasti pendapat Paklong ada benarnya. :) Let's stick to the topic. Kalau nak cerita stadium roboh, jambatan retak, banyak faktor lain selain dari kesilapan mereka2 yang certified (as what Paklong stated), contohnya...
  2. AmirulFaisyal

    Ramai betul yang keluar universiti wakakakak..!!

    Salam... Dah lama tak masuk WC ni, sekali sekala masuk ternampak thread yang menarik pasal degree/dropout ni. Sebenar saya dari dulu suka baca (dan bagi komen peribadi) pada thread2 yang berkaitan dengan degree/dropout ni. Honestly saya dulu pun pernah terfikir nak dropout tapi lepas dapat...
  3. AmirulFaisyal

    Jurnalsem.com berkubur....

    Salam, Saya baru perasan thread ni lepas buat carian di Google pasal JurnalSEM. Bagi menjawab pertanyaan Xplor, memang JurnalSEM saya 'sengaja' kuburkan sebab nak fokus pada venture saya, KreativeThemes di bawah Kreative Media Labs. Memang ramai yang tanya pasal JurnalSEM ni, jangan risau...
  4. AmirulFaisyal

    Kenapa Ramai Orang ***** Reti Buat Duit?

    Bagi saya perkara ini bergantung kepada perspektif hidup masing-masing. Dari apa yang saya lihat dan fikir, ia boleh disimpulkan kepada tiga jenis golongan iaitu : Golongan A : Mereka dikelilingi oleh orang-orang yang berjaya dalam bisnes yang dropout atau langsung tidak masuk universiti...
  5. AmirulFaisyal

    To Sapikk, Salam, saya masih alive n kicking! hehe, kat sini memang dah senyap tp kalau nak...

    To Sapikk, Salam, saya masih alive n kicking! hehe, kat sini memang dah senyap tp kalau nak follow updates boleh follow Twitter @amirulfaisyal
  6. AmirulFaisyal

    1st Spot drp 35,600,000 Google Result!

    Itulah budaya Google (secara khususnya) dan enjin carian secara amnya. Sebab teknologi yang kita tengok hari ini dalam enjin carian hanyalah permulaan kepada teknologi yang lebih hebat akan datang di mana enjin carian tidak lagi berfungsi sebagai enjin carian, tetapi lebih kepada enjin...
  7. AmirulFaisyal

    1st Spot drp 35,600,000 Google Result!

    Objective ke subjective Alan? Alan memang research pakai result Google ke? Kenapa tak pakai Google keyword tool?
  8. AmirulFaisyal

    1st Spot drp 35,600,000 Google Result!

    Alan, Ini yang dipanggil personalized search. Google akan sediakan keputusan carian based kepada past browsing history kita dan juga beberapa parameters yang lain.
  9. AmirulFaisyal

    To Gmoz, Hm, idea menarik tu, saya akan pertimbangkan, insyaAllah kalau betul jadi saya akan...

    To Gmoz, Hm, idea menarik tu, saya akan pertimbangkan, insyaAllah kalau betul jadi saya akan umumkan di WC, saya mungkin akan buat promosi khas di WC ni sahaja dan saya akan maklumkan saudara melalui PM. Terima kasih atas idea yg sangat bernas! Amirul Faisyal
  10. AmirulFaisyal

    Tips Mendapatkan Senaraian "Authority' Di Google

    Salam, Senaraian 'authority' atau dengan nama yang lebih tepat senaraian 'sitelinks' di Google merupakan salah satu cara penjenamaan 'percuma' kepada laman web anda. Tidak semua laman web boleh mendapat senaraian sebegini jika tak kena dengan caranya Biasanya apabila sesebuah laman web itu...
  11. AmirulFaisyal

    Service SEO Untuk top 10 google.com

    Tahniah bro Inspiration atas inisiatif nak mulakan servis SEO ni. Saya sangat2 sokong apa yang bro buat dan apa yang saya nampak servis bro akan lebih kepada pay per performance, di mana servis jenis ini adalah yang terbaik untuk kedua-dua belah pihak. Cuma saya nak tahu, yang pasal...
  12. AmirulFaisyal

    [Terhad!] Bonus The 4 Weeks To Freedom - 3 Orang Sahaja

    Soalan yg menarik, saya pun tak terfikir pasal ni. Sebenarnya tiada bantuan akan diberikan, jadi pembeli kena usaha untuk fahamkan apa yg diajar dlm course tersebut. (biasanya tak susah sebab dia ajar melalui video + coursebook). Unless kalau nak bantuan daripada pencipta produk...
  13. AmirulFaisyal

    [FREE] Workshop Asas Pembangunan FB Apps

    Tak pasti lagi, tapi kalau ada yang berminat boleh PM saya details terlebih dahulu, atau emel nama terus pada sdr. Nasrul di me[at]nasrulamri.com
  14. AmirulFaisyal

    [WTH] Designer Untuk Minisite, Cover & Layout CD

    Terima kasih kepada semua yang dah PM saya, terima kasih banyak2. Saya dah dapat designer tersebut dan thread ni boleh diabaikan.
Top